23. kolo
12.02.2006 21:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC Barcelona 1:0

Utkání mezi Valencií a Barcelonou bylo šlágrem kola, hrál druhý celek s prvním. Domácí díky hrubé chybě gólmana Valdése a obloučku Villy vyhráli a stáhli náskok soupeře na šest bodů. Na obou stranách byla velká oslabení. Barca hrála bez Ronaldinha, Messiho a Deka, Che chyběli Ayala, Marchena, Vicente či Mista s Kluivertem. Barca více držela míč, domácí hráli s co nejrychlejším přechodem do útoku. Pro zranění navíc musel v první půli střídat Giuly.

Zápas začal zajímavě, Aimar se prodral do šance, skóroval, ale pro ofsajd Villy branka neplatila. Na druhé straně nacentroval pro Gia Ezquerro, ale Caňizares bravurně vyrazil míč na roh. Další šanci Barcy měl po rohu hlavičkující Márquez, Valencia byla ale nebezpečnější. Villa obešel Márqueze, ale jeho střelu zastavil Valdés, dorážka Regueira šla mimo. Van Bommel pálil do středu branky, na druhé straně si pěkně míč zpracoval Aimar, ale Valdés opět vyrazil na rohový kop. Gól padl až na sklonku první půle. Gio zahrával malou domů, Valdés však rozehrál na Puyola příliš pomalu, k míči přiběhl Villa a z první nešťastníka v brance Barcy přeloboval.

V druhé půli Rijkaardova squadra zvýšila tempo a Valencii zatlačila. Druhý gól domácích, který však neplatil pro další ofsajd, dal Villa. Barca kontrovala trestným kopem Eto'a, ten však šel vedle branky, velkou šanci Larssonovi lapil Caňizares. Švédovi přihrál do uličky míč střídající Belletti, Larsson obešel i gólmana, ale pak zakončil mimo. Se stavem už neudělali nic ani Puyol, ani Edmilson.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (305)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele