29. kolo
08.04.2007 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Real Betis 1:1

Levante nedokázalo udržet dobře rozjetý zápas proti Betisu, čímž si opět zkomplikovalo život v boji o udržení. Sevillský celek si naopak od svého dnešního soupeře udržel čtyřbodový náskok, záchrana se zdá být opět o něco blíže.

Tým z Valencie, dnes vedený asistentem Juanem Sabatem, jelikož Abel Resino si odpykával trest na tribuně, nevyhrál již sedm zápasů, přestože tomu byl dneska nejblíže. Domácí se navrátili k systému 4-4-2, což jim umožnilo vytvořit si převahu ve středu pole. Betis naproti tomu hrozil z centrovaných míčů, aktivní byl hlavně Miguel Ángel. Díky nim (a hlavně nejisté obraně domácích) byli dost možná "Los Beticos" více nebezpečným týmem, protože Levante, ač ovládalo střed hřiště, nebylo dlouho schopno vypracovat si výraznější šanci. To se ovšem začalo měnit po půl hodině hry. Nejdříve zahrozil Salva, jehož vynikajícím zákrokem vychytal Dohlas, aby jen o pár minut později rozvlnil síť obránce Descarga, který se nejlépe zorientoval po závaru způsobeném jedním z mnoha nacentrovaných míčů do vápna.

Do druhého poločasu nastoupili Andalusané mnohem aktivněji, odměnou jim byla superšance Roberta, jemuž ale tváří v tvář neumožnil skórovat zkušený Molina. Brazilec byl spolu s Xiscem i nadále nejaktivnějším z hostů a oba společně zaměstnávali chybující obránce soupeře. Levante se soustředilo spíš na brejkové situace a několikrát se ocitli blízko rozhodujícího gólu, ovšem Salva své pověsti kanonýra tentokráte nedostál. Nakonec na to odplatil celý tým, protože deset minut před koncem se Caffově bombě dostal k dorážce úplně nehlídaný Robert, který už Nevtane nic neprominul a srovnal na konečných 1:1. NA remízovém stavu nic nezměnil ani silný závěrečný tlak domácích, kteří stříleli ze všech možných i nemožných pozic. Vítězný gól měl na kopačkách opět Ballesta, ale dnes zkrátka nebyl jeho dnem...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele