33. kolo
25.04.2015 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 0:2

Barcelonské derby právě skončilo. A vítězem je opět FC, které se na hřišti svého soka prosadilo a vyhrálo o dvě branky. Zápas byl hodně emotivní a dokonce jsme se dočkali jedené červené karty na každé straně. Gólově se prosadili Neymar a o pár minut později Lionel Messi.

Lídr La Ligy navýšil své vedení na čele první ligy na pět bodů, protože Real Madrid hraje své utkání až zítra. Bylo to ale hodně nervózní utkání a 10 minut po změně stran dokonce Jordi Alba dostal červenou kartu. Ani domácí ale nedohráli v plném počtu, protože v nastaveném čase zápasu dostal červenou kartu také Héctor Moreno. Od začátku za hosty nastoupila obávaná trojice Messi, Luis Suárez a Neymar. Domácí spoléhali na ofenzivní čtyřku v podání Vázquez, García, Álvarez a jediný hrotový útočník Caicedo.

Aktivněji do zápasu vstoupili hosté. První rychlejší přihrávka mířila od Rafinhy na Messiho, ale nakonec byla rychlejší. O minutu později se do další obrovské šance dostal Brazilec Neymar, který si naběhl do vápna a vypálil. Trefil ale jen brankáře Kika Casillu! Poměrně dobrou hlavičku ve vápně zakončil Luis Suárez, ale mířil nad. Neymar spálil další obrovskou šanci po skvělé nahrávce od Argentince Lionela Messiho. V 11. minutě si Brazilec naběhl na krásný pas a snažil se přehodit brankáře Casillu, ale ten držel Espanyol nad vodou.

Po patnácti minutách předvedli Blaugranas krásnou kolektivní akci. Lionel Messi z hloubi pole našel nabíhajícího Jordiho Albu, který z první posílal pas do vápna na Luise Suáreze. Ten si ale všiml, že za ním nabíhá ještě Neymar, přenechal mu míč a sledoval, jak brazilské eso slaví krásný gól - 1:0 pro hosty.

Espanyol možná plánoval, že se pokusí o zvrat v zápase. Jenže o deset minut později se Barca prosadila podruhé. Suárez unikl po pravé straně obráncům domácích a poslal balon na vápno. Tam si jej převzal Javier Mascherano, který mu jej obloučkem vrátil. Suárez nebyl sobec ani v této chvíli a nahrával na Lionela Messiho. Ten už brankáře Kika Casillu v pohodě překonal - 2:0.

Po třiceti minutách se dostala k zakončení také domácí strana. Ve vápně se dostal k balonu urostlý ekvádorský útočník Caicedo, ale balon napálil nad. Krásnou nahrávku od Iniesty na nabíhajícího Luise Suáreze nakonec druhý jmenovaný nezachytil podle svých představ. Pět minut před koncem první půle se dostal do šance opět Brazilec Neymar, který kombinoval s Luisem Suárezem, ale pálil jen do připraveného Kika Casilly.

Pět minut po změně stran se dostal do velké šance opět Felipe Caicedo, který si zpracoval míč a z bezprostřední blízkosti pálil mimo! O chvíli později utekl svým strážcům Neymar, ale ani on nepřekonal brankáře Casillu. Barcelona si poklidný průběh utkání zkomplikovala sama. Jordi Alba zakopl nesportovně míč, za což mu sudí Antonio Mateu udělil žlutou kartu. To ale obránce Barcelony komentoval, takže ihned dostal druhou žlutou!

Po hodině hry dokonce Lionel Messi spálil obrovskou šanci, když jeho ránu zastavila tyč! Suárez našel ve vápně zcela volného Neymara, který ale pálil hodně mimo! Patnáct minut před koncem utkání se dostal do šance domácí tým, když se Stuani dostal do zakončení, ale v dobré vzdálenosti pálil trestuhodně mimo! Nouzi o práci neměl ani brankář Bravo, který musel likvidovat náběh Stuaniho, jehož nechala nepočetná obrana Blaugranas utéci. Nakonec jsme se dočkali ještě jedné červené karty, kterou měl na svědomí Hector Moreno.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
valloire

2-2

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
boryland

0:3..........Leo 3...........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele