Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 18:45 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Těžce zkoušený Jaroš obávaného střelce nezastavil, Lille si z Grazu odvezlo slibný náskok

Lille v úvodním duelu osmifinále Konferenční ligy zvítězilo na hřišti Sturmu Graz 3:0. Dvě trefy za záda Vítězslava Jaroše obstaral kanadský kanonýr Jonathan David, který se tak v posledních čtyřech soutěžních utkáních přímo podílel na sedmi gólech. Dogy si navíc mohly z Rakouska odvézt ještě výraznější náskok, řadu jejich střeleckých pokusů ale český brankář lapil.

Sturm Graz získal v průběhu ledna kmenového útočníka Arsenalu Miku Bieretha a ten vlétl do nového angažmá jako velká voda. Podařilo se mu totiž skórovat v obou duelech předchozího vyřazovacího kola proti Slovanu Bratislava. Mezi třemi tyčemi pak zářil i další host z Britských ostrovů Jaroš, který udržel tři čistá konta v řadě. Největší hrozbou pro českého brankáře měl být David, jenž po vlažném startu do sezony vstřelil v Ligue 1 už 12 gólů.

Právě kanadský střelec mohl ve 21. minutě utkání poslat Dogy do vedení, avšak jeho střela z dálky mířila jen těsně nad branku Jaroše. O poznání úspěšnější byl druhý nejlepší střelec Ligue 1 o osm minut později poté, co mu balon přihrál do výborné pozice Ayyoub Bouaddi a David ukázal, že se v podobných situacích mýlí jen výjimečně. Ve 34. minutě se mohl čtyřnásobný francouzský šampion radovat znovu, ovšem hlavičku Hakona Arnara Haraldssona vytáhl bravurním zákrokem Jaroš. Krátce nato na druhé straně odpověděl svým zákrokem Lucas Chevalier, který vykopl mimo tři tyče nebezpečnou ránu Manprita Sarkarii.

Zkraje druhé půle měl další příležitost ke skórování David, avšak na Jaroše vyzrát nedokázal. Rodák z New Yorku reprezentující Kanadu ukázal svou extratřídu o pár minut později, když dorážku po střele do břevna od Haraldssona přece jen přetavil v gól. Tentýž hráč mohl dovršit hattrick, ovšem proti byl opět český gólman. V 61. minutě mohli domácí snížit z ojedinělé příležitosti, jenže Otar Kiteishvili mířil z hranice vápna jen do břevna. Tým ze severu Francie nekompromisně trestal a postaral se o to Edon Zhegrova, jehož nepovedený centr ze 71. minuty k překvapení všech zapadl za Jarošova záda.

Favorizované Lille tak nenavázalo na nepovedené venkovní výkony ze základní skupiny a zvítězilo. Odvetný souboj je na programu 14. března.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele