Proč Německo stále produkuje skvělé brankáře? Köpke poodkrývá tajemství

Německo v sobotu na penalty přetlačilo Itálii a velkou úlohu přitom opět hrál Manuel Neuer. Nikoliv jen jako schopný distributor balonů, ale i coby spolehlivý likvidátor pokutových kopů - právě jeho zákroky proti Bonuccimu a Darmianovi posunuly Německo do dalšího semifinále. Že přitom Nationalelf podpírá zrovna gólman, to už nikoho nepřekvapí...

05.07.2016 Aktuality 76 komentářů
Zaujalo nás

Byla to válka nervů, řekl Neuer o penaltovém rozstřelu

Za válku nervů označil německý brankář Manuel Neuer dramatický penaltový rozstřel s Itálií v sobotním čtvrtfinále mistrovství Evropy. Úřadující světoví šampioni o svém triumfu rozhodli až v deváté sérii, ale podle gólmana Bayernu Mnichov byli lepší i v celém zápase, který skončil po 90 minutách i prodloužení 1:1.

Neuer prodloužil smlouvu s Bayernem Mnichov

Bayern Mnichov si pojistil služby Manuela Neuera. Německý reprezentační brankář se s úřadujícím bundesligovým mistrem dohodl na prodloužení kontraktu do roku 2021...

Neuer připustil, že by jednoho dne mohl odejít z Bayernu

Za svůj druhý a dost možná že ne poslední klub chytá Manuel Neuer. Německý brankář je jasnou jedničkou mezi tyčemi Bayernu Mnichov, sám ovšem nevylučuje, že jednoho dne napodobí Bastiana Schweinsteigera a z bavorského klubu odejde...

V jedenáctce roku UEFA je pět hráčů Barcelony, ale chybí Suárez

Nejlepší jedenáctku roku 2015 podle hlasování fanoušků na webu UEFA.com ovládli fotbalisté Barcelony, kterých je ve výběru pět. Do patnáctého ročníku ankety se za úřadujícího vítěze Ligy mistrů dostali obránci Gerard Piqué a Daniel Alves, záložník Andrés Iniesta a útočníci Lionel Messi s Neymarem. Další ofenzivní hvězda Katalánců Luis Suárez do ideální sestavy vybrána nebyla.

Neuer: Inspiroval jsem se od Van der Sara

Manuel Neuer se během posledních let vyšvihl mezi nejlepší světové brankáře, často však bývá německému reprezentantopvi vyčítán až příliuš riskantní styl chytání. Sám Neuer nyní přiznal, že se inspiroval od Van der Sara, jenž proslul podobným brankářským stylem...

Němci jsou zklamaní z toho, že Neuer nezískal Zlatý míč FIFA

V zemi úřadujících mistrů světa zavládlo po vyhlášení Zlatého míče FIFA zklamání. Němci doufali, že ocenění pro nejlepšího fotbalistu za uplynulý rok získá brankář zlatého týmu z Brazílie Manuel Neuer, ten ale odjel z Curychu s prázdnou.

Ronaldo obhájil vítězství v anketě Zlatý míč FIFA

Portugalec Cristiano Ronaldo obhájil vítězství v anketě Zlatý míč FIFA. Hvězdný útočník Realu Madrid byl na galavečeru v Curychu vyhlášen nejlepším fotbalistou za rok 2014 před Argentincem Lionelem Messim z Barcelony a německým brankářem Manuelem Neuerem z Bayernu Mnichov.

Nejvíce hráčů v jedenáctce roku UEFA má Bayern Mnichov

Do nejlepší jedenáctky roku 2014 podle hlasování fanoušků na internetové stránce UEFA se dostali tři němečtí mistři světa - brankář Manuel Neuer, obránce Philipp Lahm a záložník Toni Kroos. Z klubů má největší zastoupení Bayern Mnichov se čtyřmi hráči, Real Madrid dodal tři.

Čech je podle IFFHS osmým nejlepším brankářem roku 2014

I jako náhradník v Chelsea se Petr Čech udržel v nejlepší desítce brankářů za rok 2014. Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) ho zařadila na osmé místo. Triumf v anketě suverénně obhájil Němec Manuel Neuer, který je dokonce v tříčlenné nominaci na Zlatý míč FIFA.

Deník L'Équipe zvolil fotbalistou roku brankáře Neuera

Nejlepším fotbalistou roku 2014 je podle renomovaného francouzského sportovního deníku L'Équipe německý brankář Manuel Neuer z Bayernu Mnichov. Mistr světa se v dnes zveřejněném žebříčku umístil před svými konkurenty v boji o Zlatý míč FIFA Cristianem Ronaldem a Lionelem Messim.

Drobný byl zvolen čtvrtým nejlepším brankářem bundesligy

Český brankář Jaroslav Drobný z Hamburku byl v anketě na internetových stránkách německé ligy zvolen čtvrtým nejlepším gólmanem podzimní části soutěže. Vyhrál Manuel Neuer z Bayernu Mnichov.

Masopust: Zlatý míč si zaslouží Messi, Ronaldo i Neuer

Legendární československý reprezentant a držitel Zlatého míče za rok 1962 Josef Masopust si myslí, že nejprestižnější individuální ocenění si za letošní rok zaslouží všichni tři finalisté. Argentinec Lionel Messi, Portugalec Cristiano Ronaldo i Němec Manuel Neuer podle třiaosmdesátiletého bývalého reprezentanta opakovaně nabízejí fantastické fotbalové zážitky.

Zlatý míč získá Ronaldo, Messi, nebo Neuer

Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa získá jeden z trojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a brankář Manuel Neuer. Dnes to oznámila mezinárodní federace FIFA, vyhlášení její společné ankety s magazínem France Football proběhne 12. ledna na galavečeru v Curychu.

Čech potřetí v kariéře chybí v nominaci na Jedenáctku roku FIFPro

Petr Čech se potřetí během kariéry v Chelsea nevešel mezi pětici gólmanů kandidujících na umístění v Jedenáctce roku podle FIFA a Mezinárodní hráčské federace FIFPro. O ocenění se ucházejí Manuel Neuer z Bayernu, Claudio Bravo z Barcelony, Iker Casillas z Realu Madrid, Gianluigi Buffon z Juventusu a Čechův konkurent v Chelsea Thibaut Courtois.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele