13. kolo
30.11.2014 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC Barcelona 0:1

Obrovským zklamáním skončil pro Netopýry nadějně rozehraný souboj s Barcelonou. Naopak Blaugranas mohou slavit šťastné vítězství po trefě Sergia Busquetse v poslední minutě nastavení. Barca díky důležité výhře neztratí kontakt s prvním Realem, Valencia se propadla na pátou příčku.

Zápas začal zostra, ani jeden z týmů si na trávníku nic nedaroval. První žlutá karta tak padla již po sedmi minutách, když bývalý hráč Netopýrů Mathieu skolil Negreda před velkým vápnem Barcelony. Z nebezpečné standardky sice nic nebylo, ale o pár minut později se do slibné akce dostal domácí Rodrigo, svůj průnik však zakončil pouze střelou do připraveného Brava. V ještě daleko lepší pozici se ve 13. minutě ocitl na opačné straně hřiště Suárez, jenž pálil z bezprostřední blízkosti po přiťuknutí Neymara, ztroskotal ale na famózním zákroku Diega Alvese.

Na hřišti to jiskřilo i v 19. minutě, když Neymar přifilmoval pád v pokutovém území, na což podrážděně reagoval Otamendi. Sám Argentinec se ale ztrapnil ještě víc, když po lehké srážce hlavami s Neymarem padl k zemi, jako by ho knokautoval sám Vladimir Kličko. Po trapně komediální vložce se mohlo pokračovat dál, nicméně šancí výrazně ubylo. Barcelona držela míč, ale byli to Valencijští, kdo krátce před přestávkou znova zahrozil. Blesková akce Negreda s Gomesem ale vyústila jen ve střelu do boční sítě.

Po změně stran diktovali tempo spíše domácí a Barcelona jakoby nemohla najít ten správný herní rytmus. Výjimkou byla 57. minuta, když Suárez málem využil špatné komunikace Otamendiho s Alvesem. Bývalá hvězda Premier League ale z otočky branku minula. Od 60. minuty začínali mít znova navrch Barcelonští. Z mírného tlaku rezultovala střela Neymara v 65. minutě, balón však prosvištěl jen těsně vedle Alvesovy pravé tyče.

V 69. minutě dokonce Blaugranas dopravili míč do sítě, ale gól nebyl uznán kvůli Messiho postavení mimo hru. Opakovaný záběr ale ofsajd neprokázal. Neuběhla ani minuta a radost mohla propuknout na druhé straně. Rychlý protiútok Valencie zakončoval Feghouli, avšak vynikající zákrok vytáhl gólman Barcy Bravo. V 77. minutě pak Bravovu pozornost opět prověřil Negredo, leč bez úspěchu.

Závěrečné minuty patřily jednoznačně Barceloně, která svého soupeře přimkla k jeho pokutovému území. Míče prakticky bez ustání létaly kolem Alvesovy brány, ale ujala se až akce z 94. minuty. Při jediné gólové akci zápasu centroval do ohně před Alvesem Messi, hlavičku Neymara ještě brankář Netopýrů vyrazil, ale na dorážku Busquetse už byl krátký - 0:1! Díky brance v hodině dvanácté tak Barca dobyla Mestallu a veze si do Katalánska všechny body, Valencia i přes sympatický a bojovný výkon skončila s prázdnou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (14)

Přidat komentář
valloire

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec Plzeň ? Taky si myslim :)

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
T..oo..M

1:4

Reagovat
Kluivert9

1:3

Reagovat
vanGomm

Poslední vzájemné výsledky těchto soupeřů jsou dost vyrovnané,takže zkusím tipnout X.Jinak ovšem ty kurzy (6,00-4,33-1,50)na to že spolu hrají 4. se 2.To je pro domácí Valencii poměrně dost velká degradace.Je vidět,že v tomto případě vůbec nerozhoduje postavení v tabulce,ale pouze jen a jen jméno.Na srovnatelné utkání Almeria-Vallecano (také rozdíl 4 bodů) jsou kurzy 2,25 -3,20-3,10.

Reagovat
smazaný uživatel

hluposti ...tak dnes by si chcel na dortmund kurz 5?

Reagovat
vanGomm

Však říkám kurzy se vypisují na jména a ne na postavení v tabulce.Proto také je na Dortmund,ač je poslední kurz 1,60.Ovšem těch 5,00 na něj mohli vypsat.To by se nachytalo lidí a sázkovky by vydělali určitě ještě víc.A pro zemika.Nejdříve se vypisují kurzy a až pak se teprve sází.Takže ten prvotní kurz nemůžou sázející vůbec ovlivnit.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak jak rika Ondriiicek...Navic kurzy sou do znacny miry modulovany sazkama od sazkaru. Chces-li aby se to pohlo víc na stranu Vale, vsad si na ni ale riskuješ hodně, protože Barca se rozjíždí, Messi bude dychtit po gólech, Ney je odpočatej a Suarez si dneska už dá i ligovou trefu. Vidim to na demolici 1:4 (2:5), Vale podá sympatickej výkon nebojácnej, nicméně padne - můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

souhrn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele