Nejlepším fotbalistou Evropy se stane Ronaldo, Neuer nebo Robben

Na cenu pro nejlepšího fotbalistu Evropy v anketě UEFA za sezonu 2013/14 kandidují německý brankář Manuel Neuer, portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo a nizozemský křídelník Arjen Robben. Vítěz bude oznámen 28. srpna při losování základních skupin Ligy mistrů.

Brankář Manuel Neuer je nejlepším fotbalistou v Německu

Brankář mistrů světa Manuel Neuer z Bayernu Mnichov se stal podruhé v kariéře vítězem novinářské ankety pod hlavičkou odborného magazínu Kicker o nejlepšího fotbalistu v Německu. Nejlepším koučem byl podle očekávání vyhlášen reprezentační trenér Joachim Löw.

V nominaci na nejlepšího fotbalistu v Evropě je i Suárez

Mezi deseti fotbalisty nominovanými na trofej pro nejlepšího hráče působícího v Evropě je i kontroverzní Uruguayec Luis Suárez, který dostal od UEFA čtyřměsíční trest. V užším výběru mají stejně jako loni největší zastoupení hráči Bayernu, přestože letos Ligu mistrů nevyhráli. Schází však loňský vítěz Francouz Franck Ribéry, který kvůli zranění přišel o mistrovství světa.

Zlatý míč pro Messiho, oceněni byli také Neuer a Pogba

Nejužitečnějším hráčem mistrovství světa v Brazílii byl zvolen Lionel Messi, který získal ocenění Zlatý míč. Argentinský kapitán dovedl svůj tým ke stříbrným medailím po finálové porážce 0:1 po prodloužení s Německem. Útočník Barcelony obdržel nejvíce hlasů od akreditovaných novinářů.

Neuer znovu podržel Německo, klíčový zákrok označil za rutinu

Brankář Manuel Neuer opět potvrdil, že je pro německý tým klíčovým hráčem. Ve čtvrtfinále vychytal francouzské střelce a výrazně přispěl k vítězství 1:0. Klíčový zákrok v nastavení proti střele Karima Benzemy však gólman Bayernu Mnichov nezveličoval a označil ho za pouhou automatickou reakci.

M'Bolhi držel naděje Alžírska, Němce zas zachraňoval Neuer

Souboj výtečných brankářů přineslo osmifinále mistrovství světa mezi Německem a Alžírskem. Zatímco Manuel Neuer zejména v první půli několikrát zachránil Němce od překvapivé porážky, na druhé straně zářil Raïs M'Bolhi, který dotáhl Alžířany až do prodloužení.

Neuer vynechá německou generálku, ale na MS má být připraven

Brankář německé reprezentace Manuel Neuer vynechá páteční generálku na mistrovství světa s Arménií, aby stihl doléčit zranění ramena. Německo zahájí šampionát v Brazílii 16. června zápasem proti Portugalsku.

Neuer zůstává v Bayernu, prodloužil smlouvu do léta 2019

Jistotu ohledně své další budoucnosti má od včerejšího večera Manuel Neuer. 28letý německý brankář měl v plánu působit i v dalších letech v Bayernu Mnichov a toto přání se mu splnilo, prodloužil totiž smlouvu až do června 2019...

Nejlepším brankářem světa podle IFFHS je Manuel Neuer

Petr Čech je podle Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) třetím nejlepším brankářem světa za rok 2013. Lépe se v anketě umístili pouze Gianluigi Buffon z Juventusu a Manuel Neuer z Bayernu Mnichov, který hlasování odborníků ze sedmi desítek zemí suverénně ovládl.

Brankář Čech je znovu v nominaci do nejlepší jedenáctky roku

Gólman Chelsea a české reprezentace Petr Čech je mezi pěti nominovanými brankáři do nejlepší jedenáctky roku podle světové fotbalové federace FIFA a hráčské unie FIFPro. Tým roku 2013 bude oznámen v Curychu 13. ledna, na galavečeru bude také udělen Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

Trenér Němců Löw bránil Neuera, který vytvořil obrovskou minelu

Němci sice pohodlně přehráli Kazachstán a připsali si v kvalifikaci o postup na mistrovství světa, které se koná v příštím roce v Brazílii, povinné tři body, ale výsledek mohl být mnohem veselejší než 4:1. Především inkasovat německý výběr nemusel, nebýt obrovské minely Manuela Neuera. Kouč Joachim Löw ho však po utkání bránil...

Čech je v nominaci do nejlepší jedenáctky roku

Petr Čech je mezi pěti nominovanými brankáři do nejlepší jedenáctky roku podle světové fotbalové federace FIFA a hráčské unie FIFPro. Tým roku bude oznámen na galavečeru v Curychu 7. ledna 2013, na němž budou také vyhlášeni nejlepší fotbalisté světa.

Podle Neuera mají Němci na Euru lepší tým než na MS

Podle brankáře Manuela Neuera mají němečtí reprezentanti na mistrovství Evropy kvalitnější tým než před dvěma lety, kdy na světovém šampionátu v Jihoafrické republice získali bronzové medaile.

Hoeness: Ti, co pořád kritizují Neuera, ať raději zůstávájí doma

Manuel Neuer v létě přestoupil ze Schalke do Bayernu a někteří mnichovští fanoušci jeho příchod stále ještě nestrávili. S takovými příznivci už ale došla trpělivost prezidentu Bayernu Ulimu Hoenessovi, který prohlásil, ať ti, co Neuera neustále kritizují, raději zůstávají doma...

Neuer se v brance Bayernu poprvé postaví Schalke

Brankář Manuel Neuer se poprvé od červnového přestupu do Bayernu Mnichov představí před fanoušky Schalke, ve kterém předtím hrál od pěti let. Novou brankářskou jedničku lídra soutěže zřejmě v Gelsenkirchenu i přes prosby domácích hráčů bude čekat bouřlivé přijetí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele