35. kolo
02.05.2015 16:00 CET
0 : 8
(0:2)

Reportáž

Córdoba CF - FC Barcelona 0:8

Barcelona s chutí střílela a z Córdoby si veze jednoznačnou výhru. Zápas, který místo vyrovnaného klání připomínal spíše vraždění neviňátek, domácí naprosto nezvládli. Naopak Barceloně vycházelo prakticky všechno, na co sáhla. Blaugranas se radují z vysoké výhry a ještě k tomu z čistého konta.

Barcelona nechtěla při návštěvě Córdoby nic podcenit. Trenér Luis Enrique poslal do zápasu smrtící ofenzívu v podání Rakitić, Busquets, Iniesta, kteří nastoupili za hvězdnými útočníky Messim, L. Suárezem a Neymarem. Domácí se spolehli na hráče jako Bébé, Krhin, Luso a Fidel a jediný útoční, kterým byl Andone. A v podání Barcelony to byl opravdu nelítostný střet. Trefili se Lionel Messi, Ivan Rakitić, Neymar, Gerard Piqué a také Luis Suárez, který zaznamenal hattrick.

Barcelona chtěla od prvních minut potvrzovat úlohu jasného favorita. Alba centroval z pravé strany a našel skvěle nabíhajícího Brazilce Neymara. Ten ale už po třech minutách trestuhodně minul bránu! O chvíli později Iniesta dostal dobrou přihrávku na střed šestnáctky, ale jeho střela mířila hodně mimo. Ozvali se také domácí, kteří v úvodu zápasu odmítli pozici outsidera a chtěli zdramatizovat bitvu o tři body. Edimar našel svým centrem hlavu Andoneho, který ale z velké blízkosti hlavou přestřelil.

Na dalších patnáct minut se Barcelona odmlčela. Ve hře favorita přibývalo nepřesností a centry krajích obránců mířily velmi často mimo tři tyče. Po třiceti minutách nevýrazné hry se po centru Daniho Alvese dostal do šance Lionel Messi, který jen tak mimochodem obešel čtyři protihráče a vypálil. Jeho rána ale mířila jen do míst, kde se pohyboval domácí brankář Juan Carlos. O chvíli později Iniesta dostal míč na střed a poté vypálil, ale jeho pokus byl zablokován. Pět minut před koncem první půle Neymar pálil jen do tyče.

Když už si domácí mysleli, že přežijí první půli bez inkasované branky, chorvatský záložník Ivan Rakitić je vyvedl z omylu. Naběhl si totiž na skvělý centr od Lionela Messiho do vápna a krásnou ranou prostřelil Juana Carlose. O chvíli později Barcelona zahrála podobnou akci, když centroval Andres Iniesta a pálil nabíhající Luis Suárez. Také v tomto případě byla Córdoba bez šance - 2:0 pro favorita z Katalánska.

Jen dvě minuty po změně stran trvalo Barceloně, než si dokázala vypracovat další gólovou šanci. Dani Alves nacentroval ze strany do vápna a Lionel Messi netypicky hlavou skóroval! Podobnou akci předvedli hosté také o chvíli později, když Dani Alves našel jiného střelce Barcelony - Luise Suáreze. Jeho přesné zakončení hlavou mířilo do protipohybu brankáře Carlose, který znovu kapituloval. A ze zápasu se začala stávat exhibice.

O chvíli později drtivý tlak Barcy rezultoval v šanci Neymara, který ale ze tří metrů nedostal míč do brány. Po hodině hry demolice domácích pokračovala centrem od Ivana Rakitiće. Ten našel hlavu spoluhráče Gerarda Piquého, který se nemýlil a skóroval! Deset minut před koncem utkání dal další branku Lionel Messi, který se dostal k odraženému balonu a z velké blízkosti již neměl problém dostat míč do sítě.

Branku s pořadovým číslem sedm vstřelil zařídil a proměnil Neymar, který byl ve vápně faulován a nařízenou penaltu sám proměnil! Tím ale potupa Córdoby neskončila, protože se Lionel Messi dostal k odraženému míči a střelou do prázdné brány zakončil bohaté utkání! Dnes bylo opravdu na co se dívat. Barcelona tak navyšuje náskok na první příčce na pět bodů!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3 Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Tři body musí být , podcenění nelze připustit.

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

0:5.....Leo 3,Ney,Luis.....

Reagovat
dextroza_m

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:8 - to nikdo netipoval takovy narez.... no proste mazec. Suarez hattrick a myslim ze se prekona i rekord v poctu strelenych golu za sezonu. Jeste nas ceka min. 7 zapasu ve vsech soutezich a to uz tech 10 golu nastrili. oleeeeeeeeee BARCA !

Reagovat
Krausio_Real_M

Wow

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele