Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Hráči FC Kodaň slaví jednu z branek (© AFP)

Slovan svou roli nezvládl, padl a poháry pro něho letos končí

Slovan Bratislava byl v ošemetné situaci, vzhledem ke kvalitě soupeře soluňského PAOKu potřeboval v Dánsku vyhrát ideálně vyšším rozdílem a domů si nakonec neodvezl ani bod. FC Kodaň byl lepší, zvítězil 2:0 a potvrdil svou suverenitu ve skupině F.

Vše se přitom mohlo vyvíjet jinak, kdyby slovenský mistr lépe naložil se šancí ze dvacáté minuty. Z levé strany centroval Weiss, našel Medveděva a proti jeho zakončení předvedl vynikající zákrok Grabara.

Jinak se hrálo podle dánských not, domácí se vypořádali s řadou absencí a ve 23. minutě poprvé zahrozili, Bøving v tomto případě ještě trefil brankovou konstrukci. Po půlhodině už Slovan tolik štěstí neměl, ve středu pole dostal spoustu času a prostoru Haraldsson, s míčem prošel až k pokutovému území a po jeho nabídce zamířil přesně k tyči William Bøving - 1:0.

Domácí si v poklidu strážili vedení, soupeře k ničemu nepouštěli a krátce po změně stran přidali pojistku. Znovu se nevyznamenala defenzíva bratislavského klubu, Windův centr z levé strany sklepl Haraldsson na malé vápno a nikým nehlídaný Højlund už uklidil míč do sítě - 2:0.

Haraldsson byl hodně aktivní a v 63. minutě se mohl zapsat i do listiny střelců, to by ovšem v tutovce musel najít recept na brankáře Chovana. Ten byl nejlepším hráčem svého týmu a potvrdil to i krátce před koncem, v 85. minutě vyrazil ránu Mase a poradil si i s dorážkou Wilczeka.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
r3

Polovica timu na facku, druha polovica na polcasove vystriedanie.

Reagovat
JackDaniels.

Hlavena je strašný mudrlant, čo je z Trnavy? Nič proti fanúšikom ŠK, ani TT. Ale ten druhy v štúdiu hodnotí profesionálne a objektívne a Hlavena sa vyjedruje akk niekde v krčme pri pive, strašne mu narástlo sebavedomie, radšej som ho mal ako začínajúceho moderátora.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele