Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Gianluca Mancini (© AFP)

Římané utrpěli výhru v Arnhemu a odveta je otevřená

Vitesse předvedlo doma skvělý výkon a hodně bojovalo, jenže na zkušené AS to nestačilo. Italy v mnoha situacích zachránil brankář Rui Patrício a tak jim nakonec stačila jediná branka. O tu se před koncem první půle postaral Sérgio Oliveira.

Před pár lety se dnešní kouč AS Řím José Mourinho vyjádřil o Vitesse přinejmenším nepříliš pozitivně a dnes mu domácí celek v Arnhemu chtěl ukázat, že si něco podobného nenechá líbit. A začal opravdu skvěle. Opendovo zakončení musel dnes skvělý brankář Patrício vyrážet mimo a o pár minut později dali domácí hráči dokonce gól. Jenže Grbic vybíhal do šance z ofsajdu, takže sudí jeho trefu uznat nemohl.

Hodně nebezpečným hráčem domácího výběru se stal rychlonohý útočník Loïs Openda, který ukázal svůj talent i po třiceti minutách. Naběhl si k vápnu s míčem u nohy, obelstil padajícího obránce Rogera Ibañeze a vypálil. Mířil ale ke své smůle vedle tyče. A to nebylo všechno, protože obrana AS si hodně zahrávala s ohněm.

Jindy jistý brankář Patrício totiž o minutu později tristně rozehrál malou domů jen na nabíhajícího protihráče Grbice a ten si po zpracování míče mohl vybírat, jak s výhodnou situací naloží. Zvolil dobře a nahrál právě na Opendu, který stál před prázdnou bránou. Jenže i přes padajícího stopera Manciniho Openda vypálil příliš vysoko a celou akci tím zazdil!

A Římané trestali. Tři minuty před koncem první půle vypálil Tammy Abraham povedenou pumelici, s níž měl Houwen problémy. Ještě větší mu ale nadělal roh, po němž se míč dostal k číhajícímu Viñovi. Ten nepovedenou střelu poslal jen do Zaniola, od nějž se balon odrazil k Oliveirovi. Zkušený Portugalec míč napálil do sítě a AS kupodivu vedlo!

A to "Vlkům" stačilo. Nemuseli se přetrhnout, soustředili se na obranu a jednou za čas vystrčili růžky. Jako třeba Mancini, který perfektní centr Pellegriniho poslal hlavou jen těsně nad! Hostům v honbě za výhrou nevadila ani červená karta pro Oliveiru, který se po faulu na Witteka musel poroučet ze hřiště o 15 minut dřív.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
berliner

Jedeme AS Tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme SBV Tip 1:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Agnelli

1:3

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele