Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 21:00 CET
4 : 4
(1:3)

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

Kodaň hned třikrát ztratila vedení v Eindhovenu, úchvatná remíza 4:4 jí i přesto dává slušnou šanci do odvety

Čtvrtečnímu utkání mezi PSV a Kodaní prakticky nechybělo vůbec nic. Diváci v Eindhovenu se dočkali parádní ofenzivní přestřelky, která však svého vítěze nakonec neměla a skončila netradiční remízou 4:4. Domácí téměř celý zápas dotahovali náskok houževnatého dánského vyzyvatele, postupně prohrávali 0:1, 1:3 i 3:4 a nerozhodný výsledek tak ve finále není až tak špatnou výchozí pozici, i když po hodině hry neproměnili pokutový kop.

Kodaň potvrdila současné skvělé rozpoložení a svého favorizovaného protivníka dokonale zaskočila, v odvetě na domácí půdě proto bude mít reálnou šanci na postup do čtvrtfinále. PSV v ofenzivě neselhalo, nicméně obranná činnost tentokráte vůbec nefungovala. Svěřenci dvaapadesátiletého trenéra Jesse Thorupa zahájili tento duel naprosto fantasticky a již po necelých šesti minutách vedli zásluhou Ísaka Bergmanna Jóhannessona.

Teprve osmnáctiletý islandský mladíček využil akce Bøvinga, který jen o několik desítek sekund dříve orazítkoval levou tyč a po jeho vynikající kolmici mezi bránícího protihráče obešel vyběhnutého brankáře Drommela, ze sedmi metrů pak s přehledem uklidil balón do zcela odkryté branky. Krátce po odehrané čtvrthodině mohl navýšit náskok outsidera Lukas Lerager, nicméně jeho pokus z rohu brankového území skvěle zneškodnil brankář PSV.

Domácí srovnali krok po dvaceti minutách hry, kdy po centru Maduekeho hlavičkoval před hranicí brankového území osamocený Cody Gakpo a prudce nasměroval míč do levé šibenice. Neuběhlo však ani dalších šedesát sekund a Kodani vrátil vedení španělský záložník Pep Biel, jenž díky přihrávce Falka pohotově obstřelil Drommela. Hosté vsítili svůj třetí gól těsně před přestávkou, neboť po rohovém kopu Biela hlavičkoval doprostřed prázdné branky Lerager.

Eindhovenský celek po změně stran přidal a v 50. minutě snížil. Japonský štírek Ritsu Doan se po rohovém kopu z levé strany opřel do balónu z voleje a z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Favorit byl blízko k vyrovnání za dalších jedenáct minut, neboť Ankersen ve vlastní šestnáctce poslal k zemi Maxe. K nařízené penaltě se postavil Gakpo a neuspěl, protože gólman Grabara vystihl směr jeho rány a balón vyrazil do bezpečí.

Stejný hráč napravil toto zaváhání v 70. minutě. Svůj druhý gól utkání zaznamenal po zakončení Götzeho z bezprostřední blízkosti a prudkou dorážku ze šesti metrů zavěsil přímo pod břevno - 3:3. Kodaň to ale rozhodně nezabalila, zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem potřetí a naposledy vedla.

Její nejlepší hráč na trávníku Pep Biel vystihl katastrofální nahrávku Sangarého, ve skluzu si parádně zpracoval míč, obešel s ním bránícího Obispa a z patnácti metrů ukázkově zakončil do pravého horního rohu. V 86. minutě zachránil pro PSV alespoň nerozhodný výsledek izraelský kanonýr Eran Zahavi, jelikož po geniálním obloučku Gakpa lehce tečoval balón hlavou a usměrnil ho do sítě kolem pozdě reagujícího Grabary.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
Agnelli

2:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele