Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
16.03.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Billal Brahimi a Terem Moffi (© AFP)

Žádné překvapení: Nice zvládlo i odvetu se Šeriffem a postoupilo v Konferenční lize dál

Nice nemělo větší obtíže v odvetě Konferenční ligy proti Šeriffu a po druhém vítězství nad klubem z Moldavska proklouzlo mezi osmičku nejlepších. Do poločasu zaznamenala družina od Azurového pobřeží jeden přesný zásah, po přestávce se ještě gólově prosadila dvakrát. Je určitě sympatické, že outsider tohoto duelu alespoň snížením stavu mírnil následky porážky.

Možná se zprvu mohli cítit hráči Nice jaksi nervózně. Samozřejmě že měli celou situaci pod vlastní kontrolou a trumfy v rukou drželi oni, nicméně kdyby soupeř přece skóroval jako první, kdo ví, jakou cestu by tohle měření sil nakonec nastavilo. OGC ve finále bezpochyby pořádně uklidnila první trefa ze 29. minuty.

Thuram na levé straně počkal, až mu do vápna seběhne ze druhé vlny Laborde, ten se ocitl zcela sám před brankářem Kovalem, francouzský útočník přitom zvolil možná to nejlepší a nejúčinnější možné řešení v zakončení a parádním obloučkem ukrajinského muže v rukavicích přelstil.

Šeriff na tohle inkasování neuměl hned zareagovat, soubor z jihu Francie si zkrátka postupové šance hlídal, přičemž krátce po obrátce, konkrétně v 53. minutě, svůj náskok ještě o jednu branku navýšil. Moffi ze středu pole poslal balón doprava k Rosariovi, ten ho svému spoluhráči vrátil hned zpátky, nová zimní posila z Lorientu, kterou nedokázal zastavit bránící Radeljič, následně nezazmatkovala, počkala si na vhodný okamžik a lehce zacílila do spodního rohu brány do protipohybu Kovala.

Tenhle moment každopádně domácí jako by uchlácholil. A stejně jako moldavský výběr ukázal už v prvním jarním kole play-off proti bělehradskému Partizanu, že umí být velmi efektivní, si počínal produktivně také v 54. minutě. Jak obránci Bard a Ndayishimiye, tak i poté jejich kolega Todibo, působili obecně velmi nekoordinovaně, nepřesně a nedůrazně, takže se Tapsoba do výhodné pozice dostal v podstatě jako slepý k houslím. Ale v koncovce posléze nezaváhal, a chybu ztrestal.

Byla to ovšem prakticky jediná černá kaňka na jinak solidním vystoupení Nice, které ve zbytku zápasu Šeriff do dalšího úspěšného podnikání nepustilo. V 79. minutě ještě Les Aiglons přidali jednu pojišťující výsluhu, a to zásluhou Brahimiho. Založili rychlý brejk, Moffi se levačkou chtěl zapsat na listinu střelců podruhé, avšak trefil pouze tyčku. Na dorážku na každý pád byl připravený alžírský reprezentant, který již dotlačil míč za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele