22. kolo
11.02.2007 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 1:0

Domácí Atlético Madrid přehrálo hosty z Bilbaa a bodově se dotáhlo na čtvrtou Valencii. Baskové si prohrou opět zkomplikovali boj o udržení. Jsou nyní sedmnáctí, jen o skóre před Celtou Vigo.

"Los Colchoneros" si v průběhu zápasu sice vytvořili mírnou převahu, ale šance byly na obou stranách. Po přihrávce Torrese zkoušel štěstí Maniche, jeho pokus mířil vedle. Krátce na to se užuž dostával do šance Torres, ale Aranzubia byl rychlejší. Na druhé straně neproměnil příležitost hlavou Gabilondo, svůj den neměl ani Aduriz, který nasměroval svůj volej z dobré pozice mimo. Atlético hrozilo hlavně nebezpečným Torresem, který nejdříve připravil šanci pro Aguera a poté se sám řítil na brankáře Aranzubiu, obešel ho, ale svou střelou našel jen boční síť. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili lépe domácí, kteří si hned na úvod vypracovali řadu šancí. Většinou ale dopláceli na vychýlenou mušku. Vedle brány hostujícího brankáře mířili postupně Maniche, Torres, Aguero a znovu Torres. Mladý madridský odchovanec byl aktivní i nadále, ale když už trefil bránu, vychytal ho pozorný Aranzubia.. Atlético se nakonec přece jenom dočkalo. Psala se 64. minuta, když se k centrovanému míč nejrychleji dostal Aguero, skvěle si zpracoval míč a přesnou ranou zlomil baskický odpor. Bilbao se pokusilo krátce na to vyrovnat Yestem, jehož přímý volný kop šel jen těsně vedle brány domácích. Ti už si zbytek zápasu ohlídali a naopak mohli ještě zvýšit Manichem, který se pokusil prosadit dalekonosnou střelou, ale na Aranzubiu si nepřišel. Zápas tak skončil zaslouženou výhrou Atlética 1:0.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele