Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
14.03.2024 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Alexander Blessin (© AFP)

Royale Union se rozloučil s evropskou půdou vítězstvím nad postupujícím Fenerbahçe

Fenerbahçe v odvetném duelu osmifinále Evropské ligy prohrálo proti Royale Union SG na vlastní půdě 0:1, díky náskoku z prvního klání však postoupilo. Domácí fanoušky sice ze sedadel zvedl skórující Bright Osayi-Samuel, kvůli ofsajdu ale jeho branka neplatila. Jedinou regulérní trefu tak zaznamenal až po změně stran v dresu belgického mistra Mathias Rasmussen.

Turecký gigant si zajistil v prvním duelu v Belgii královský náskok do odvety, když porazil Royale Union 3:0. Tentokrát se navíc Fenerbahçe představilo před vlastními fanoušky, kde v letošní sezoně prohrálo z 22 zápasů pouze jednou. Na náladě mu určitě přidávala i ligová výhra o víkendu, zatímco Saint-Gilloise ve své soutěži pouze remizovalo s Gentem 1:1.

S třígólovým náskokem v zádech se celek z Istanbulu nikam nehnal a s míčem na kopačkách čekal na chyby soupeře. Jedna taková přišla v 18. minutě, jenomže gólovou radost Osayi-Samuela překazil zdvižený praporek pomezního. Fotbalisté Royale Union si sice vytvářeli více nebezpečných příležitostí ani tu největší však neproměnil Gustaf Nilsson, jehož střela z vápna těsně minula horní tyč. V samotném závěru první půle se po pádu v pokutovém území Loïc Lapoussin dožadoval penalty, ale po krátké konzultaci byl hlavní rozhodčí proti.

Belgický celek v aktivitě nepolevoval ani po změně stran. Většina útoků ztroskotala na chybějící kreativitě ve finální fázi nebo obětavých zákrocích defenzivy Fenerbahçe. V 68. minutě byli hráči Saint-Gilloise konečně odměněni. Rasmussen se po centru Lapoussina vyhoupl nejvýše a hlavou zamířil přesně do horního rohu branky. Centry Les Unionistes vycházely a v 76. minutě musel na brankové čáře zastoupit gólmana proti hlavičce Caspera Terha jeden z bránících hráčů.

Fenerbahçe tak sice doma zaváhalo, i přesto mu to však stačilo na postup do čtvrtfinále. Nyní se může těšit na páteční los, ve kterém se dozví svého soupeře.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele