Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 1. kolo
16.09.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jordy Clasie (© AFP)

Alkmaar veze z Dánska jenom bod

AZ Alkmaar jenom remizoval na půdě Randers FC 2:2 a to znamená, že po prvním kole vede skupinu Konferenční ligy FK Jablonec. Nizozemci dvakrát vedli, ale domácí pokaždé dokázali vyrovnat.

Pro Dány je to vůbec první bod ve skupinové fázi evropské soutěže a nutno podotknout, že zasloužený. Alkmaar měl více ze hry, ale od Randers dostal lekci z produktivity.

Alkmaar začal velmi aktivně a už ve druhé minutě měl obrovskou šanci Pavlidis, ale na poslední chvíli ho odzbrojil Kallesöe. Následovaly i další šance hostujícího týmu. Carlgren výborně vyškrábl balón Karlssonovi, který už šel do kličky a další vzájemný souboj zase vyhrál on, když tentokrát vyrazil prudkou Karlssonovu ránu.

Převaha Alkmaaru byla zřejmá a ve 24. minutě už vstřelil vedoucí gól. Gudmundsson přihrál pod sebe Clasiemu a ten nekompromisní ranou napnul síť. Randers si do té doby nic nevytvořilo, ale přesto byla jeho odpověď bleskurychlá. AZ neodvrátilo standardní situaci a Simon Piesinger hlavou na zadní tyči překonal Vindahla.

Ani stav 1:1 neměl dlouhého trvání. Karlssonův centr dolétl na hlavu Pavlidise a i když ten napoprvé neuspěl, z dorážky už se mohl radovat. Před koncem poločasu byl blízko navýšení Wijndal, který ale na balón nedosáhl.

Šance byly k vidění i po změně stran. Hned z kraje poločasu orazítkoval tyč Piessinger a Randers tak byli blízko dalšímu vyrovnání. Alkmaar zase zahrozil prostřednictvím Wijndala, na jehož nástřel nikdo z hostí nezareagoval. AZ bylo pilnější ve střelbě, ale na branky to byla remíza. V 68. minutě totiž Randers znovu srovnalo, když si obrana Alkmaaru nepohlídala centrovaný balón a Simon Graves Jensen hlavou od země vstřelil gól.

Do konce utkání ještě zbývala spousta času, jenomže Alkmaar se už po třetí do vedení nedostal. Proti Aboukhlalovi výborně zasáhl Carlgren a v nastavení trestuhodně netrefil branku Aboukhlala. Randers udrželi remízový výsledek až do samotného konce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele