Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 1. kolo
14.09.2021 16:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Gól a dvě asistence pro Bitona. Maccabi i díky němu skolilo v Konferenční lize Alaškert

Premiéra v hlavní fázi evropských pohárů vůbec prvnímu arménského klubu v historii nevyšla dle představ a očekávání. Alaškert venku jasně nestačil na favorizované Maccabi Tel Aviv, které do přestávky vsítilo tři branky a následně po obrátce přidalo ještě jednu. Hosté drželi nerozhodný stav zhruba jen v první třetině utkání, právě v téhle pasáži též jedinkrát skórovali.

Po statistické stránce přitom nebyl izraelský celek o tolik lepší než jeho protivník, držení míče vykazovalo vlastně podobná čísla, co se týče třeba celkového počtu střel na bránu, vyslal jich jen o šest více. V kontextu konečného výsledku by sumární údaje mohly být v tomto ohledu daleko propastnější. Alaškert však možná zaplatil daň z nováčkovství a za svou nezkušenost.

Domácí vstoupili do tohoto úvodního měření sil skupinové části nově vytvořené Konferenční ligy lépe a už ve 13. minutě se po pěkné kombinaci ujali vedení. Biton na hranici šestnáctky prostrčil míč na volného Pericu, jenž si kličkou obhodil bránícího Voskanjana a v koncovce před brankářem Čančarevićem nezaváhal. Náskok ovšem Maccabi nevydržel příliš dlouho.

V 17. minutě si totiž z pravé strany seběhl blíže do středu pole José Embaló poté, co přebral přihrávku od Bezecourta, a zamířil zpoza vápna levačkou na bližší tyčku. Ve 32. minutě se ale zase radoval telavivský výběr. Kanichowsky totiž vyzrál na pravidlo o ofsajdu, zavčasu ho uvolnil Biton, který si připsal svou druhou asistenci, a následné zakončení Čančarevič nelapil.

V závěru poločasu Maccabi udeřilo potřetí. Voskanjan ve vlastním pokutovém území srazil k zemi pronikajícího Guerrera a nařízena byla penalta. I když Biton jako exekutor neuspěl, měl možnost si vše zopakovat, neboť Čančarević v době kopu nestál nohou na brankové čáře, a napodruhé už nezaváhal. V 72. minutě pak pojistil výhru Hozez, jenž cílil do prázdné brány.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele