17. kolo
04.01.2015 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - FC Barcelona 1:0

Podobně jako Real Madrid i Barcelona dnes překvapivě ztratila všechny body, Blaugranas prohráli 1:0 v San Sebastianu a nevyužili šance jít na průběžnou první příčku. Osud zápasu určila vlastní branka Jordiho Alby již po osmdesáti dvou sekundách hry. David Moyes slaví druhou výhru od začátku svého působení v Realu Sociedad, Enriqueho výběru nepomohlo ani nasazení Messiho v druhé půli.

Pro Real Sociedad začal zápas nejlépe, jak mohl. Už ve 2. minutě totiž po centru Vely vyslal nechytatelnou hlavičku do vlastní branky Jordi Alba a překvapený Bravo už neměl šanci zareagovat - 1:0! Za hosty nenastoupili hned od začátku Messi, Neymar, Piqué, Alves či Rakitič a na hře Barcelony to bylo znát. Chyběl Argentincův tah na branku, Piquého síla ve vápně i Alvesovy překvapivé přihrávky. I přesto měla Barca územní převahu, ze které čas od času vyplynuly zajímavé situace. Jako ve 21. minutě, když Xavi jen těsně přestřelil domácí svatyni z přímého kopu.

Smyčka kolem Rulliho branky se utahovala čím dál těsněji, ale k druhé brance zápasu měli opět blíže Baskové. V 36. minutě obelstil Canales obránce Montoyu a vyslal prudký projektil na přední tyč. Celou situaci vyřešil Bravo bleskovým zákrokem. Těsně před přestávkou pak tečovaná střela Pedra nadělala na druhé straně domácímu gólmanovi potíže, ovšem i Rulli předvedl dobrý postřeh a uhájil nadějný poločasový stav pro San Sebastian.

Od začátku druhého poločasu už sice hrál Messi, ale hra Barcelony zůstávala dlouho jalová. První dobrá příležitost hostí byla až Iniestova střela nad v 60. minutě. Hned z protiútoku pak mohli udeřit domácí, když Bravo trestuhodně podskočil vysoký míč a Prieto hlavičkoval do odkryté branky. V krkolomné pozici ale také mířil nad. V 73. minutě se do slibné pozice dostal střídající Neymar, v rozhodující chvíli ale zvolil kličku a o balón přišel.

Čas se hostům rychle krátil a závěrečný tlak Blaugranas ne a ne přijít. Až v samotném závěru zápasu se musel skvělými zákroky vytáhnout brankář Rulli. Nejprve v 86. minutě vychytal unikajícího Suáreze a o minutu později vykryl zákrokem večera i nebezpečnou Suárezovu hlavičku. Barcelona tak potvrdila, že se jí v San Sebastianu dlouhodobě nedaří a po třetí porážce v sezóně zůstává na druhém místě. Trápící se Real Sociedad se stále drží Jánošíkovské role, na svém stadionu už letos porazil Real Madrid, Atlético a dnes i Barcelonu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3 Messi

Reagovat
smazaný uživatel

HOT NEWS! Z listu Mundo Deportivo se stává nejzmiňovanější sportovní deník těchto dnů. K informacím o neshodách mezi trenérem Luisem Enriquem a LIONELEM MESSIM nově přidal zprávu, podle níž Barcelonu kontaktovala CHELSEA. Londýnský klub chce prý společně s firmou Adidas za 250 MILIÓNŮ LIBER vykoupit argentinského útočníka z katalánského klubu. Odpoledne se objevila zpráva, že má Messi žaludeční problémy.

Večer zase vylezlo, že Messi nemá žaludek na působení pod Enriquem. Podle deníku Messiho žene pryč i vyhazov sportovního ředitele Andoniho Zubizarrety a bývalého spoluhráče Carlese Puyola. Naopak ho láká šance, že se v jednom týmu znovu sejde se Cescem Fàbregasem.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
valloire

5-2

Reagovat
10FKK

2-5

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bude pro Barcu easy win 0:4.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

Kdyby neměla výborného trenéra,tak snad jo.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
RS

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

trochu naivná zostava od enriqeho na úvod

Reagovat
Robík

Co k tomu říci.Vyhorěl tu Rael i Atletiko a on je nechá sedět.Šance dotáhnout Real,ale co?Vždyt mají nahráno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu nejhorsi zapas Barcelony, kterej jsem kdy videl.... ten zacatek no comment, co to melo jako znamenat? Neymar a Messi na lavicce. Vzdyt Messi si potrebuje trochu otukat balon, vyzkouset par klicek a pak prunik a gol... a Luis Enrique je necha sedet, i presto....ze vidi ten zmatek jakej Barcelona hrala, to byl fakt total humus fotbal - nikdo nevedel co ma hrat. Hruza...to trapeni, nic horsiho jsem nevidel - neskutecny. Co se tyce druhe pule, tak Messi a Neymar meli jit daleko driv nez o polocase... mel je stridat uz po 30 minute, kdy to nefungovalo a prohravali jsme. Pak uz bylo videt oziveni Messim, sam se snazil neco vymyslet, ale kdyz si na neho 3 hraci daji osobku, tak on asi sam nic nevymysli. A co se tyce utoku ve vapne... tak to taky hruza...tolik sanci, oni ne aby vystrelili zpoza vapna a zkusili to nejak obloukem k tycce nebo se to nejak odrazi...oni porad budou hledat prihravakmi malymi cesticky k Messimu mezi 9 obrancama, neskutecny. A Suarez me dneska taky sklamal...tolik sanci mel, zvlast v 86 minute - 2 velke sance. CELKOVE JSEM ZKLAMAN, ZVLAST KDYZ REAL ZAVAHAL A BARCELONA MOHLA BYT NA 1.MISTE. NAVIC REAL MA JESTE ZAPAS K DOBRU - SUPER. PRISTI ZAPAS HRAJEME S ATLETICEM MADRID, TAK TO ASI NEDOPADNE MOC DOBRE.... Luis Enriques mega netalentem a 80 mega za hvezdu bez munice vyhozeny do kanalau... titul v nedohlednu asi 2 roky vzhledem k zakazu nakupovat cely rok 2015

PS: Statistika hovori jasne... od r.2007 jsem na Real Sociedadu nevyhraly... bezte se zakopat

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt nejhorsi zapas teto sezony...

Reagovat
KingMaster13

Davide ty jsi číslo Nechat Barcelonu aby se porazila sama a jen to čekovat ze zabezpečený obrany. Je to genius

Reagovat
smazaný uživatel

ale moyes

Reagovat
Krausio_Real_M

Ano! Když už mě madridský Real nepotěšil, tak mi baskové udělali obrovskou radost!

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas byl opravdu špatný. Podivný tah nasazení Munira s Pedrem mne na chvíli přivedl na vážku, zda-li nekoukám na nějaký jiný zápas, než který byl plánován, něco z domácího poháru či přátelák... Montoya byl taktéž naprosto neúčinný (asi tak o 70% horší než na druhé straně Alba, který hraje dobře - i přes nešťastný vlastňák - a je zcela v pořádku, že nastupuje pravidelně). Zároveň se opět ukázalo již léta bolavé místo: Barcelona nepoužívá možnost rychle kontrovat, ale vlastně to už ani moc neumí do plných (to tzv. tikki takka by se mohlo přejmenovat na něco typu: "pardon diváku, nyní přestáváme hrát na 90 minut fotbal"). Vzhledem k tomu, že jiný, přímočařejší typ fotbalu nehraje, je velmi pravděpodobné, že pokud proti ní nastoupí dobře organizovaný a připravený mančaft, jenž na kontry hrát umí a je ochoten do zápasu dát všechno, bude mít Barcelona velké problémy vyhrát. Málokdo nastoupí proti Barceloně s otevřeným fotbalem, takové zápasy by se daly v sezónně spočíst na prstech jedné ruky. Říkám si, není to trochu málo zábavného fotbalu pro fanouška?

Reagovat
RS

Reagovat
smazaný uživatel

no už toho mám fakt dost a doufám že Luis Enrique končí....nemá tam co dělat a každej zápas venku je katastrofa a pořád mění sestavu a dnes vrchol totální.Takouvou sestavu uděla fakt jen blb a navíc real prohral a ten idiot uděll co udělal a Montoya hrozný a ihned prodat a dál bez komentu...

Reagovat
roberos

Munír je hráč je na druhou ligu ? Pedro jen na střídání a Enrigue nechá sedět Messiho,Neymara a Pigueho když potřebujem vyhrát to by udělal jen idiot a to on je!!!!!!! Gratuluju Realu k titulu a Atleticu ke 2 místu my budem hrát o š.místo a v lize mistrů taky končíme - hlavné a´t nasadí Muníra aby Barca každý míč odevzdala !!!! Zasr..nej Enrigue!

Reagovat
risk je zisk

:D barca

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud zapas Valencia CF x Real Madrid povazuji za jeden nejpeknejsi co jsem v Premiera Division videl. Tak tenhle zapas Barcelona korunovala na zatim ten nejhorsi co jsem mel cest videt. Hlavne ze maji 75% drzeni mice kdyz nedokazou nic poradneho vymyslet. At se jde Enriqeho do prdele. Nechapu jak si nekdo muze myslet, ze ti prestarli hraci Barcy maji na titul nebo na vyhru v Lize mistru. Jsem znechucen....

Reagovat
smazaný uživatel

Hra doma je v pořádku,vyhrává se.Ale venku je velký problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Trápící se Real Sociedad se stále drží Jánošíkovské role, na svém stadionu už letos porazil Real Madrid, Atlético a dnes i Barcelonu."

já je taky už letos porazil, ale jen na PS3. Jak to stihli oni sehrat, je mi zahadou...

Reagovat
ManUnited

Neymar

Reagovat
roberos

Problém je tréner - místo aby nasadil nejlepší hráče aby se bodovalo tak pořád experintuje a dává tam druholigového Muníra apod.Messi nebude sedět na lavičce - ještě to jednou Enrigue udělá a Messi jde K šejkúm a já ho pak zastře..ím debi.a jednoho bez mozku.

Reagovat
smazaný uživatel

píšeš tu pořád stejný sračky.Třeba proč nehrál Messi si přečti ve zprávách v 12:37 žaludeční problémy. a jestli někoho zastřelíš...... zkus začít u sebe alespoň bude na tomto serveru o pár hoven méně

Reagovat
Robík

Reagovat
roberos

Hovno jsi ty , Messi žaludečný potíže ha,ha... každý kdo tomu rozumí ví svoje ale ty jen plácáš nesmyslný kraviny!

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle kolo vstoupí do dějin.10 zápasu a v 6 z nich udělali bookmakeři chybu .Že by NÁHODA?Každopádně věřím, že se vše vrátí do starých kolejí a v tom následujícím budou max.2.POCHOPILI-TI PRO ,KTERÉ JE TO URČENO?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele