28. kolo
01.04.2007 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - RCD Mallorca 1:1

Madridské Atlético opět zaváhalo, tentokráte na domácím hřišti proti Mallorce a remízou 1:1 si opět zkomplikovalo cestu za Ligou Mistrů. Hosté z Baleárských ostrovů mohou být s bodem spokojeni, náskok na sestupové pozice je stále dostatečný a za předvedenou hru v prvním poločase by si více ani nezasloužili.

Domácí nastoupili s "Kun" Aguerem překvapivě jen na lavičce, což se stalo poprvé po osmnácti zápasech, ale na výkonu to alespoň ze začátku nebylo vůbec znát. Atlético táhlo většinu akcí přes Jurada, mladý ofenzivní záložník doslova hýřil a zásoboval své spoluhráče přihrávkami. Ve dvanácté minutě zkusil štěstí sám, ale jeho dalekonosný pokus byl nepřesný, stejně jako i střela Galletiho o pár minut později. Skóre se poprvé měnilo už po čtvrt hodině hry, kdy se po krásné přihrávce Jurada prosadil chytrým obloučkem Torres. A přestože obrana Atlética rozhodně nepůsobila sebejistě, Mallorca byla v útoku bezzubá. Najít se nemohl hlavně tahoun Ibagaza, bývalý hráč Atlética nastoupil proti svému bývalému klubu až s příliš velkou motivací. A jelikož si příliš šancí nevypracovali ani Los Rojiblancos, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Ve druhém poločase se obraz hry zcela změnil. Madridští sice nastoupili sebevědomě s cílem udržet a nejlépe zvýšit jednogólový náskok, ale hrubá chyba Perey v 52. minutě po centru Héctora nabídla tutovku pro Aranga, který si s nabídnutou šancí poradil, srovnal skóre a značně znervózněl domácí. Ty měl zpátky do sedla dostat nově příchozí Aguero, ale jak se později ukázalo, nebyl to jeho zápas. Mladý Argentinec nebyl moc vidět, aktivní byl naopak Antonio López, který se velmi často vysouval po levé straně a zásoboval své spoluhráče nebezpečnými centry. Nicméně větších šancí se domácí publikum ne a ne dočkat, tlak v posledních minutách byl spíše poziční, Mista, Aguero ani Torres své náznaky šancí neproměnili, a zápas tak skončil zaslouženou remízou 1.1.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele