Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Nice po obrátce zabralo, s Kolínem nad Rýnem nakonec doma plichtilo

Magnet úvodního kola skupinové fáze Konferenční ligy dopadl zaslouženým smírem. Nice ani Kolín nad Rýnem nevykolejil ten fakt, že se muselo hrát zhruba o hodinu později, než se původně plánováno, neboť na tribunách před utkáním nebyl klid mezi fanoušky obou táborů, a nabídly divákům zajímavý, ofenzivní fotbal, který nakonec vykázal jen dva přesné zásahy.

V 9. minutě se do první příležitosti propracovali hosté, a to zásluhou Thielmanna, jehož svým pasem od levé lajny uvolnil Hector, nicméně když se prvně jmenovaný ocitl v šestnáctce, svá mířidla neseřídil správně a pálil mimo. Ve 12. minutě se pak Thielmann zjevil dokonce v ještě daleko lepší pozici, vyzrál na pravidlo o ofsajdu, jenže z blízkosti brankáře Bulku nepřekonal.

V 17. minutě se poprvé ozvali i domácí, a to prostřednictvím Labordeho, gólman Schwäbe byl každopádně na jeho zakončení připravený a zakročil. I nadále však působil Kolín nad Rýnem nebezpečnějším dojmem, Ljubicic v 18. minutě z dálky trefil svou pumelicí tyčku, o pár chvil později již ale přece Die Geissböcke zvlnili síť, protože Thielmann svou přihrávkou vyhledal na zadní tyči zcela volného Tiggese, jenž ve skluzu uklidil míč bez obtíží za brankovou čáru.

Ve 36. minutě mohlo dojít na vyrovnání stavu, poněvadž Laborde vyslal ukázkovou dlouhou kolmici na rozeběhnutého Delorta. A spolupráce těchto dvou hráčů, jež jsou známí hlavně pro historicky úspěšné působení v Montpellieru, mohla vyrezultovat ve vstřelený gól, nebýt tedy povedeného zásahu Schwäbeho. Do přestávky se tak německému celku zdařilo udržet vedení.

Už zkraje druhé půle nicméně mužstvo od Azurového pobřeží začalo tlačit na pilu. Delortovu hlavičku vytěsnil s vypětím všech sil Schwäbe a v 62. minutě již došlo na změnu skóre. Sudí Luis Godinho si totiž všiml, že do střely Labordeho v rámci přímáku vložil ve vlastním vápně svou ruku ve zdi stojící Hübers, a nařizoval tak pokutový kop, který pak využil s přehledem Delort. Obě družiny si následně tvořily s pravidelností další šance, žádná z nich ale na každý pád nevyústila v nějakou úpravu průběžného skóre, a dělba bodů byla tím finálním vyústěním.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
oli9

15 tisíc fans Kolína ve městě

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
fabec1222

Asi lepší, kdyby nepřijeli

Reagovat
FC-RUBRIKA

Bohuzel nekteri z nich nebyli fanousci fotbalu

Reagovat
cologneFC

14.950 sme fandili futbalu. 50 bolo idiotov.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Letos se jim zatím nedaří. Je potřeba toho využít.

Reagovat
jsemdement

To byl friendly fire.

Reagovat
jsemdement

Jak hloupej musis byt, ze se jdes rvat ve jmenu nekoho, kdo te k tomu nepobizi a nic ti za to neda ?

Reagovat
Elmas

Reagovat
San Iker

Hlavně že se nadává na a trestá Balkán, východní Evropa atd., ale co leckdy předvádí Němci, Francouzi či Angláni...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele