Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 3. kolo
21.10.2021 18:45 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

PAOK vyhrál v Kodani, pomohla mu dlouhá přesilovka

PAOK Soluň vyhrál na půdě FC Kodaň a posunul se na první místo skupiny F, dánský celek spadl na druhé místo a může žehrat na rychlou červenou kartu. Severský tým už v deváté minutě oslabil brankář Kamil Grabara.

Domácí se přitom okamžitě nastěhovali na útočnou polovinu a obléhali pokutové území soupeře, v deváté minutě si ovšem nepohlídali rychlý brejk, Mitriţă se snažil přehodit gólmana a Grabara zahrál rukou. Rozhodčí Lambrechts okamžitě tasil červenou kartu a FC Kodaň čekalo hodně dlouhé oslabení.

Mezi tyče se postavil náhradník Karl-Johan Johnsson a po několika desítkách vteřin musel do akce, když likvidoval trestný kop Živkoviće. V devatenácté minutě už byl bezmocný a nepomohl mu jeden z obránců, který netrefil Živkovićův centr z pravé strany, za ním číhající Sidcley už měl snadnou úlohu a hlavou uklidil balón do sítě - 0:1.

Domácím se zcela rozpadly všechny taktické plány a navíc kupili chyby. Ve 34. minutě v roli posledního selhal Ankersen a Swiderski postupoval sám na brankáře, dostal se ale do úhlu a vracející se Ankersen nakonec stihl svou minelu napravit.

Druhý gól PAOKU přesto přišel. Ve 38. minutě posunul Stefan Schwab na Živkoviće a ten prudkou ranou zvýšil na 2:0.

FC Kodaň byl ve složité situaci a po změně stran dlouho marně hledal cestičku ke svatyni Paschalakise. Drama se přesto konalo a mohla za to situace z 80. minuty. Na hranici šestnáctky dostal spoustu prostoru Pep Mas, zamířil k tyči a dal svému týmu naději. Kontaktní branka se ovšem rychle změnila v labutí píseň, závěrečný tlak se nekonal a PAOK si cennou výhru už pohlídal.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele