38. kolo
14.05.2016 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Barcelona v Granadě vyhrála a je znovu ligovým šampionem

Žádné překvapení se nekonalo. Lídr z Barcelony nezaváhal v cestě za obhajobou titulu ani v posledním kole na půdě Granady a po pohodové výhře 3:0 může znovu slavit. O všechny góly se postaral nejlepší střelec Katalánců i celé ligy vůbec, tedy Luis Suárez.

Uruguayský forvard poslal hosty do vedení již ve dvaadvacáté minutě po přihrávce Jordiho Alby a ještě do přestávky přetavil v druhý gól pro změnu pas z opačné strany od Daniho Alvese. Hattrick pak Suárez uzavřel po nezištné práci Neymara a o vítězi nebylo pochyb. Pro někdejšího útočníka Liverpoolu šlo již o třetí hattrickový příděl v posledních pěti zápasech, celkem za letošní sezonu Suárez nasázel skvostných čtyřicet branek v pětatřiceti utkáních. Je tak prvním hráčem od Diega Forlána z roku 2009, který dokázal uzmout korunu střelců dvojce Messi - Ronaldo.

Barcelona tak zakončuje letošní sezonu se ziskem 91 bodů, druhý Real Madrid zaostal o jediný bod a šňůra dvanácti vítězství v řadě mu nakonec nebyla nic platná. Katalánci tak pokračují v dominanci na Pyrenejském poloostrově - jde již o jejich osmý triumf z posledních dvanácti let!

O první vzruch se v zápase postaral po šesti minutách Ivan Rakitić s Javierem Mascheranem, jenž na rohový kop chorvatského záložníka naběhl k přední tyči a přizvedl jej směrem k Gérardu Piquému. Jeho kolega z obrany však ztroskotal na brankáři Fernándezovi a hostující hráči se marně dovolávali k rozhodčímu, že míč už měl přejít přes brankovou čáru. Domácí gólman pak ještě odolal i proti jedovce Messiho a další Piquého hlavičce, ovšem po dvaceti minutách stejně inkasoval. Výtečná kombinace skrze Mascherana, Neymara a Albu skončila až u Suáreze, jenž přízemní centr suverénně sklepnul do sítě a poslal Barcelonu vstříc titulu.

Granadští, kteří již mohli jít do zápasu bez nervů, neboť prvoligovou příslušnost si zajistili již v minulém kole, pak na chvíli zvládli zastavit smršť barcelonských útoků, avšak sami toho směrem dopředu příliš nepředvedli. Sedm minut před koncem první půle navíc hosté odskočili na rozdíl dvou branek, a to po další výtečné souhře. Znovu byl u zrodu celé akce Mascherano, jehož dlouhý pas k pravé postranní čáře stihnul skvěle udržet ve hře Alves a bez váhání pak poslal centr do ohně na hlavu jako vždy připraveného Suáreze, který podruhé překonal bezmocného Fernándeze.

Po změně stran měl na kopačkách zdramatizování zápasu Isaac Cuenca, ovšem v samostatném úniku tváří v tvář brankáři ter Stegenovi nezvládl německého gólmana prostřelit. Na opačné straně pak stále hladový Suárez usiloval o hattrick, ovšem Fernández ještě odolával a fantastickým zákrokem držel stav 2:0. V závěru ovšem měli konečné slovo barcelonští útočníci, když Neymar v samostatném úniku nesobecky přihrál právě Suárezovi, aby výsledku a celé ligové sezoně dodal finální tečku.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad jako v Holandsku Ajax...

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad to vyjde, soupeř motivaci nemá, nevím jestli je to výhoda či nevýhoda,ale my jsme snad zpět ve slušné formě na to,abychom ten zápas zvládli. Teď jsem viděl těch šancí Valencie v neděli,to je škoda, mohlo být rozhodnuto,takhle to ještě bude boj. Visca el Barca!!

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5, Luisito hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsi ,Wally nenapsal 5:0 ,proč? Mohlo to vyjít.

Reagovat
jjnovo

Reagovat
smazaný uživatel

CHAMPIONS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já to řikám pořád že Suarez je TOP class hráč...Jsem rád že mám jeho dres z doby kdy ještě kopal za nás...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Suarez nevyhraje na konci roku zlatej míč, tak je to podplacený, každej rozumnej člověk ví, že letos na něj nikdo neměl !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

CAMPEÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓNÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ještě aby Real prohrál ve finále ligy mistrů a opět nezískal žádnou trofej !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele