Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
14.03.2024 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Ajax se s Konferenční ligou rozloučil debaklem. Kanonýr Aston Villy smolně nedohrál

Aston Villa využila odvety v domácím prostředí a po výhře 4:0 nad Ajaxem postoupila do čtvrtfinále Konferenční ligy. K vítězství nasměrovala tým z Birminghamu jeho hlavní hvězda Ollie Watkins, jenž ovšem kvůli zranění kolene krátce po půlhodině opustil hřiště. I bez něj však anglický zástupce vstřelil další tři branky, a došel tak k postupu mezi nejlepší osmičku. V ní zabojuje o jeden z největších klubových úspěchů tohoto století.

Oba celky sice patřily k těm vyznávajícím ofenzivní styl fotbalu, úvodní střetnutí na stadionu pojmenovaném po legendárním Johanu Cruijffovi však toto renomé nepotvrdilo. Nepřesvědčivé vystoupení si navíc týmy přenesly i do ligových soutěží. Bezgólová remíza tak slibovala napínavou odvetu.

Defenzivní představení pokračovalo také v Birminghamu. Utkání začalo nabírat na atraktivitě až po uplynutí 20 minut, kdy o sobě dal vědět Leon Bailey po těsné střele mimo branku. Větší štěstí měl útočník Watkins, který poslal Aston Villu do vedení po ukázkové hlavičce, jíž předcházel neméně přesný rohový kop Douglase Luize. Dění na trávníku se po úvodní trefě opět odklonilo do zaběhnutých defenzivních kolejí, což narušil na konci nastavení prvního poločasu až Chuba Akpom. Jeho střelu ale před brankovou čárou vykopl Matthew Cash.

Jhon Durán hned zkraje druhé půle zahrozil, do svého pokusu ovšem vložil více síly, než měl a branku Ajaxu přestřelil. Vedení si Aston Villa pojistila v 60. minutě. Bailey si při svém pokusu troufl vyzrát najednou na Jorrela Hata a Dianta Ramaje a diagonální střelou na vzdálenější tyč poslal Lvy do dvougólového náskoku. Na straně Ajaxu navíc došlo k vyloučení Siverta Mannsverka, což domácí využili ke třetí a suverénně nejpohlednější trefě utkání. Duránova střela se od břevna odrazila těsně za brankovou čáru a video potvrdilo, že míč se celým objemem dostal mezi tři tyče. Moussa Diaby ještě v 81. minutě upravil konečný stav utkání na 4:0 po vydařené individuální akci.

Aston Villa se tak oklepala z těžké ligové prohry a dál se bude kromě Premier League soustředit také na Konferenční ligu. Otázku čtvrtfinálového soupeře rozluští los konaný 15. března.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (4)

Přidat komentář
Mato178178

3:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele