Newcastle a Brighton v Evropě: 37. kolo Premier League v kostce

Dvacetileté čekání na účast v Lize mistrů je u konce. Fotbalisté Newcastlu si po bezbrankové remíze s Leicesterem definitivně zajistili vstupenku do milionářské soutěže a rozjásali beznadějně vyprodaný St. James‘ Park. V euforii se topí i v Brightonu, jenž po středeční dohrávce s Manchesterem City (1:1) stvrdil šesté místo, které znamená skupinovou fázi Evropské ligy.

Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Ferrari v garáži a kolaps Arsenalu: 37. kolo Premier League v kostce

Ani po předposledním kole a dohrávkách uprostřed týdne není rozhodnuto o titulu, o kvartetu pro příští ročník Champions League, ani o třetím sestupujícím. Esa v rukávu v honbě za mistrovskou obhajobou stále drží Manchester City, přestože na stadionu West Hamu remizoval. Liverpool je o bod zpět po loupeži v Southamptonu, o kterou se postarali ferrari v garáži, jak řadu náhradníků označil trenér Jürgen Klopp. Zcela odlišné emoce naopak vstřebával kouč Arsenalu Mikel Arteta.

Newcastle v laufu a Tottenham v krizi: 25. kolo Premier League v kostce

Nejbohatší klub na světě je, zdá se, z nejhoršího venku. Třetí ligové vítězství v řadě zajistil Magpies trefou z přímého kopu Kieran Trippier a rozjásal jak arabské majitele, tak vyprodaný St. James‘ Park. Další zklamání naopak kousali fanoušci Spurs, které rozesmutnili hráči Wolverhamptonu v čele s Raúlem Jiménezem. Svěřenci Antonia Conteho prohráli potřetí za sebou a k účasti v Lize mistrů mají opět o něco dál.

Geniální Coutinho a loupež Southamptonu: 24. kolo Premier League v kostce

Po krátké zimní přestávce se kolotoč anglické nejvyšší soutěže opět roztočil a pozornost na sebe strhl zejména Coutinho. V bláznivém duelu s Leedsem (3:3) zazářil bilancí 1+2 a nutno podotknout, že u všech tří momentů dal vzpomenout na nadprůměrnou výkonnost z působení v Liverpoolu. Příznivce ve Villa Parku si okamžitě získal a v Barceloně možná už teď kroutí hlavou, proč nehrál Brazilec s podobnou lehkostí v jejich dresu.

Čaroděj Schmeichel zamkl branku a zahodil klíč: 20. kolo Premier League v kostce

Po 34 soutěžních zápasech nedokázali fotbalisté Liverpoolu skórovat. V Leicesteru se sice více než dvacetkrát pokusili ohrozit svatyni Kaspera Schmeichela, ale míč za jeho záda nedostal ani Mohamed Salah z pokutového kopu. Vyprodaný stadion navíc rozjásal střídající Ademola Lookman a stanovil konečný výsledek, který potěšil i příznivce Manchesteru City.

Mikulášská gólová nadílka a City v čele: 15. kolo Premier League v kostce

Leitmotivem 15. kola se stal kvintet oku lahodících gólů, které pochopitelně neschází v naší tradiční rubrice. Explozi nadšení na tribunách způsobili Demarai Gray z Evertonu, Lucas Moura z Tottenhamu, Bernardo Silva z Manchesteru City, Fred z Manchesteru United a Mason Mount z Chelsea; autoři branek nás dokonce výjimečně donutili "natáhnout” videorubriku ze tří na pět gólů.

Povstání z M23 a reparát Red Devils: 10. kolo Premier League v kostce

Před sobotním šlágrem se hojně spekulovalo o derniéře Oleho Gunnara Solskjaera. Předčasně. Po něm sice k odvolání kouče skutečně došlo, ale nikoli na lavičce Manchesteru United. Cristiano Ronaldo a spol. totiž v chrámu Tottenhamu třikrát udeřili a částečně napravili předchozí ostudu s Liverpoolem. Krátce nato byl Nuno Espírito Santo zbaven funkce u Spurs.

West Ham do úspěšného konce dotáhl příchod Bowena

Jarred Bowen se může těšit na Premier League. Ceněný ofenzivní univerzál těsně před uzavřením přestupového okna vyměnil Hull City za West Ham United, jenž může i s bonusy zaplatit necelých 30 milionů eur...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele