Další články

Olomouc prodloužila smlouvu s obráncem Benešem a záložníkem Greššákem

Ve fotbalové Sigmě Olomouc budou pokračovat obránce Vít Beneš a záložník Lukáš Greššák. Klub podepsal s oběma smlouvu i na příští sezonu. Desátý celek ligové tabulky to oznámil na svém webu.

Beneš se vrátil do hry a bod ze Slovácka bral jako jediné plus

Obránce Vít Beneš doléčil během měsíční koronavirové přestávky zranění a poprvé v sezoně nastoupil za Olomouc. Spolehlivým výkonem a čistým kontem pomohl Sigmě k bezbrankové remíze v duelu 7. ligového kola na půdě Slovácka.

Hrát bez diváků není nic příjemného, tvrdí olomoucký Beneš

Také kapitán Olomouce Vít Beneš si jen těžko zvyká na hru před prázdnými tribunami. Sigma nicméně v komorní atmosféře po koronavirové přestávce získala na Slovácku bod za bezbrankovou remízu a v duelu 25. ligového kola uhrála už dvanáctý nerozhodný výsledek v tomto ročníku. Beneš předtím v soutěžním utkání nastoupil naposledy v prosinci proti Karviné.

Věděl jsem, že jsem hrál rukou, řekl olomoucký stoper Beneš

Jakmile se šel rozhodčí Petr Ardeleanu podívat na video, obránce Vít Beneš tušil, že nařídí penaltu. Olomoucký fotbalista totiž věděl, že ho míč ve vápně zasáhl do ruky. Guélor Kanga z pokutového kopu vyrovnal a o pět minut později z druhé penalty zařídil domácí Spartě v zápase 25. ligového kola vítězství 2:1.

Olomouc chce navázat na druhou část podzimu a posunout se výš

Olomoučtí vstoupí do jarní části prvoligové sezony až ze čtrnáctého místa s náskokem čtyř bodů na poslední Duklu Praha. Hanáci ale věří, že navážou na zlepšení z druhé poloviny podzimu a posunou se do klidnějších vod tabulky.

Olomouc přivedla zkušeného stopera Beneše

Sigmu Olomouc posílí obránce Vít Beneš, který se dohodl na ukončení smlouvy s Vasasem Budapešť. O přestupu informoval na svých internetových stránkách jiný maďarský celek Haladás Szombathely, kde měl český hráč původně do konce sezony hostovat.

Češi v zahraničí: Ondrášek zazářil dvěma brankami

Český útočník Zdeněk Ondrášek se v dresu Wisly Krakov blýskl dvěma brankami do sítě Plocku a rozhodl o vítězství svého týmu. Trefil se také Václav Černý za béčko Ajaxu, ale pak také nedal penaltu. Pořádnou ránu do sebevědomí utrpěl brankář Zdeněk Zlámal, který ve skotské lize dostal pět gólů za necelých 20 minut. Další gólman Tomáš Vaclík naopak pomohl nulou k výhře Sevilly a drží ve Španělsku druhou příčku v tabulce.

Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

O víkendu čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích dvakrát nezářili. Gól si připsal pouze obránce Filip Kaša za slovenskou Žilinu, jeho tým ale vysoko prohrál se Slovanem. Důležitou asistenci zapsal Pavel Kadeřábek z bundesligového Hoffenheimu. Brankář Zlámal ve Skotsku zase vychytal jubilejní desátou nulu v dresu Hearts...

Češi v zahraničí: Střelecky se dařilo obráncům, Sivok skóroval proti Maccabi

Hned několik českých gólů viděli fanoušci v evropských soutěžích. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok zachránil v izraelské lize bod pro Maccabi Petah Tikva v souboji se slavnějším Maccabi Tel Aviv. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu pokořil Gent. Filip Twardzik pomohl na Slovensku skolit Ružomberku mistrovskou Trnavu. Češi dávali góly také ve druhé polské lize - trefili se Kubáň, Petrášek a Schwarz. Divočinu zase ve Skotsku zažil brankář Zlámal...

Češi v zahraničí: Vrátili se Darida, Kalas i Mazuch. Černý se trefil za Jong Ajax

Brankář Tomáš Koubek se vrátil do branky Rennes. Poprvé v sezóně se po zranění kolena dostal na trávník Vladimír Darida z Herthy Berlín. Plná českých návratů byla také druhá anglická liga - po zranění už zase hrají obránci Kalas s Mazuchem a v základu Millwallu se objevil záložník Skalák. Ve druhé nejvyšší nizozemské soutěži se prosadili dva záložníci.

Češi v zahraničí: Víkend plný asistencí. Kraloval Kadeřábek

Čeští fotbalisté tentokrát v zahraničních ligách především přihrávali. Dvě gólové nahrávky si zapsal obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Brankové asistenci však zapsali do statistiky také Martin Pospíšil v Polsku, či reprezentant David Pavelka v Turecku. Zápas na půdě Barcelony má za sebou brankář Tomáš Vaclík ze Sevilly.

Češi v zahraničí: Ondrášek i Papadopulos skórovali v Polsku, Jedlička dostal kuriózní gól

Dva čeští útočníci se prosadili v polské lize. Zdeněk Ondrášek se drží na čele tabulky střelců a Wisle Krakov pomohl k výhře ve šlágru s Lechií Gdaňsk. Prosadil se také další český hroťák Michal Papadopulos z Gliwic. Bláznivý gól dostal na Slovensku český brankář Martin Jedlička ve šlágru, který jeho Dunajská Streda prohrála v Bratislavě se Slovanem.

Češi v zahraničí: Ondrášek dál řádí, další kosila zranění

Zdeněk Ondrášek přidal v Polsku šestý gól v sezóně a drží vedení v tabulce střelců. Bořek Dočkal v Americe sice přidal další asistenci, ale pak musel střídat a přijde o reprezentační sraz. Stejně jako brankář Jiří Pavlenka z Brém, který po srážce se soupeřem dokonce skončil v nemocnici. A jak se vedlo ostatním Čechům za hranicemi?

Češi v zahraničí: Ondrášek dál pálí, trefil se i Gebre Selassie

Útočník Zdeněk Ondrášek vede tabulku střelců polské ligy. O víkendu dal už svou pátou branku v sezóně v šestém utkání. V úvodním kole bundesligy zařídil remízu Brém s Hannoverem obránce Theo Gebre Selassie. Trefil se i Filip Novák za turecký Trabzonspor. A dařilo se také českým brankářům v elitních ligách...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele