14. kolo
07.12.2014 17:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 5:1

Barcelonské derby podle očekávání jednoznačně ovládli Blaugranas, kteří rozdrtili Espanyol 5:1. Hattrickem se pod vysoký rozdíl ve prospěch domácích podepsal Lionel Messi, dalšími střelci se stali Piqué a Pedro. Pro hvězdného Argentince se jedná o jedenadvacátý hattrick v La Lize, v této kategorii tak za novopečeným rekordmanem Cristianem Ronaldem zaostává stále pouze o dva zářezy.

Espanyolu vyšel úvod utkání, hosté organizovaně bránili a uspěli hned v první vážné akci zápasu. Alba chyboval v rozehrávce a na bránu domácích se řítila dvojice hráčů v modrobílém. Piqué nechal Sergio Garcíovi příliš volného prostoru a přízemní rána jednatřicetiletého barcelonského rodáka zapadla přesně k bližší tyči - 0:1! Domácí i přes nepříznivý vývoj hře nepřestali dominovat a stále více utahovali smyčku kolem pokutového území Espanyolu.

V 30. minutě zahrával Messi zajímavou standardku ze zhruba dvaceti metrů, míč se však odrazil od břevna mimo nebezpečí! Neméně nadějné pokusy o vyrovnání poté zaznamenali ještě Suárez v 36. a Alba v 38. minutě, branka strážená Kiko Casillou ale jakoby byla začarovaná. Prokletí se domácím podařilo prolomit až v samém závěru první půle. Xavi nabil před vápnem nabíhajícími Messimu a ten bez velkého rozmýšlení napálil balón přesně k tyči - 1:1!

Gól do šatny domácím fotbalistům viditelně pomohl a krátce po změně stran přicházely další šance Enriqueho výběru. Hned v 50. minutě přihrával Suárez z levé strany na střed rozběhnutému Messimu, jenž propasíroval míč pod nohama Fuentese a bez milosti zakončil do odkryté části branky - 2:1! Barca šla tvrdě za vítězstvím a po třech minutách už vedli domácí o dvě branky. Na rohový kop Rakitiče si nejvýše vyskočil Gerard Piqué a statický Casilla už nestihl adekvátně zareagovat - 3:1!

Komfortní náskok přinesl do řad Blaugranas klid a Espanyol byl neškodný. Domácí byli naopak stále při chuti a jejich útočné snahy nepolevovaly. Ujala se však až situace ze 77. minuty. Dlouhý pas Alby zachytil na hranici ofsajdového postavení Pedro, který s míčem pronikl až ke Casillovi a tvrdou střelou nedal gólmanovi Espanyolu žádnou šanci - 4:1! Pátý gól do sítě modrobílých padl o čtyři minuty později. Messi prokličkoval přes obranný val Espanyolu, narazil si míč s Pedrem a placírkou vsítil třetí gól v utkání - 5:1!

Argentinský forvard tak jasně odpověděl na Ronaldův třígólový počin ze začátku tohoto kola a stíhá svůj protějšek v historické tabulce počtu hattricků. V té Ronaldo vede s třiadvaceti tříbrankovými zápasy následován dvojicí Di Stefano, Telmo Zarra s dvaadvaceti hattricky a čtvrtý je aktuálně právě Lionel Messi s jednadvaceti zářezy.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
dextroza_m

Vzhledem k tomu,že Espanyol venku hraje velké lejno,tak očekávám výhru o 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 messi si da gola i vic

Reagovat
dextroza_m

myslím,že konečně protrhne Suarez a dá dva. Po jednom by mohl Messi a Neymarinho

Reagovat
smazaný uživatel

suarezovi to preju o to vic,ze mu minule neuznali gola - spanelsko

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez se dneska prosadi a bude MOTM

Reagovat
celeb

Preco treba vzdy tak dlho cakat na reportaz zo zapasu Barcelony? Uz to tu vidim niekolko krat. Hateri sa takto nemaju kde prejavit.

Reagovat
smazaný uživatel

jeden podstatny rozdiel: Ronaldo akcie zakoncil. ano skvelou strelou, to hej. ale Messi tie goly vyrobil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele