Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar skolil Randers, hosté i tak udrželi na uzdě Jablonec a v KL pokračují

Alkmaar v posledním klání hlavní fáze Konferenční ligy potvrdil, proč si s předstihem zajistil první příčku v tabulce skupiny D, a byť jeho soupeř body potřeboval více, protože ten bojoval o strategické druhé místo, uzmulo AZ přece zaslouženou výhru. Výběr Randers každopádně po této porážce nesmutnil, svou pozici totiž udržel, poněvadž Jablonec neuspěl na půdě Kluže.

Situace v pořadí se tedy po tomto závěrečném kole nezměnila. Dánský celek potřeboval získat vítězství, aby se nemusel ohlížet na výsledek do Rumunska, nedočkal se nicméně ani remízy. Jenže slušný rezultát v podstatě nepotřeboval, jeho konkurent v pranici o postup do playoff této soutěže též padl, a tak se Randers podařilo udržet těsný jednobodový odstup od Jablonce.

Domácí byli po celou dobu tím o dost aktivnějším družstvem, tvořili si s pravidelností gólové příležitosti, avšak až na konci samotného utkání jednu z nich zdárně zakončili. V 87. minutě zpoza vápna napřáhl Aboukhlal, hostující brankář Carlgren vyrazil balón před sebe, k dorážce se tak propracoval Oosting, jenž byl po svém střídání na hřišti jen pár minut, a přesně zacílil.

Pouze třem střelám na bránu čelili Kaaskoppen, navíc ani jednou přímo nebyl ohrožen jeho strážce brány Vindahl. Třeba i statistika držení míče vyzněla jasně ve prospěch nizozemského klubu, který v tomto ohledu vykázal sedmdesátiprocentní číslo. Mužstvo Randers v Severním Holandsku zkrátka vůbec nezářilo, jeho prohra byla logickým vyústěním dění na hrací ploše.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele