Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 18:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV Eindhoven doma těsně zvítězil nad Maccabi

Tak tohle utkání mezi ty nejatraktivnější rozhodně nepatřilo. Diváci Eindhovenu viděli jen jednu jedinou branku, kterou po dvanácti minutách vstřelil domácí snajpr Cody Gakpo. Ani hostující hráči toho ale moc nepředvedli.

PSV se nacházelo v poměrně dobré formě, izraelský soupeř ale ještě v mnohem lepší. Takže dnešní utkání na Phillips Stadium slibovalo poměrně velkou porci zábavy a branek. Splnit se to snažil od začátku utkání právě Cody Gakpo, který svým pohybem dělal soupeři poměrně velké problémy a často pronikal po straně až k vápnu. Nedokázal ale žádnou šanci zakončit a navíc mu scházela větší podpora spoluhráčů.

Ve 12. minutě už ale Gakpo dokázal rozřešit celý spor mezi oběma týmy sám a definitivně, jak se později ukázalo. Celou akci rozjel, po narážečce se dostal až do vápna a v něm zvolil technický obstřel na zadní tyč, na nějž brankář Peretz neměl šanci reagovat - 1:0 pro nizozemský klub.

A pak bylo dlouho ticho po pěšině. Až pět minut před odchodem obou týmů do šaten se málem prosadil domácí tým ještě jednou. Exekuce přímého volného kopu se ujal Izraelec Eran Zahavi, ale proti svým krajanům neskóroval. Míč poslal těsně nad bránu. Do druhého poločasu vešli aktivněji hosté, jenže finální fáze jim kazila každou větší šanci.

Dan Glazer uspěl na polovině soupeře v hlavičkovém souboji, jenže opět pokazil finální přihrávku před vápno. Ze strany domácích bylo nejhorším jevem to, že útočícímu hráči často nikdo další nepřicházel na pomoc, takže obrana Izraelitů si uměla poradit. Poslední spolupráci mezi Gakpem a Zahavim zhatila rovněž hostující obrana, takže v odvetě bude vše ještě otevřené.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 (2× Gakpo)

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
Marv

3:0 (3x Zahavi)

Reagovat
Pan.Antonin

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele