24. kolo
26.02.2017 16:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Barcelonu proti Atlétiku znovu v závěru spasil Messi

Napínavý šlágr kola mezi Atlétikem Madrid a Barcelonou nakonec vyzněl lépe pro katalánský velkoklub, který na stadionu Vicenteho Calderóna ukořistil důležitou výhru 2:1. Barcelona tak přinejmenším dočasně poskočila na čelo ligové tabulky a znovu dostala pod tlak doposud vedoucí Real Madrid, který má sice stále utkání k dobru, ovšem náskok se mu již povážlivě ztenčil.

Rozhodně nelze říci, že by barcelonský výkon odpovídal vysokým klubovým standardům z minulých let, ovšem i takto vydřená prvenství si zaslouží ocenit, tím spíše proti těžkému soupeři, jakým Atlético bezesporu je. Dlouho se ani nezdálo, že by Barcelona mohla v Madridu triumfovat, neboť na Rafinhův gól v druhé půli zvládl záhy odpovědět vlastní trefou Diego Godín a utkání spělo k remíze. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby však skóroval svůj dvaadvacátý gól v témže počtu ligových zápasů Lionel Messi a zařídil svému klubu klíčové tři body.

Dvanáct dní po krutém debaklu 0:4 proti Paris Saint-Germain v rámci osmifinále Ligy mistrů čekala barcelonského kouče Luise Enriqueho další velká překážka, jak si ještě udržet důvěru klubového vedení či fanoušků. Barcelona sice před zápasem v domácí soutěži neprohrála již šestnáct zápasů v řadě, ovšem ani to nestačilo na dostižení vedoucího Realu Madrid a sezona bez úspěchu v Lize mistrů i při obhajobě ligového titulu by byla jasným neúspěchem, bez ohledu na možný triumf v ligovém poháru.

Možná i proto Enrique překvapil změnou rozestavení a formací se třemi obránci, ovšem ani to nezabránilo domácím, aby si našli k barcelonské brance cestičku. Jako první pokoušeli štěstí Yannick Carrasco s Diegem Godínem, oba neúspěšně. Následovala nedůrazná rána Gabiho a slibná šance Antoina Griezmanna, jehož střelu zastavil na poslední chvíli Samuel Umtiti. Brankář Marc-André ter Stegen pak měl co dělat, aby vytěsnil další tvrdou Griezmannovu ránu a Barcelona měla v tu chvíli nejhorší za sebou.

Slavný útok Messi - Suárez - Neymar o sobě dal poprvé vědět s příchodem odehrané půlhodiny, kdy se Suárezovi sice povedlo ve zmatku po Neymarově rychlém protiútoku procpat míč do sítě, ovšem radost mu zchladil hvizd rozhodčího za hraní rukou poté, co si domácí bek Filipe Luis napálil míč ve snaze zablokovat gólovou ránu do vlastního břevna. Barcelonu tato akce probudila k životu a Jan Oblak se musel vytáhnout se špičkovým zákrokem proti přímému kopu Messiho, aby udržel v poločase bezbrankový stav.

Čtyři minuty po změně stran měl průlom skóre na kopačce Suárez, jenže v samostatném úniku se mu míč zamotal pod nohama a následná snaha o Oblakovo obstřelení již skončila velmi nepřesným pokusem. V minutě čtyřiašedesáté se už ale hosté přece jen dočkali, byť s jistou dávkou štěstí. Neymarova zablokovaná rána se odrazila k Suárezovi, jenž pro změnu napálil Godína s Carrascem, až nakonec míč skončil u Rafinhy, který jej bez váhání poslal do sítě.

Radost barcelonských ale vydržela pouze šest minut. Kokeho přímý kop si neomylně našel hlavu Diega Godína a uruguayský stoper rázně srovnal, přestože jej z obou stran tísnili Busquets s Umtitim. Utkání tak směřovalo k remíze 1:1, jenže stejně jako v minulém kole proti nováčkovi z Alavése se Lionel Messi rozhodl mít poslední slovo. Argentinský forvard zareagoval čtyři minuty před koncem jako první na svou vlastní zablokovanou střelu a na druhý pokus již propálil vše, co mu stálo v cestě. Barcelona tak zvítězila 2:1 a je plně zpět v boji o titul, zatímco Atlético se může čím dál více obávat, aby vůbec udrželo průběžné čtvrté místo.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (27)

Přidat komentář
valloire

3-0

Reagovat
dextroza_m

Tady to bohužel nevidím příliš růžově, ale budu doufat, proto 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jsme s tebou doufam ze se nasi vyhecujou a daji Athletico, kdyz videli jak ten hnus z Madridu ztratil body

Reagovat
dextroza_m

Ty oblíbené kluby??? Koho myslíš hnus z Madridu? Navíc jsi zkřížil Bilbao s Atléticem

Reagovat
smazaný uživatel

Koho asi fanousek Barcelony muze myslet a povazovat za hnus z Madridu

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vis, k cemu slouzi sekce Muj Eurofotbal, tak se nebudes ptat na oblibene kluby

Reagovat
bayern987

Reagovat
remeslnik

Reagovat
boryland

0:1..............Leo............

Reagovat
smazaný uživatel

první zápas Copy na Calderónu byl jeden z nejlepších výkonů sezony a vůbec se nám poslední dobou na Atlety daří, takže to snad zvládneme

Reagovat
smazaný uživatel

Bellerín možná změní svůj postoj

Podle britského Guardianu by Héctor Bellerín zvažoval nabídku od Barcelony, pokud by Arsène Wenger opustil Arsenal.

Reagovat
Messiáš

Bylo by to super, ale tolik peněz mít stejně nebudeme...

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Dani Alves se chtěl vrátit do Barcelony

Brazilec Dani Alves se během uplynulého, zimního přestupového období nabídl, že se vrátí do Barcelony, kde působil mezi roky 2008 a 2016. V Juventusu prý není spokojený, avšak Katalánci jeho nabídku odmítli. To také proto, že ukončení dlouholeté spolupráce během minulého léta bylo hlavně přáním Alvese. [mundodeportivo.com]

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že vyhraje atlético! 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona vyhraje suverenne 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Nefunguje mi ivysílání ČT. Může mi někdo poradit přehrávač na kterém bude fungovat?? Dík

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Ragnar Lothbrok

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ta Barcelona je naprosto zalostna - s takovou budou jeste radi... kdyz se vejdou to TOP4

Reagovat
smazaný uživatel

jojo

Reagovat
Cipinho

*Atlético

Reagovat
dextroza_m

tjn, ted sou první

Reagovat
smazaný uživatel

ted? asi spatne vidim

Reagovat
dextroza_m

Asi jo, jelikož neumíš číst

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně sepsaný Highlight až na to, že poslední zápas Barcy nebyl proti Alavésu, ale Legánes.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele