Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
3 : 1
(3:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Vitesse zdolalo Muru o dvě trefy a bude čekat na dohrávku Tottenhamu

Vitesse dokázalo potvrdit úlohu favorita proti slovinské Muře a díky vítězství 3:1 se udrželo ve hře o postup do jarní fáze, ovšem bude si muset chvíli počkat na dohrávku utkání mezi Tottenhamem a Rennes, která byla zatím odložena na neurčito a podle všeho se uskuteční nadcházející středu. Domácí bojují právě se Spurs o druhou pozici a záležet bude na skóre, z tohoto hlediska není výhra 3:1 úplně vyhovující.

Nizozemský celek získal deset bodů a před třetím Tottenhamem si vytvořil tříbodový náskok, před protivníkem je díky vyššímu počtu vstřelených branek - 12:9. "Kohouti" mají skóre 11:8 a to pro ně v tuto chvíli znamená, že na závěr s Rennes jim stačí jakákoli výhra, proto se šance SBV na dodatečné play-off o Konferenční ligu výrazně ztenčily. Přitom se slovinským outsiderem začalo fantasticky a během úvodního poločasu vedlo hned o tři branky.

Gólový účet čtvrtečního duelu otevřelo z první vážnější akce, když ani ne po třech odehraných minutách vystřelil pohotově z dvanácti metrů Loïs Openda a brankář Zalokar vyrazil míč jen před sebe k osamocenému Thomasu Buitinkovi, jenž zblízka bez větších potíží rozvlnil síť. Zhruba deset minut před přestávkou navýšil náskok favorita aktivní Openda, který se zjevil za obranou protivníka a samostatný únik zakončil s grácií křižnou střelou do protějšího spodního růžku.

Za dalších pět minut si celek z Arnhemu dokonce vytvořil tříbrankový náskok, jelikož po chybné rozehrávce protivníka získal balón Openda a předložil ho proti kopačce Daana Huismana, jehož okamžitá rána z deseti metrů zapadla do vzdálenější šibenice. Po změně stran se hra přeci jen srovnala, a i když domácí mohli navýšit náskok, tak se hned dvakrát vytáhl Zalokar proti nebezpečným střelám Frederiksena s Wittekem.

Hosté nečekaně zaznamenali čestný úspěch necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Amadej Maroša totiž po krkolomné rozehrávce Vitesse obešel hned dva bránící protihráče a nakonec překonal bezmocného gólmana Houwena pohotovým přízemním pokusem z dvanácti metrů. Následně se domácí brankář ještě vytáhl proti dělovce Lorbeka a brilantně ji odvrátil na rohový kop, poté až do samotného konce k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele