Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
24.02.2022 18:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Matteo Guendouzi (© AFP)

Ve stínu famózního gesta fair-play: Marseille v odvetě Konferenční ligy porazila Karabach

Marseille se po minulém nečekaném ligovém výpadku v domácím souboji s Clermontem před odvetou s Karabachem nenechala zviklat, potvrdila v Ázerbájdžánu bez potíží roli favorita, a ve třetí nejprestižnější klubové soutěži Evropy se tak mohla radovat z postupu do osmifinále. O její tři branky se postupně postarali Pape Gueye, Mattéo Guendouzi a Konrad de la Fuente.

Domácí před týdnem nesehráli vyloženě špatnou partii s francouzským velikánem, byť finální výsledek vyzněl nakonec v jejich neprospěch a padli o dva góly. Druhé střetnutí proti OM jim každopádně vyšlo podstatně méně. Tentokrát se za celých devadesát minut žádného přesného zásahu nedočkali. Rozhodně jim psychicky vůbec nepomohlo brzké inkasování z 12. minuty.

Payetovi se sice u levé lajny rozebíhal spoluhráč Luan Peres, on si však nakonec vybral chytře Gueyeho, jenž pronikl do šestnáctky a i z dost těžkého úhlu prostřelil brankáře Gugešašviliho, který si během této akce nepočínal nejjistěji. A pak došlo na onen nejzajímavější okamžik tohoto zápasu, který v den, kdy se na Ukrajině rozhořel smutný válečný konflikt, musel, nejen fotbalové fandy, zahřát u srdíčka. Parádní gesto fair-play bylo jednou z nejzářnějších ozdob.

Stadion v Baku byl ve 34. minutě u vytržení, když do sítě dopravil míč Wadji. Najednou ale mužstvo Marseille začalo vehementně protestovat, protože útočník Karabachu dosáhl na tuhle trefu nedovoleně rukou. Problém byl, že hlavní arbitr Frankowski si ničeho nevšiml. Jenomže domácí stratég Gurban Gurbanov situaci nenechal jen tak, nechtěl, aby jeho svěřenci srovnali tímto způsobem. A přes vlastní hráče poslal polskému sudímu vzkaz, aby branku neuznával.

Samozřejmě že družina kouče Jorgeho Sampaoliho mohla jen smekat klobouk, že se v takto klíčový moment jeho soupeř zachoval čestně. I díky této skutečnosti možná nedošlo na větší dramatizaci tohoto dvojutkání. Dodejme jen, že o druhý gól hostů se zasadil přesnou střelou k tyči Guendouzi. A v nastavení pak ještě využil de la Fuente parádní přihrávku od Ündera.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
berliner

Jedeme Marseille Tip 0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
Pan.Antonin

1:3

Reagovat
Akinfeev

2:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele