Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - odvety
14.04.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Payet se v Konferenční lize zase s PAOK nemazlil a stvrdil postup Marseille do semifinále

Marseille vstupovala do odvety Konferenční ligy proti soluňskému PAOK s jednobrankovým náskokem, a byť nemohla vlivem zranění či suspendací nastoupit v tom nejsilnějším složení, získala ve čtvrtfinále i svou druhou výhru. Klíčovým mužem celého dvojduelu se stal Dimitri Payet, který po parádní trefě z prvního klání rozhodl také to nynější, a to v prvním poločase.

Domácí si moc dobře uvědomovali, že vstřelený gól favorizovaného rivala dost znervózní, a započali tak své podnikání zostra. V 5. minutě Vieirinha sice nedobře vypálil, avšak balón se prohnal až k nohám Tsingarase, jenž ho mohl tečovat za brankovou čáru, o kousek na něj ale nedosáhl. V 10. minutě musel být hostující gólman Mandanda opětovně ve střehu, ze slušné pozice ho prověřil Akpom. A o pár chvil později se ocitl v ještě lepší možnosti José Crespo, ani on však Mandandu nepřekonal, protože hlavičku směroval pouze do soupeřových rukavic.

Tyhle neproměněné příležitosti přišly PAOK velmi draho. Jak je naopak efektivně využívat, mu jasně ukázalo OM ve 34. minutě, to když Payet z blízkosti využil pobídku Guendouziho. Jak se říká, následná snaha domácích o vyrovnání se upřít nedá, jenže ke změně skóre zkrátka až do závěrečného hvizdu sudího Makkelieho nedošlo. Přestože se v tutovce objevil v závěru půle Akpom, či v 89. minutě vystřelil tvrdě Mitrita, Mandanda jednoduše ne a ne kapitulovat.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Marseille Tip 1:2

Reagovat
PAOK

3:1 !!!

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

2:0e

Reagovat
Agnelli

0:0

Reagovat
ladyboy arsenal

1:1

Reagovat
El Fáňos

Venku jsme silní, snad je vyhrajeme a v semi se Slavii to by byl splnenej sen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele