Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Legia Varšava si nečekaně poradila s Aston Villou

Jedno z prvních překvapení základních skupin Konferenční ligy je na světě a urodilo se v sousedním Polsku. Domácí Legia Varšava si totiž v divácky velmi atraktivně se vyvíjejícím utkání poradila s favorizovanou Aston Villou!

Dnes bude ve Varšavě hodně veselo a živo, zatímco Angličané se domů do Birminghamu budou vracet v depresi. První důležitý krok směrem k postupu ze skupiny Aston Villa nezvládla a prohrála v Polsku o jednu branku. Atraktivní byl především první poločas, ve kterém padly dvě branky na obou stranách. Hlavním hrdinou domácího mužstva se stal mladý ofenzivní záložník Ernest Muci, který se postaral o dvě branky svého týmu.

Utkání začalo hodně zostra a první branky jsme se dočkali už ve třetí minutě. Patryk Kun dostal až příliš mnoho času a prostoru na centr a vykouzlil krásnou diagonálu na zadní tyč. Chambers tam neuhlídal Pawla Wszołka a ten v pádu nekompromisně zakončil. Odpověď Villans na sebe ale nenechala dlouho čekat. Po dalších třech minutách bylo srovnáno a tentokrát asi neměl úplně čisté svědomí brankář Tobiasz. Ten totiž ránu Zaniola vyrazil jen k dobíhajícímu Jhonu Duránovi a kolumbijský teenager se nemýlil - 1:1.

Gólové hody na chvíli opadly a tempo rovněž. A to až do 26. minuty, v níž opět udeřila domácí strana. Tentokrát se hosté nepoučili z první inkasované branky a celou situaci jim Poláci přehráli přímo před očima na druhé straně hřiště. Pawel Wszołek pelášil nastartovaný za dlouhým míčem, který se mu povedlo zkrotit. Pak odcentroval a s přispěním teče v hostující obraně se k balonu dostal Muci, který už měl úlohu relativně snadnou.

I na tuhle trefu ale Angličané dokázali reagovat. Pět minut před koncem první půle se k několikrát odraženému míči dostal zkušený francouzský bek Lucas Digne a krásnou ranou z rohu vápna napálil míč do šibenice!

Ještě do konce poločasu se musel dvakrát blýsknout skvělými reflexy brankář Tobiasz, ale svou roli zvládl. A i díky němu se domácí Legia mohla dostat do vedení potřetí a naposledy. Po chybě Digneho na polovině hřiště prchal s míčem u nohy Marc Gual. Pak na sebe nalákal dva soupeře a předal míč na Muciho. Ten postupoval s balonem sice opatrně, ale nikdo ho nezastavil. A tak mohl Muci vystřelit. Rána to nebyla prudká, ale Martínez jí v cestě do sítě přesto nezabránil! A protože Villans nedokázali z optického tlaku nic vymyslet, domácí mohli slavit nečekanou výhru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
boleslav_bahno

Legia to stara kurwa

Reagovat
Melisko

Tvoja mama to stara kurva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele