Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Gerson (© AFP)

Souboj potenciálních soupeřů Slavie ovládla Marseille, signál nádherně zužitkoval Payet

Marseille v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy udělala důležitý krok k postupu, když na domácí půdě porazila PAOK 2:1. Gólem a asistencí se na výhře podílel Dimitri Payet. Jeho trefa ze 45. minuty opravdu stála za to, když dalekonosnou pumelicí krásně zakončil sehranou akci po rohovém kopu.

Los čtvrtfinále Evropské konferenční ligy postavil PAOK do pozice výrazného outsidera. Jeho soupeřem totiž byla Marseille, která vyhrála pět posledních soutěžních duelů. Mezi ně se řadil i dvojzápas s Basilejí v osmifinále. Řecký celek se ve své historii pouze jednou představil mezi nejlepší osmičkou některého z pohárů organizace UEFA. Bylo tomu v ročníku 1973/74, kdy jeho pouť ukončil AC Milán.

První velkou gólovou příležitost měl na svědomí už ve druhé minutě Cédric Bakambu, který se na hranici šestnáctky šikovně uvolnil a na bránu vyslal tvrdou střelu, která skončila pár centimetrů nad horní tyčí. Ve 13. minutě se nakonec domácím podařilo otevřít skóre zásluhou Gersona, jenž se před vápnem dostal ke střele, kterou zasadil přesně k levé tyči mimo dosah gólmana. Ve 30. minutě se fantastickým zákrokem blýskl Alexandros Paschalakis, který pohotově zmenšil střelecký úhel Cengize Ündera a nohou míč vyrazil mimo tři tyče. V poslední minutě první půle zvýšil vedení na 2:0 Payet, který z rohového praporku obdržel přesnou přihrávku Ündera a bez rozmýšlení vypálil projektil, jenž zapadl k pravé tyči.

Čtyři minuty po změně stran dokázal kontaktní branku vstřelit krásným způsobem Omar El Kaddouri, který na hranici pokutového území obdržel přihrávku a pohotově zakončil přesně do levé šibenice. V 58. minutě obdržel Chuba Akpom dokonale přesnou přihrávku do vápna a tváří v tvář gólmanovi bleskurychle zakončil, avšak jeho lob skončil pár desítek centimetrů vedle levé tyče. V 74. minutě byl blízko třetí branky William Saliba, jenž se po rohovém kopu protlačil k hlavičce na úrovni penalty, ale z dobré pozice ji umístil pouze doprostřed brány. Závěr utkání se proměnil v karetní představení, z něhož vyšel Gerson s druhým žlutým napomínáním. Krátké oslabení na výsledku již nic nezměnilo.

Marseille tak potvrdila papírové předpoklady a PAOK porazila. Odveta je na programu 14. dubna. Semifinálovým soupeřem jednoho z této dvojice bude úspěšnější celek z dvojzápasu mezi Feyenoordem a Slavií.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Vaculík

Komentáře (16)

Přidat komentář
Agnelli

3:0

Reagovat
Gedofrey

3:1

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Championship

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:3

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Pan.Antonin

2:2

Reagovat
PAOK

0:2

Reagovat
Mandanda_30

6:1

Reagovat
Čenda

Jsme už jediným francouzským celkem, který působí v evropských pohárech, uvedl Sampaoli.

Jakoze pardon, ze čtu články, ale tvl, Lyon je podle něj kde? Vždyť na něj můžou narazit v dalším kole.

Reagovat
Akinfeev

Nemůžou, no

Reagovat
ladyboy arsenal

jakože přestoupí z KL do EL anebo naopak Lyon za něma

Reagovat
Seydou Doumbia

ještě když to řekně Lampa, který působí v trapné EKL naproti tomu Lyonu je lepší soutěži

Reagovat
REPLIKATOR

Payet

Reagovat
smazaný uživatel

Payet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele