Hložek, Krejčí, Čech nebo Jágr. Charitativní aukce podepsaných dresů pomáhá Ondrovi

19.06.2023, 22:36
Názory a komentáře
Ceca Cup

Původně to měl být letní sraz fotbalistů ročníku 1989, jejichž sen o profesionální kariéře se rozplynul dříve, než ochutnali první pivo. V posledních letech ale opavský turnaj CECA CUP představuje mnohem více. Pivo samozřejmě nemůže chybět, přece jen jsme v konzumaci zlatavého moku světovou velmocí, ovšem mnohem důležitější part hraje už 9. rokem charitativní podtext celé akce.

Letos se organizátoři rozhodli podat pomocnou ruku pětiletému Ondrovi z Raduně, který se narodil jako zdravé miminko, ale ve dvou měsících onemocněl pneumokokovým zánětem mozku, což bohužel vedlo k poškození mozku. Zatím nechodí ani neleze, má problémy s očima a dosud nemluví.

Je však velkým bojovníkem a navzdory nepříznivým prognózám lékařů dělá pokroky. Nic ale nejde samo - za vším stojí pravidelné fyzioterapie a neurorehabilitace, stimulace očí, logopedie aj.

Výtěžek z turnaje bude použit na Ondrovy rehabilitace, fyzioterapie a rehabilitační pomůcky, které nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou.

Chcete podat pomocnou ruku také a přispět k dobré věci? Můžete.

Zapojte se do jedinečné charitativní aukce o podepsané dresy osobností českého i světového sportu. Organizátorům je věnovali např. hokejista Jaromír Jágr, fotbalisté Petr Čech, Adam Hložek, Ladislav Krejčí ml., Ondřej Čelůstka, Tomáš Hübschman, Mojmír Chytil a další.

Dražba probíhá pod záštitou bývalého reprezentačního útočníka Libora Kozáka a opavského primátora Tomáše Navrátila.

"V posledních letech jsme si postavili laťku proklatě vysoko, ale věříme, že ji společně posuneme ještě výš a že opět pomůžeme rodině v nelehké životní situaci," připomněl jeden z hlavních organizátorů turnaje Ivo Kratochvil výtěžek z června 2022, jenž se vyšplhal na 290 tisíc korun. O rok dříve se podařilo vybrat dokonce 330 tisíc korun.

"Doufáme, že Ondrovi a jeho rodině alespoň částečně pomůžeme a že si hráči i diváci odnesou z turnaje nezapomenutelný zážitek a úsměv na rtech," doplnil nejlepší střelec české nejvyšší soutěže ze sezony 2019/20 a ambasador Ceca Cupu Kozák.

Kompletní seznam podepsaných dresů, které jsou k mání, naleznete zde!

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Gunner14

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
bourbon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele