Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Slavící hráči Bodo/Glimt (© AFP)

Bodø/Glimt si opět poradilo s AS Řím, tentokráte o gól

Římané v Norsku opět selhali a prohráli, i když tentokrát už "jen" o jednu branku. Lorenzo Pellegrini je sice poslal do vedení, ale ve druhé půli se Italové k ničemu nedostali a sami dvakrát inkasovali.

Římané přijížděli do norského města s vědomím, že tu naposledy podali hrůzostrašný výkon a předvedli svým fanouškům jedno z nejhorších pohárových představení v dějinách klubu, což už je co říct. Domácí doufali v podobný výsledek jako naposledy, tedy 6:1, i když několik hráčů tehdejší základní sestavy dnes nenastoupilo. Buď proto, že byli nemocní, nebo proto, že už si na chleba vydělávají jinde.

Přesto se norskému týmu dařilo držet míč na kopačkách a Římanům ho zas tak moc nepůjčovat. Mourinhovi svěřenci se dlouho nemohli dostat do tempa, o nějakých šancích pak nemohla být ani řeč. Domácí naopak uměli zahrozit, jako třeba ve 14. minutě, když se Saltnes dostal k míči a tvrdou ranou zpoza vápna vypálil přesně k tyči. K jeho nelibosti tam ale brankář Patrício byl včas.

V podání AS to bylo hodně upracované, přeci jen syntetický povrch a teploměr pod nulou nejsou podmínky, na které by Vlci ze slunné Itálie byli zvyklí. A v utkání bylo často vidět, že jim tyhle okolnosti nesvědčí. Do šancí se návštěva z epicentra křesťanství dostávala sporadicky. Ale stálo to za to. Abraham se ještě ve 38. minutě neprosadil a napálil míč zblízka do brankáře Chajkina, ale jeho kapitán si poradil lépe.

Záložník Lorenzo Pellegrini si pár minut (přesně dvě) před koncem první půle naběhl do vápna a z úhlu dokázal nahrávku Henrika Mchitarjana propasírovat pod víko, kam Chajkin nedosáhl!

Dnešní utkání si užíval i Rick Karsdorp, který nastoupil k jubilejnímu stému utkání v barvách Giallorossi. Menší radost měl ale Karsdorp i zbytek římské výpravy v 56. minutě. Tehdy se nikdo nevěnoval Briceovi Wembangomovi, jehož ránu zpoza šestnáctky tečoval Ulrik Saltnes do protipohybu brankáře Patrícia a domácí srovnali.

Gólové představení ale neskončilo. Za AS srovnal Marash Kumbulla, ale sudí jeho gól pro ofsajd neuznal. Vlci si za svou pasivitu ve druhé půli nezasloužili ani remízu a o tu taky nakonec přišli. Matías Viña nejprve v 89. minutě zavinil volný přímý kop a pak ještě tečoval hlavičku nehlídaného Huga Vetlsena do vlastní sítě! AS v Norsku opět padlo a v odvetě bude mít co dělat, aby výsledek zvrátilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (21)

Přidat komentář
berliner

Jedeme AS tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Sníh, umělka.

Těžko doufat ve výraznou výhru, aby byl před Neapolí větší klid a dali se pošetřit hráči, tak snad 1:2 Roma. Daje!

Reagovat
REPLIKATOR

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
Pan.Antonin

0:2

Reagovat
Freedo

4:0

Reagovat
Maiky KL

1:4

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Další otřesný pasivní výkon a nakopáváním na náhodu, no prostě ten Mourinho jako vždycky.

Reagovat
Stana95

doma to nějak ušudláme, liga je očividně víc.

Reagovat
SunFells

Reagovat
ladyboy arsenal

yessss!

Reagovat
Vlkoslav

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele