Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
24.02.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV podruhé Maccabi neporazilo, ale remíza 1:1 mu na osmifinále stačí

Maccabi odjíždělo na domácí půdu s jednobrankovým mankem, nicméně proti PSV se dlouho nemohlo prosadit a v samém závěru muselo hrát na velké riziko, z čehož se zrodila rozhodující trefa eindhovenského vyzyvatele. Izraelský celek pak sice v nastaveném čase alespoň srovnal, jenomže na více se už nezmohl. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta sice nezvolili tradiční ofenzivní taktiku, ale defenzivnější styl byl tentokráte skvělou volbou.

Čtvrteční utkání rozhodně neoplývalo kdovíjakou krásou a kromě samotného závěru se zrodila jen hrstka vyložených možností. Tu první si vypracoval domácí celek po necelé čtvrthodině hry, kdy se po centru z křídla opřel do míče nabíhající Biton, ale nártem hodně minul prostor tří tyčí. Krátce po změně stran mohl poslat Maccabi do vedení Perica, avšak nebezpečným pokusem pouze olízl levou konstrukci.

Přesně po odehrané hodině bylo utkání na několik minut přerušeno, jelikož nespokojení domácí příznivci začali házet na hrací plochy různé předměty a zasáhli i některé hráče hostujícího výběru, pak se však situaci uklidnila a mohlo se pokračovat. PSV vsítilo uklidňující branku v 84. minutě, kdy si Yorbe Vertessen po přistrčení od Gutiérreze navedl balón blíže do středu hrací plochy a nádhernou ranou z hranice šestnáctky zavěsil přímo do protější šibenice.

Maccabi se pak tlačilo na útočnou polovinu soupeře a nečekaného srovnání se dočkalo v první nastavené minutě. Po přímém volném kopu Kanichowskyho z levé strany si seběhl před hranici brankového území zapomenutý španělský obránce Enric Saborit a přesnou hlavičkou pokořil naprosto bezmocného gólmana Drommela. Ovšem poté se klub z Tel-Avivu v téměř desetiminutovém nastavení již na nic dalšího nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 (Zahavi)

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Pan.Antonin

1:0

Reagovat
Akinfeev

0:3 (2x Zahavi)

Reagovat
Elmas

2:0e

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele