Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovácko dalo Evropě sbohem dalším sympatickým výkonem, v Bělehradě remizovalo

Slovácko se s premiérovou účastí ve skupině evropského poháru rozloučilo remízou 1:1 na půdě Partizanu Bělehrad. Na proměněnou penaltu Bibrase Natcha zareagoval ve druhé půli vyrovnávací trefou Ondřej Mihálik. Srbskému celku nakonec remízový výsledek stačil k uhájení postupové pozice do vyřazovací fáze. Slovácko mezi těžkými soupeři nakonec dosáhlo na pět bodů a celkově zanechalo dobrý dojem.

Slovácko se mohlo po odložení utkání na Spartě plně soustředit na závěrečný duel skupinové fáze, bohužel pro fanoušky českého fotbalu mu však šlo už jen o čest. Před prázdnými tribunami v Bělehradě nicméně nebyli Moravané bez šance na bodový zisk. Jistě měli ještě v živé paměti povedený úvod prvního vzájemného střetnutí v Uherském Hradišti, v němž v první půli vsítili dvě branky.

A skóre mohli hráči Slovácka otevřít i tentokrát, když se v 19. minutě dostal k odraženému míči Daniel Holzer, následnou střelu však zablokoval jeden z bránících hráčů. Domácí sice drželi častěji míč na kopačkách, proti dobře zformované obraně ale tápali. Ve 36. minutě si naskočil Ricardo Gomes na centr ze strany, v ideální pozici ovšem selhal a hlavičku poslal vedle levé tyče. Favorit šel přece jen do vedení o pět minut později, kdy zahrál rukou ve vápně Jan Kalabiška. Nařízeného pokutového kopu se ujal Natcho a bez problému jej proměnil střelou k pravé tyči.

Zkraje druhé půle musel vytáhnout skvělý zákrok domácí gólman Aleksandar Popovič, když dokázal pohotově zareagovat na tečovanou ránu Patrika Šimka. V 66. minutě si naskočil na centr od rohového praporku Igor Vujačič, ale nepřesnou hlavičkou odmítl dvoubrankové vedení. Svěřenci Martina Svědíka se stejně jako v předchozích vystoupeních na evropské scéně tlačili do útoku a v 73. minutě byli odměněni. Michal Tomič využil nejistého zákroku Popoviče a jeho pohotovou ránu ještě tečoval na cestě do sítě Mihálik. Tomič se mohl nakonec sám zapsat do listiny střelců, hlavičkoval však příliš vysoko, a skóre už se tak do závěrečného hvizdu neměnilo.

Partizan vybojoval remízu, což mu i tak zajistilo účast ve vyřazovací fázi. Slovácko zakončilo skupinu s pěti body na poslední příčce.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (76)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
Pablos

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slovacko predvede partyzanskou bitvu a vyhraje opet venku 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Heč peč a to jsem nahoře trefil i poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

1:3. Slovácko může hrát uvolněné, Partizan musí k postupu bodovat, takže čekám, že to nedají v hlavě.

Reagovat
oli9

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
Losinho

3:0

Reagovat
oli9

Škoda, hlavně Petržela s Kadlecem budou chybět ale chápu, že je šetří na ligu když postup je pryč.. I když finance v podobě výhry klub určitě lakaly

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc tihle dva "dědci" by si ten poslední zápas zasloužili. Jednak proto, co odvedli za práci dosud, a taky proto, že už se do evropských pohárů nemusí podívat. Měli by to jako odměnu ke konci kariéry.

Reagovat
Puskas

Přinejmenším takový Kadlec toho nahrál všude možně dost, aby se mu musel dávat takovýto dárek - v Bělehradě a bez diváků, zvláště když je třeba uvažovat pragmaticky a pošetřit je na ligu. Odměnou bude rozlučkový zápas a oba skýtají naději, že přijedou slavná jména.

Reagovat
smazaný uživatel

Paní Kadlecová, plz.

Reagovat
Puskas

Doma bude, už se narajzoval dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně to se mi taky vybavilo.

Reagovat
kecipep

+ Milan rozhodně ještě nekončí.

Reagovat
ACSeRw!n

1:0

Reagovat
kecipep

Kombinovaná sestava a nerozehraný Břečka asi v základu... 3:1

Reagovat
oli9

Co je se Sinyavskyim?

Reagovat
oli9

Jinak ta sestava..

Reagovat
Greny

Kdo by to řekl , že letos Slovácko bude nejdéle v poharech

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
$$CaptainKokotko

1,6 na Partizan live mě přijde super když vidím tu naši sestavu

Reagovat
naheCZ

Holzer

Reagovat
Coutinho10

Kalabiska...proc zveda ty ruce ?

Reagovat
Mass

Dvojitej ofsajd

Reagovat
naheCZ

Takové menší deja vu

Reagovat
Pablos

Škoda začali sympaticky a pak to pohřbí takovou debilní rukou… tak aspoň vyrovnat

Reagovat
Mass

Tomič>Filipovič

Reagovat
Selänne

Ty vole, tohle nedat na konci zápasu...

Reagovat
kecipep

Dobrý výkon. Škoda blbosti Kalabišky a megašancí Pišty a Tomiče. Radost koukat, i když už jsme neměli šanci na postup

Reagovat
$$CaptainKokotko

Na to jaká byla sestava tak super výkon. Fakt škoda. Mohli jsme vyhrát.

Reagovat
Simas92

Dnes Nguyen solidni.

No jsem hlavne rad ze nejde dal Kolin, z toho dvojzapasu se Slovackem by meli max bod kdyby se piskala rovina. V Koline mely byt dve redky uz v prvnim polocase, ten zbytek si kazdy pamatuje. Po obou tech zapasech jsem si rikal proc to vubec hrajou, nechci uz nikdy nic takoveho sledovat. Je super ze jde dal Nice, ktere si to dokaze uhrat i bez pomoci rozhodcich.

Reagovat
kecipep

a naopak Nice doma s námi prohrálo chybou rozhodčího, kdy vůbec písknul nefaul na Kadlece a dal jim redku

Reagovat
cologneFC

Netreba plakať. Súhlasím s červenou kartou pre Dudu, ostatné bolo odpískané v prvom zápase správne. V druhom zápase nemala byť prvá penalta. Nás včera poškodil rozhodca veľmi, ale nesťažujeme sa. Bez VAR je to lepšie, sú tam emócie ako voľakedy. Ja som veľmi hrdý na Kolín ako zahrali včera. Raduj sa z toho, že Slovácko hralo Európu, nespravodlivé verdikty budú vždy.

Reagovat
ladyboy arsenal

Slovácko poprvé ve skupině evrop. pohárů a odehráli to víc než důstojně

Reagovat
Salfovic

A to měli na poměry eklu hodně těžkou skupinu.

Reagovat
Cotton

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Rimmer77

Ted si přát pro Bodo co nejtěžšího soupeře a 15.místo je naše

Reagovat
Selänne

V závěsu je těsně i Ukrajina, která bude mít dva týmy ve hře.

Reagovat
king23

Ale my jsme 14., takže pokud nás Ukrajina přeskočí, tak to vůbec ničemu nevadí. Důležité je za sebou udržet buď Švýcarsko nebo Norsko.

Reagovat
Kiss Me Polka!

slovacko nezklamalo, doufam, ze se dostanou zase v dalsich letech

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko

Letos jediný český tým, který v pohárech neudělal ostudu.

Reagovat
RadekVonCZE

Slovácko milé překvapení, další český tým, co si zaslouží hrát poháry.

Reagovat
Rothbard

Slovácku se sluší poděkovat za reprezentaci českého klubového fotbalu v evropských soutěžích a jako jediní hráli na své poměry. Což se o bohatších a slavnějších zbylých týmech F:L říct nedá.

Reagovat
Zark

Jsi snad jediný, co kdy napsal F:L místo naší ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko vlastní z poloviny Zemek (majetek 3 miliardy Kč) a Skopal ( 2,3 miliardy Kč), Šádek fakt nemá majetek za +5,3 miliardy Kč

Reagovat
Rothbard

I tak jsou týmy z TOP3 o parník bohatší než Slovácko.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhoření, Slávia postup přes 2 solidní soupeře v předkole a pak tradiční český balkánský kolaps, kdy co se může podělat se podělá. Plzeň dosažení svého maxima výsledkově, ale herně příliš defenzivní a ve skupině hodně odevzdaní. Slovácko herně překvapení, ale výsledkově mělo navíc. Celkově neúspěch, protože nemáme nikoho na jaře. Loni tam byli 2. Koeficient 7.25 je tuto sezónu velmi dobrý. Tady můžete vidět, jak to skáče, když jste jen ve čtyrech a ne v pěti a jste aspoň trochu solidní.

Reagovat
king23

Podle tebe je 0 bodů a druhé nejhorší skóre ve skupině LM v historii výsledkové MAXIMUM v podání Plzně? I s ohledem na to, že v posledním zápase neměla Barca o co hrát a nastoupila s beckem? Já upřímně čekal aspoň 1 bod, to považuji za "dle očekávání". Maximum si představuji teda ještě úplně jinak.

Jinak koeficient máme 6.75, nevím, kde jsi vzal ten půl od navíc. 7,25 by byla fantazie.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň se dostala do LM a to je něco, čemu tady před začátkem předkol nevěřil skoro nikdo, na to se hodně rychle zapomnělo, takže ano výsledkově Plzeňské maximum, vzhledem k tomu jakou dostala skupinu. Ten jeden bod co by mohli získat, jste si tady akorát vysnili. A 6.75 jsme měli před včerejškem. Teď byli 2 remízy takže je to 7.25. To je aspoň můj pohled na věc. To že jsem reagoval původně sám na sebe, dokazuje, že se můžu plést.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím Koef. máš pravdu. Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň se dostala do LM a to je něco, čemu tady před začátkem předkol nevěřil skoro nikdo, na to se hodně rychle zapomnělo, takže ano výsledkově Plzeňské maximum, vzhledem k tomu jakou dostala skupinu. Ten jeden bod co by mohli získat, jste si tady akorát vysnili. A 6.75 jsme měli před včerejškem. Teď byli 2 remízy takže je to 7.25.

Reagovat
oli9

super výkon. Tak nakonec solidní představení v Evropě, herně to bylo dobré o to víc mrzí, že těch bodů mohlo být i víc. Nechápu ale ze v této soutěži není VAR, ovlivnilo to hodně zápasů a bodů nejen Slovácka....

Teď už může začít stíhací jízda ligou. Nejlépe do top 4

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
kulych

Reagovat
ttopi

Za mě Slovácko letos nejlepší výkony ze všech našich. Beru v potaz skupinu Plzně, ale tam bylo pár zápasů se špatným herním projevem. Slovácko šlo ale do každého zápasu s tím, že to chce zkusit. Svědík umí z hráčů vymačkat maximum, pod jeho vedením by jeden z té naší TOP3 byl brutálně silný do 2 let

Reagovat
kecipep

Prodlouží u nás a z TOP3 bude TOP4 Finančně už jsme na tom taky jinak než před rokem

Reagovat
ttopi

Tomu bohužel nevěřím. Ty možnosti tam nemůžou být takové jako u těch tradičnějších.

Reagovat
kecipep

můžeme být "věčně čtvrtí" a přetahovat se o to s Baníkem

Reagovat
smetos

Kdyz si vemes kolik ma ted treba Slavie zraneni a k tomu tam privedes Svedika tak by potrebovali 36 hracu na soupisce Jinak souhlasim s tim co pises vys

Reagovat
oli9

Možná že by tolik zranění nebylo... Slovácko je vždy skvěle připravené po fyzické stránce

Reagovat
bartes

Slávie to má hlavně velmi špatně poskládané a je tam toho celkově více špatně. Bojí se investovat do kvality, oproti tomu kupuje samé průměráky a má už 3 jedenáctky, takže 1 je na hostovačkách. pak ti zranění znamenají špatnou fyzickou přípravu, tzn. tréninky, přetěžování atd, k tomu kouč, který by taky potřeboval nějakou stáž, aby se naučil něco nového a nelpěl na tom samém.

Dá se říct, že Svědík začíná být nejlepší trenér ligy. Jestli jim teda už není. Bílka neberu, protože vytvořit defenzivní blok je mnohem jednodušší, než vytvořit funkční útočný systém.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tobias

Poslyšte, to není jisté. Svědík má na Slovácku skoro neomezenou pozici. Rozhoduje o přípravě mužstva na sezónu, na jednotlivé zápasy, sestavě... Dosud to měl osekané finančními možnostmi klubu. Takže vynucené odchody a nekoupili mu, koho potřeboval k tvorbě kádru. To by se po příchodu silného spolumajitele a výdělku z EKL přece jen mohlo zlepšit. Např v TOP 3 to mají trenéři přece jen složitější. Montuje se do toho kdekdo a to každému nevyhovuje. Současné rodinné spojení FC Slovácko s MS myslím vyhovuje oběma stranám.

Reagovat
bartes

v Plzni je podobné zázemí. Jen Sparta a Slávia fungují jinak. Teď záleží na Svědíkovi, jestli mu stačí provinční Slovácko za nějakých 300k /měs. nebo zkusí něco lepšího.

Reagovat
AjaxFans

Köln nepostupuje, paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele