Češi v zahraničí: Ondrášek dál řádí, další kosila zranění

Zdeněk Ondrášek přidal v Polsku šestý gól v sezóně a drží vedení v tabulce střelců. Bořek Dočkal v Americe sice přidal další asistenci, ale pak musel střídat a přijde o reprezentační sraz. Stejně jako brankář Jiří Pavlenka z Brém, který po srážce se soupeřem dokonce skončil v nemocnici. A jak se vedlo ostatním Čechům za hranicemi?

Koubkovi se splnil sen, s Rennes ho čeká Jablonec

Brankáři Tomáši Koubkovi se při pátečním losu Evropské ligy splnil sen. Gólman francouzského Rennes toužil dostat do skupiny českého soupeře a přání mu vyšlo, neboť s francouzským klubem narazí na Jablonec. Český reprezentační brankář se těší i na setkání s bývalými spoluhráči z dřívějších působišť.

Češi v zahraničí: Ondrášek dál pálí, trefil se i Gebre Selassie

Útočník Zdeněk Ondrášek vede tabulku střelců polské ligy. O víkendu dal už svou pátou branku v sezóně v šestém utkání. V úvodním kole bundesligy zařídil remízu Brém s Hannoverem obránce Theo Gebre Selassie. Trefil se i Filip Novák za turecký Trabzonspor. A dařilo se také českým brankářům v elitních ligách...

Češi v zahraničí: Dva góly Ondráška a Zlámalovy zákroky

Zdeněk Ondrášek je v Polsku ve formě. Útočník Wisly Krakow vstřelil dvě branky na hřišti Lechu Poznaň. Ve Skotsku se zase zaskvěl brankář Zdeněk Zlámal, který přispěl několika velmi povedenými zákroky k postupu Hearts v ligovém poháru. A jak si vedli další Češi v zahraničí o prodlouženém víkendu?

Češi v zahraničí: Skórovali útočníci v Polsku i "Ital" Jankto

Jakub Jankto rozhodl utkání Sampdorie Janov v italském poháru jedinou brankou. Střelecky se prosadili i útočníci Zdeněk Ondrášek a Michal Papadopulos v polské lize a že to byly krásné branky. Velký duel chytal brankář Zdeněk Zlámal ve Skotsku, stejně jako Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly.

Češi v zahraničí: Zazářil Vaněk, Kadeřábek dal gól Chievu, Kozák už pálí za Livorno

Ondřej Vaněk stihl za dvacet minut v dresu Ufy dva góly. Na Slovensku skóroval bývalý obránce Baníku Ostrava Filip Kaša. V přípravě se střelecky prosadil Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a Tomáš Koubek si zachytal proti Dortmundu. Češi v italských klubech si vyzkoušeli penaltové rozstřely. Libor Kozák pomohl Livornu k postupu v poháru, naopak Martinu Graiciarovi se vstup do angažmá ve Fiorentině tolik nepovedl.

Nigérie soupeře uspává a pak uštkne, všiml se trenér Koubek

Středeční soupeř českých fotbalistů na soustředění v Rakousku Nigérie je nebezpečnou kombinací africké síly a evropské organizace hry. Asistent trenéra národního týmu Miroslav Koubek upozorňuje, že nigerijští hráči nejsou jen výborní atleti, ale že umí hrát chytrý fotbal. Soupeře ukolébají, aby pak mohli využít svou rychlost a rychle udeřit.

Koubek: Austrálie nám zchladila palice, výsledek 0:4 je krutý

Brankář české reprezentace Tomáš Koubek byl po debaklu 0:4 s Austrálií hodně zklamaný. Gólman Rennes však nechtěl moc panikařit, protože výsledek je podle něj příliš krutý a neodpovídá průběhu přípravného zápasu v Rakousku.

Češi nastoupí proti Austrálii s Koubkem v brance

V brance české fotbalové reprezentace v pátečním přípravném utkání v Rakousku s Austrálií nastoupí Tomáš Koubek. Trenér Karel Jarolím dá gólmanovi Rennes přednost před Jiřím Pavlenkou z Brém a Tomášem Vaclíkem z Basileje.

Koubek v Rennes změnil styl chytání a dostal se z Čechova stínu

Reprezentační brankář Tomáš Koubek v premiérové sezoně ve francouzské lize pomohl Stade Rennes k pátému místu v tabulce a postupu do skupiny Evropské ligy. Pětadvacetiletého gólmana rovněž potěšilo, že se v Rennes dostal ze stínu svého předchůdce Petra Čecha a lidí už znají i jeho jméno.

Češi v zahraničí: Dočkal krásně loboval, Hloušek zažil vpád fans na hřiště

Jeden z nejlepších zápasů v zámořské MLS má za sebou Bořek Dočkal. Na vítězství Philadelphie nad Realem Salt Lake se podílel hezkým gólem a asistencí. Antonín Barák z Udine přispěl gólovou přihrávkou k záchraně v italské lize. Adam Hloušek slaví s Legií Varšava polský titul. Poslední utkání v Poznani se ale nedohrálo kvůli nevídanému řádění fanoušků.

Češi v zahraničí: Kadeřábek zajistil Ligu mistrů, Koubek vychytal PSG

Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu brankou porazit Dortmund a posunul svůj tým do příštího ročníku Ligy mistrů. Skóroval i další český obránce v Německu Theo Gebre Selassie. V Itálii zase Antonín Barák gólem postrčil Udine k záchraně. Ve Francii se zaskvěl Tomáš Koubek, který neinkasoval na hřišti Paris Saint-Germain.

Evropská liga je hodně blízko, radoval se Koubek po výhře nad PSG

Brankář Tomáš Koubek korunoval výbornou první sezonu ve francouzské lize vychytanou výhrou 2:0 na hřišti mistrovského Paris St. Germain. Rennes je díky tomu velmi blízko svému cíli v podobě postupu do Evropské ligy. Reprezentační gólman věří, že v posledním kole už se spoluhráči páté místo nepustí.

Češi v zahraničí: Vydra nejlepším střelcem Championship. Dvěma góly zazářil Novák

Matěj Vydra pomohl Derby County do play-off o postup do Premier League a sám si brankou proti Barnsley zajistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce druhé anglické ligy. Střelecky zasvítil také Filip Novák v dresu Trabzonsporu. Proti Kasimpase se trefil hned dvakrát, i když jeho tým s mužstvem Davida Pavelky nakonec vysoko prohrál.

Češi v zahraničí: Skóroval Schick, ale nádherně pálili i Beneš s Jablonským

O víkendu se českým fotbalistům v zahraničí střelecky zadařilo. Z tradičních kanonýrů se trefil Patrick Schick z AS Řím, který se snad konečně rozjel. Poprvé se prosadil Bořek Dočkal v zámořské MLS. Jinak pálili hodně neobvyklí střelci jako obránci David Jablonský a Vít Beneš v bulharské, respektive maďarské lize. A šlo o hodně povedené branky. Mezi střelce se zapsal také záložník Jaroslav Navrátil v Eredivisie.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele