6. kolo
24.09.2011 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Valencia CF 1:0

Valencia poprvé s sezoně prohrála, když nestačila na Sevillu a podlehla jí na jejím hřišti 0:1. Jediný gól zápasu dal Frederic Kanouté a zařídil tak posun Sevilly právě před svého dnešního soupeře, konkrétně na třetí místo. V utkání padly hned třu červené karty.

Valencia má hodně nahuštěný program, a tak dnes nechala odpočívat některé své opory v čele s kanonýrem Robertem Soldadem, nejlepším střelcem soutěže. Začalo se zostra a hned ve druhé minutě mohli jít hosté do vedení, to by však musel Aduriz mířit přesněji.

Na druhé straně našel Navas dobrým centrem Negreda, jehož efektní pokus nůžkami Guaita vyrazil před sebe ke Kanoutému, tomu však byl nesprávně odpískám ofsajd a gól po snadné dorážce tak nemohl být uznán. Jonasova bomba proletěla těsně vedle pravé tyče Varasovy branky a hned z další akci Sevilla udeřila. Rychlý kontr po pravé straně potáhl Navas, v pravý čas posunul míč Kanoutému, jenž se s ničím nepáral a napálil balón pod břevno.

Další slibná akce Sevilly šla pro změnu přes levou stranu a skončila pádem Perottiho v pokutovém území, domácí se však penalty dožadovali marně. Po půlhodině hry přihrál Navas pod sebe Perottimu, jeho střela do protipohybu ovšem Guaitu nepřekvapila. Sevilla byla lepší a ještě do poločasu mohla vést 2:0, když si Navasův prudký centr málem srazil do vlastní sítě Ruiz, naštěstí pro Netopýry byl znovu včas na místě pozorný Guaita.

Jedenapadesátá minuta přinesla nádhernou technickou střelu PErottiho a další úžasný zákrok valencijského gólmana, nebýt jeho, dopadl zápas pro hosty daleko hůře. Na hřišti se přiostřilo a jen na agilním Piattim se dvěma hloupými fauly vykartoval domácí Trochowski. Čistou gólovou šanci pak spálil Jonas, jenže po centru Barragána nastřelil tyč.

V šedesáté osmé minutě fauloval Escudé unikajícího Adurize, dostal rovnou červenou kartu a Valencia navíc zahrávala pokutový kop. Banega poslal Varase na opačnou stranu, jenže sám trefil jen tyč a skóre tak zůstalo neměnné. O tři minuty později byl vyloučen i hostující Aduriz, který šlápl na nohu provokujícího Spahiče a musel pod sprchy.

V samotném závěru zápasu se již nic nestalo, a tak Sevilla udolala na domácí půdě Valencii 1:0 a poskočila la třetí příčku ligové tabulky, Valencia je o bod zpět na pátém místě.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
randi

Strašně důležitej a težkej zápas, řekl bych základní mač o 3. flek. Snad vyhrajem, takže 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 tak mi to vyslo vo fife

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jako do teď věřím Valencii, ať je to výhra, je mi jedno jak velkáá. :))

Reagovat
DreamTeam

za ten kurz se ta dvojecka nabizi risknout

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Soldado 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele