32. kolo
18.04.2015 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Valencia CF 2:0

Vedoucí Barcelona si poradila i s nebezpečnou Valencií a znova unikla druhému Realu na pětibodový rozdíl. Domácí svými brankami orámovali začátek a konec zápasu, když se hned z první akce utkání trefil Luis Suárez a v nastavení druhé půle pečetil výhru Katalánců Lionel Messi.

Barcelonští měli start do zápasu jako hrom. Již v 1. minutě vyzval po rychlém protiútoku Messi skvěle načasovanou přihrávkou Luie Suáreze, jenž šajtlí prostřelil gólmana Alvese - 1:0! Valencijští ale nesložili zbraně a hnali se za vyrovnáním. Srovnat skóre mohli už v 10. minutě, když Piqué srazil ve vápně Rodriga a sudí González okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. K penaltovému puntíku se postavil Dani Parejo, jenže hostující záložník kopl penaltu prachbídně a nechal pouze vyniknout Brava!

Aktivita Netopýrů nepolevovala a přicházely další šance. V 18 minutě po pasu Fuega mířil z hranice velkého vápna mimo Alcácer. Stejný hráč měl na kopačce gól o tři minuty později, avšak ve stoprocentní příležitosti namířil svůj pokus pouze do protihráče. Barcelona se až po půlhodině dostala ke své tradiční kombinační hře a začala více kontrolovat průběh utkání. Pět minut před přestávkou mohl udeřit Messi ale z oblasti malého vápna neobvykle branku minul!

Po změně stran přistoupili oba manažeři k jedné změně, na straně domácích naskočil do zápasu Rakitič, v dresu Valencie se do hry dostal Gayá. Barcelonští kontrolovali svůj náskok a nepouštěli svého soupeře ze sevření. V 57. minutě zkoušel Alves oslovit hezkým lobem za obranu Messiho, argentinský forvard ale na míč těsně nedosáhl.

V 63. minutě se po faulu Pareja poroučel k zemi Messi, který z následné standardní situace orazítkoval břevno! Kouč Valencie Nuno se pokusil zvrátit vývoj zápasu nasazením Cancela a Negreda a hosté se zanedlouho dostali do dobré příležitosti. Rodrigo uloupil ve vápně Katalánců odražený míč, ovšem ztroskotal na výtečném Bravovi.

Valencii rychle ubíhal čas na zvrat a Barcelonským hra bez velkých vzrušení hrála do karet. Ani v poslední desetiminutovce se hosté k ničemu zajímavému nedostali. Naopak Enriqueho tým si mohl krátce před koncem pojistit vedení. Messi našel ve vápně střídajícího Pedra, jehož střela ale skončila jenom v boční síti. Druhé branky se ale domácí fanoušci přeci jen dočkali. V nastavení našel Neymar skvělým pasem Messiho a argentinská hvězda v samostatném úniku nadvakrát překonala gólmana Alvese - 2:0!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krom Piqueho nestastne chyby minuly zapas mame od noveho roku skoro neprustrelnou obranu. Zaloha se dostane z deprese se zapasem s PSG. Musime jinak to nejde, tip 2.0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

další remiz

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
milan78

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1.22

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechapu

Reagovat
valloire

2-3

Reagovat
10FKK

real - Malaga... To beru!

Reagovat
boryland

3:1....Leo 2,Luis.........

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
El Campeon

messi 400 golů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele