21. kolo
03.02.2007 22:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Atlético Madrid 3:1

Valencia porazila ve šlágru kola Atletiko a v tabulce se prozatím posunula na třetí místo před Real Madrid. Trenér Flores udělal změny v sestavě, na levé straně obrany nastoupil po dlouhém zranění Moretti, nahradil tak Curra Torrese. Jako obvykle se do základní sestavy nedostala největší letní posila Joaquín, i přesto, že některé zdroje uváděly, že by tentokráte měl rychlý záložník dostat šanci od úvodních minut.

Nezaplněná Mestalla mohla vidět první příležitost zápasu v 6. minutě, kdy Torres vystřelil přímo do náruče Canizarese. V desáté minutě rozehrávalo Atletiko rohový kop, Canizares vysoký centr podběhl a Castro hlavičkoval do odkryté brány, Valencii zachránil Moretti, jenž na brankové čáře zabránil jistému gólu. Tři minuty na to Villa z přímého kopu mířil těsně nad břevno svatyně navrátilce Lea Franca.

První gól zápasu přišel po patnácti minutách hry, Villa rozehrál rohový kop, do vzduchu se krásně pověsil Roberto Ayala a přesnou hlavičkou k tyči nedal hostujícímu brankaři nejmenší šanci. Dal tak vedení klubu jasně najevo, o jakého hráče by Valencia mohla přijít. Ve 37. minutě měl dobrou střeleckou pozici David Villa, rána z úhlu mu ale nesedla. Tři minuty nato nebezpečně centroval Jurado, Mista však na jeho centr o fous nedosáhl. Krátce před poločasem se nešikovně zrazili spoluhráči Canizares a Albiol, oba byly otřesení a dlouho ošetřováni.

Do druhé půle nastoupili oba dva hráči a v 54. minutě mohli společně slavit druhý gól Netopýrů. Villa nahrál do brejku Vicentemu, levonohý záložník přistrčil Morientesovi a ten měl už snadnou úlohu. Hned na to však poslal Aguero dlouhý balon na rozeběhnuté Mistu a ještě před nedávnem hráč Valencie neměl se svými bývalými spoluhráči slitování - 2:1.

Atletiko vycítilo šanci a hnalo se do útoku, ale Valencia jako zkušené mužstvo v 69. minutě z ojedinělého útoku rozhodla utkání. Kapitán Albelda vyvezl míč, nahrál Vicentemu, ten poslal dlouhou přízemní přihrávku Morientesovi a "El Moro" vstřelil svůj druhý gól zápasu, v sezoně již devatý. Patnáct minut před koncem utkání se nechal vystřídat stále otřesený Canizares. Střídající Butelle zažil jedinou horkou chvilku, když stejně jako jeho brankářský kolega zrazil k zemi svého spoluhráče Albiola. Ke konci se dvakrát pokoušel o hattrick Morientes, avšak ani jeden z jeho pokusů se mezi tři tyče nevešel. Ze zápasu si odnášejí zranění Vicente a Joaquín. Valencia výhrou dostala pod tlak Real Madrid, na vedoucí Barcelonu ztrácí už jenom tři body, naopak Atletiku se Liga mistrů vzdálila.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*sweet

To bude souboj o pohárové pozice a ja si myslím že Valencií to vyjde a vyhraje 1:0.Doufám, že bude hrát Vicent,protože to je jeden z nejlepších hráčů Valencie.Hip Hip Hurá.Vale a Vale a Valencie

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
HOST*

Tak to teda ne.1:0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Reagovat
HOST*Pajec

Jasná výhra Los Ches! Atletico je z formy a naopak Val je ve formě! V Betisu jsme byli lepší, škoda, že rozhodčí hráli s Betisem! Ale tím si nestěžuju! Před náma je ještě 18 dalších zápasů! AMUNT VALENCIA

Reagovat
HOST*-Kopy-

Rozhodčí to tam pěkně posral co si budem povídat...

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

trenér taky a víc!!!!!! nevymlouvejte se na ref

Reagovat
HOST*-Kopy-

Proč né posral to to ref... Flores ? ja jsem na to už zvyklej... Joaq nechá sedet skoro celej zápas Když už střída tak by mel hrat aspon pul hodiny a ne pět minut

Reagovat
HOST*kobli

Reagovat
HOST*-Kopy-

Měl by prej dneska dostat šanci.

Parada to jsem rád, jsem na něj zvědavej...

Reagovat
HOST*VENAB

ABY JU DOSTAL AJ ZITRA...DNESKA JE MU TO NA PRD JO, JINAK TA SESTAVA BYLA HROZNA...

Reagovat
HOST*vodnikk
Reagovat
HOST*-Kopy-

Jeste rozhodim site po mim icq

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele