Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 4. kolo
04.11.2021 16:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Karabach se stal prvním jistým účastníkem play-off Konferenční ligy, venku skolil Kajrat

Karabach se stal historicky prvním jistým účastníkem play-off nově vytvořené Konferenční ligy. V Almatech prokázal, že ve skupině H je společně s Basilejí zaslouženě ve vedení, a po své třetí výhře mohl oslavit již dvě kola před koncem kvalifikování se do jarní fáze. V dalších dvou střetnutích se porve v tabulce o první příčku, zajišťující postup rovnou do osmifinále.

O všem podstatném se rozhodlo až ve druhé půli, neboť v té první oba týmy nevyužily žádnou ze svých šancí v přesný zásah. Už ve 2. minutě selhal v koncovce Zoubir, který z blízkosti jen přestřelil domácí bránu, na druhé straně se neprosadil Kosovič, jehož hlavičku reflexivně lapil gólman Mähämmädälijev. A trestuhodně vedle jeho branky následně vypálil po zemi Kanté.

Hosté měli taktéž velké štěstí, že těsně před obrátkou Mähämmädälijev zřejmě konečky svých prstů vyrazil pokus Vágnera Lova do tyčky. Protože ázerbájdžánský celek se tak mohl ujmout vedení v 57. minutě. Ozobič uvolnil svou přihrávkou ze středu hřiště nabíhajícího si Wadjiho, ten pronikl až do vápna a z vyložené pozice si před brankářem Pokatilovem poté věděl rady.

O jedenáct minut později bylo každopádně vyrovnáno. Úctyhodný gól vsítil Kanté, který si ve vzduchu umně zpracoval pas Vorogovského, a byť se zdálo, že stoper Medina situaci dostane pod kontrolu, najednou ho reprezentant Guiney překvapil svým přesným zakončením. Jenže domácí záhy inkasovali po Zoubirově přesném lobu podruhé a manko již pak opět nedohnali.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele