Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
09.03.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Šeriff doma dopadl jako s Partizanem, Nice na jeho půdě zvítězilo o branku

Nice zvládlo roli favorita a díky jedinému přesnému zásahu teprve osmnáctiletého krajního obránce Ayouba Amraouiho si do odvety osmifinále Konferenční ligy z Kišiněva odvezlo ten nejtěsnější možný náskok. Šeriff, podobně jako v předchozí fázi této soutěže proti Partizanu, na domácí půdě nedokázal skórovat, v závěru mu mimochodem nebyl uznán gól pro ofsajd.

Úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran opravdu hodně opatrná. Až ve 21. minutě se jaksi osmělil útočník Tapsoba, který vypálil z otočky, avšak jeho pokus nebyl natolik razantní ani přesný, mířil vlastně jen do míst, kde stál připravený brankář Schmeichel, aby pohnul skóre směrem kupředu.

Až závěr prvního poločasu s sebou přinesl klíčové momenty. Šeriff se pokoušel dostat do vedení Diop, který zahrával standardku z takřka ideální pozice za vápnem, podařilo se mu obstřelit zeď, leč jeho kroucený pokus ve stoje uměl do rukavic schovat Schmeichel.

Naopak na druhé straně o pár chvil později Nice zužitkovalo okamžitě svou první větší šanci, jestli se vlastně dá situace tímto slovem popsat. A je bezpochyby nutno říci, že se jednalo asi o ten nejpohlednější moment jinak nepříliš produktivního utkání. Thuram balón prostrčil doleva na Amraouiho, ten centroval do pokutového území, nicméně jeho počínání se nakonec proměnilo v zakončení, které zaplulo parádně do vzdálenější šibenice.

V 86. minutě domácí rozvlnili síť, Tapsoba využil sklepnutí od Radeljiče, rozhodčí Agajev ovšem branku neuznal, a to pro ofsajd. Nice mohlo rozhodnout o svém vítězství ještě dříve, Danteho hlavička z 85. minuty po rohovém kopu, který zahrál Brahimi, však i díky zásahu gólmana Kovala skončila na tyčce, a k dorážce se následně o kousek nepropracoval Rosario.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com, lequipe.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele