5. kolo
21.09.2011 22:00 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC Barcelona 2:2

Největší šlágr 5. kola španělské Primera Division mezi Valencií a Barcelonou skončil remízou 2:2. Utkání se hrálo na vysoké úrovni a po pětadvaceti minutách padly tři góly. Barcelona dokázala srovnat ve druhém poločase zásluhou Fabregase a vybojovala tak bod, který je s pohledem na průběh utkání pro obě mužstva zasloužený.

Utkání začlo bleskově a už po dvanácti minutách hry se poprvé měnilo skóre. Domácím se povedla akce po levé straně, kde Mathieu dokázal poslat před branku nebezpečný centr, na který si nabíhal Roberto Soldado. Ještě před ním však do míče udeřil obránce Abidal a ke smůle hostí si ho nešťastně srazil do vlastní sítě - 1:0.

Domácí se však z jednobrankového vedení neradovali příliš dlouho. O dvě minuty později se Barceloně povedla jejich typická akce, kdy do kolmice na pravou stranu nahrával Lionel Messi na nabíhajícího Pedra, který tvrdou přízemní střelou podél gólmana srovnal na 1:1.

V úvodní dvacetiminutovce byl k vidění překvapivě vyrovnaný fotbal a zejména tvrdý boj o střed hřiště. Barcelona se dostávala na polovinu soupeře o něco více než domácí tým a další střelou se prezentoval Fabregas, který prověřil připraveného Guaitu ranou z dvaceti metrů.

Parádní utkání pokračovalo i nadále a ve 23. minutě se měnilo skóre potřetí. Hostující Barcelona znovu nepokryla levou stranu Valencie, kde unikl Mathieu a poslal před branku přízemní přihrávku. Tam nabíhali dva hráči v bílém a nepochopitelně pouze jediný bránící hráč Barcelony. Pablo Hernández se tak ve vyložené příležitosti nemýlil a poslal svůj tým do vedení 2:1.

V dalším průběhu prvního dějství bylo k vidění hlavně plno nedovolených zákroků na obou stranách. Valencia nechtěla pustit svého soupeře ke svému pokutovému území a to se jí částečně dařilo. Barcelona se až na výjimky k brance soupeře nedostávala. Domácí naopak hrozili z rychlých protiútoků a v jednom z nich spálil stoprocentní šanci Roberto Soldado, který se ocitl po přihrávce od Banegy sám před prázdnou brankou Barcelony, ale překvapený touto skutečností branku minul.

Do konce první půle se ještě jednou probíjeli hosté do zajímavé šance po pravé straně přes Daniho Alvese, ale na poslední chvíli zasáhl skvěle hrající Jordi Alba a zabránil tak nebezpečí před brankou Valencie. První půle tak skončila za stavu 2:1 pro domácí.

Ve druhém dějství se očekával veliký tlak hostující Barcelony, ale v úvodu poločasu se nic takového nekonalo. Naopak Valencia byla překvapivě aktivnější a vytvořila si i první šance. Po dvou nepřesných střelách Banegy se do slušné šance dostal Soldado, který znovu stál na správném místě před brankou, ale ani tentokrát nedokázal zakončit a na poslední chvíli mu balón z kopačky sebral jeden z obránců Blaugranas.

Valencia pochopitelně začala s průběhem druhé půle být více pasivnější a Barca se začala dostávat více do hry. Pořádně zatrnulo fanouškům domácího celku v 70. minutě, kdy se opřel do balónu Javier Mascherano a ze třiceti metrů trefil břevno branky Valencie. Barca nakonec dokázala prolomit obranný val domácích a srovnala v 77. minutě. Messi naservíroval přesnou kolmici na Fabregase a ten se napodruhé před Guaitou nemýlil - 2:2.

Závěr zápasu přinesl v ochozech veliké pozdvižení. Lionel Messi vymyslel znovu jednu ze svých geniálních přihrávek na střídajícího Davida Villu, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal Guaitu překonat. O minutu později si Valencia málem dala vlastní gól a před brankou domácích tak bylo v závěru zápasu velmi rušno.

V nastaveném čase ještě Jordi Alba inkasoval červenou kartu, ale vše bylo mimo záběry kamer a není jisté, za co přesně byl Alba vyloučen. Poté ještě požadovala pokutový kop za faul na Messiho, ale v tomto případě zůstal rozhodčí klidný a zápas tak skončil zaslouženou remízou 2:2.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
randi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

No Valencia má letos oslnivou formu a vyhraje 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

forma sa posudzuje po 3 zapasoch s priemernymi mancaftmi ? .. to je bomba

Reagovat
smazaný uživatel

No jak říkám, hrajou prostě dobře....stačí se kouknout na hru z těch tří zápasů a je jasně vidět, že hráči si dost rozumí letos....i průběh tohoto zápasu mluví za vše :)

Reagovat
smazaný uživatel

vcera hrala valencia paradne , mat este o cosi lepsiu fyzicku tak neviem neviem ako by to skoncilo ...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

snad budou netopýři odvazní a zvitezi, pral bych jim to.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia CF 2 - 3 FC Barcelona-Soldado,Soldado,-Messi,Iniesta,Fabregas

Reagovat
smazaný uživatel

jo jasne iniesta da hatrick z trbuny ked je zreneny idiote

Reagovat
smazaný uživatel

kurz 1,4 na barcu je dost podhodnocenej

Reagovat
Mercury

1-3 Soldado-Messi, Messi, Pedro.

Reagovat
smazaný uživatel

krasny fotbal Barca vyhraje o gol 1>2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 (2x Messi, 2x Villa, Fabregas)

Reagovat
Stankovic

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě krásní fotbal tip 1:8 viva el barcaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

urcite

Reagovat
PePiG7

1-0 Pablo z přímáku!

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že barca vyhraje ale ne moc aby se zase nezpustili ty blbý kecy o nevyrovnanosti ligy....tak doufám 0:2......!FCB! Més que un club.....

Reagovat
smazaný uživatel

ono je sice hezké že jsem fanoušek realu ale barcelona když chce hrát celý zápas fotbal tak je opravdu vyjímečná ... Barcelona vyhraje poměrem třídy tip ? 0:3 Messi-2x Fabregas-1x ....

Reagovat
naheCZ

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

moc moc si přeju remízu 2.2

Reagovat
smazaný uživatel

tip a přání...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

máte prosím někdo link na tento zápas přes sopcast?

Reagovat
smazaný uživatel

barca byla lepsi v 2pol meli min 2 penalty skvelz fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ta dival na jaky zapas?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca mal odpískať 2 jedenástky, po 1 na každej strane, žlté karty pre Ramiho a Soldada úplne od veci, vylúčenie Albu nechápem za čo???, to ak majú rozhodcovia ako tento ťuťmák pískať, tak to radšej nech celý futbal rozpustia, klobúk dole pred výkonmi Guity, Evera, Mathieua, Cesca, a sklamania Alvés, Xavi, Jonás

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi nehrál špatně

Reagovat
smazaný uživatel

krásnej zápas - škoda, netopýři si zasloužili možná o trochu víc vyhrát ale remíza taky dobrá...akorát tu červenou kartu moc nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

ono posudzujuc podla priebehu polcasov je remiza uplne presny vysledok .. ta cervena vraj bola za kecy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele