25. kolo
28.02.2015 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Granada CF - FC Barcelona 1:3

Barcelona si podle očekávání odvezla z Granady plný počet bodů a opět vytvořila alespoň částečný tlak na vedoucí Real. Skóre otevřel v první půli Rakitič, jenž po změně stran přihrál Suárezovi na jeho v pořadí pátý gól v La Lize. Třetí branku Blaugranas přidal dvacet minut před konce Messi. Jediným střelcem domácích se stal v 53. minutě penaltový exekutor Fran Rico.

Barcelona byla od úvodního hvizdu lepším celkem, ale dlouho Katalánce sužovaly nepřesnosti ve finální fázi. První vážnější šancí hostů tak byla akce Messiho ve 12. minutě, nadějný centr na Suáreze ale domácí obrana srazila na roh. Neujímaly se ani střely z dálky v podání Mascherana či Xaviho. Do zaslouženého vedení se tak Blaugranas dostali až ve 26. minutě. Unikající Suárez vyslal do šestnáctky Granady přízemní centr, obránce Cala míč nedokázal odrazit dále než na nabíhajícího Rakitiče a ten pohodlně dopravil míč do sítě - 0:1!

Vzápětí mohl srovnat skóre Ibañez, v nadějné pozici z malého vápna ale mířil příliš vysoko. Platonický tlak Granady ale netrval dlouho a ve 37. minutě mohl na 2:0 pro hosty zvýšit Messi, jeho střela ale jen těsně prolétla kolem břevna. Srdnatě hrající domácí se ke konci poločasu vybičovali k dalšímu tlaku. Z něj však rezultovala jen Márquezova střela, již konečky prstů vytlačil gólman Bravo.

Barcelonu výrazně uklidnila branka na 2:0, která padla krátce po změně stran. Rakitič krásným obloučkem vybídl ke sprintu Suáreze, uruguayský reprezentant vyzrál na dotírajícího Foulquiera a chytrou střelou obstřelil vyběhnutého Oiera - 0:2! Naděje na zvrat pro domácí celek vykřesal Fran Rico poté co v 52. minutě Bartra fauloval ve vápně. K nařízené penaltě se zkušený záložník postavil mazácky, jeho střela pravačkou do pravého dolního rohu brány znamenal snížení na 1:2!

Barcelonští zůstávali i nadále nebezpečnější a drali se za dalším pojištěním náskoku. Toho se dočkali v 70. minutě. Na dlouhý míč ze středu hřiště si seběhl zcela osamocený Suárez, jenž oklamal brankáře a naservíroval míč naprosto nekrytému Messimu. Argentinec poslal ze stoje lehkou placírkou svůj tým do vedení 1:3! Barclona odehrála konec zápasu ve velké pohodě. V 81. minutě mohl po Neymarově pasu rozšířit svůj střelecký účet Messi, svou střelu ale jen otřel okolo pravé tyče. Argentinská hvězda si dobře neporadila ani v 87. minutě, ze souboje tváří v tvář vyšel proti Messimu vítězně brankář Oier. Granada nepředvedla špatný výkon, ale na rozjetou Barcelonu dnes nestačila. Blaugranas zvítězili 3:1.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Missi?

Reagovat
xmafianx

chystám se v září na návštěvu Španělska a rád bych ji spojil samozřejmě s návštěvou zápasu na domácí půdě Barcelony. má někdo informace nebo zkušenosti s tím, kdy se losuje liga pro příští rok?

mám 14 dní dovolenou a rád bych se trefil do víkendu, kdy zrovna budou hrát doma.

Potřeboval bych teda zjistit, kdy nejdřív se bude znát rozpis na 15/16.

Reagovat
smazaný uživatel

loni to bylo 24.7.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

napravy si barcelona reputaci a vyhraji vpoklidu 0:3 goly 2-neymar suarez

Reagovat
T..oo..M

1:5

Reagovat
Robík

1:4

Reagovat
roberos

Výkon moc dobrý nebyl ale tři body jsou doma.

Reagovat
Robík

Asi tak něják.Zajímavé.že v LM hráli dobře.Každý zápas je jiný.Body jsou body.

Reagovat
Robík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele