Stoprocentní Haaland a škola hrou v Newcastlu: 1. kolo Premier League v kostce

15.08.2023, 19:16
Názory a komentáře
Oslavy hráčů Newcastlu (© AFP)

Nová sezona anglické nejvyšší soutěže začala přesně tak, jak skončila předchozí - triumfem Manchesteru City. Srdnatě vzdorujícího nováčka z Burnley skolil v předehrávce na Turf Moor fenomenální snajpr Erling Haaland, který ze dvou střel na branku dvakrát skóroval. Alexander Isak z Newcastlu sice stoprocentní v zakončení nebyl, ale i on zapsal "brace" a pomohl týmu k jednoznačnému vítězství 5:1 nad Aston Villou.

Haaland přetavil v gól už první dotek s míčem a ve 36. minutě exkluzivní "raketou", které můžete zatleskat v naší videorubrice, zdvojnásobil náskok Citizens, čímž zaokrouhlil počet branek v elitních evropských ligách na sto. K této metě stačilo rodákovi z Leedsu jen sto tři utkání.

Kaňkou na výhře 3:0 byl incident z první půle, kdy domácí fanoušek trefil zapalovačem hostujícího obránce Rica Lewise, a také zranění kapitána Kevina de Bruyneho. Belgický reprezentant si stejně jako v červnovém finále Champions League proti Interu Milán poranil stehenní sval a v nadcházejících měsících bude mimo hru. "Jde bohužel o vážné zranění. Musíme se rozhodnout, zdali bude nutná operace. Každopádně nám bude scházet několik měsíců," potvrdil trenér Pep Guardiola.

Roli favoritů ustáli i další členové elitního kvarteta z loňského ročníku. Arsenal zdolal 2:1 Nottingham, Manchester United s notnou dávkou štěstí 1:0 Wolverhampton a jak už bylo zmíněno v úvodu, Newcastle 5:1 Aston Villu.

Kromě produktivního Isaka se v dresu Magpies blýskly i nové akvizice: defenzivní záložník Sandro Tonali gólem a střídající křídelník Harvey Barnes dokonce bilancí 1+1. Nutno podotknout, že naivní obrana soupeře jim tento počin výrazně usnadnila. Gesta zmaru v podání hvězdného brankáře Emiliana Martíneze, který hostující tým několikrát ochránil od ještě většího debaklu, hovořila sama za sebe. Kouče birminghamského celku Unaie Emeryho bezesporu nepotěšil ani fakt, že klíčový stoper Tyrone Mings musí se zraněným kolenem na operaci.

Největší šlágr úvodního víkendu naopak vítěze nepoznal. Chelsea totiž pod taktovkou Mauricia Pochettina remizovala na Stamford Bridge 1:1 s Liverpoolem. Po loňské katastrofální sezoně ale naznačila progres a zcela objektivně měla k zisku plného počtu bodů blíž. Famózním výkonem zazářil Enzo Fernández. Najde argentinský mistr světa ve středu pole společnou řeč s rekordní posilou Moisésem Caicedem? Pokud ano, hra Blues se může velmi rychle posunout o několik levelů výše.

Dosavadní Caicedův "chlebodárce" z Brightonu přivítal čtyřmi trefami mezi anglickou elitou Luton, dalšího nováčka Sheffield United vynuloval Crystal Palace, Fulham díky skvělému gólmanovi Berndu Lenovi vyplenil Goodison Park a utkání Bournemouth - West Ham a Brentford - Tottenham skončila nerozhodně. Jestli bude v případě Spurs platit fráze "No Kane big pain", ukážou až nadcházející měsíce. Zrcadlo však může nastavit už sobotní magnet s Manchesterem United.

TOP 3 góly:

TOP 3 hráči dle Sofascore.com:

1. Bernd Leno (Fulham) - 9.50 / čisté konto, 9 zákroků (8 po střelách v pokutovém území), 3 chycené stoprocentní šance soupeře.

2. Rodri (Manchester City) - 9.20 / gól, asistence, 97procentní úspěšnost přihrávek.

3. Erling Haaland (Manchester City) - 8.70 / 2 góly, 2 střely na branku, 2 klíčové přihrávky.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:

1. Raphaël Varane (Manchester United) - 14 bodů.

2. Erling Haaland, Rodri (oba Manchester City), Alexander Isak (Newcastle) - všichni 13 bodů.

3. Bernd Leno (Fulham), Aaron Wan-Bissaka (Manchester United) - oba 12 bodů.

Sestava 1. kola:

Autor: Marek Ustohal

Brankář: Bernd Leno (Fulham) - Žádný gólman od začátku loňského ročníku PL nechytil v jednom utkání více stoprocentních šancí (pG) než německý reprezentant v sobotu v Goodison Parku. Za zmínku stojí zejména zneškodnění samostatného nájezdu Doucourého, zákroky proti střelám Maupaye z bezprostřední blízkosti nebo tygří skok, kterým rozesmutnil Iwobiho. Celkově zapsal devět zákroků, z toho osm po ranách zevnitř pokutového území.

Pravý obránce: Aaron Wan-Bissaka (Manchester United) - K čistému kontu pomohl svému zaměstnavateli také odchovanec Crystalu Palace. V pondělní dohrávce s Wolverhamptonem neúnavně "piloval pravou lajnu", v maximální rychlosti úspěšně dribloval s míčem (3x ze čtyř pokusů obelstil protihráče), po závěrečném hvizdu měl na kontě tři klíčové přihrávky, za cenu sebeobětování zablokoval dvě střely aktivních hostů a jednoznačně si řekl o místo v základu i v dalším zápase.

Stoper: Joachim Andersen (Crystal Palace) - Sedmadvacetiletý Dán je na Ostrovech v posledních týdnech spojován s přesunem do Newcastlu a bezchybným výkonem v prvním kole, jímž navázal na nadprůměrnou loňskou sezonu, ukázal, proč o něj účastník Champions League stojí. V Sheffieldu dominoval v osobních soubojích jak ve vzduchu, tak na zemi, úspěšně zkompletoval 10 přihrávek na delší vzdálenost a konstruktivní rozehrávkou pomáhal ve výstavbě ofenzivních akcí.

Stoper: Nathan Aké (Manchester City) - Absence Stonese, Diase či nové akvizice Gvardiola byla pro obhájce titulu citelná a nováček z Burnley rozhodně nebyl v páteční předehrávce bez šancí, ale rodák z Haagu odehrál svůj part velmi dobře. Na výbornou svedl sedm z osmi osobních soubojů a úspěšnost přihrávek zastavil na 94 procentech. Ve Fantasy Premier League (FPL) ho v tuto chvíli nevlastní ani sedm procent manažerů, zaujme pětimilionová cenovka spoustu dalších?

Levý obránce: Ben Chilwell (Chelsea) - O půl milionu dražší variantu představuje ve zmíněné hře ofenzivní bek Blues, který se proti Liverpoolu několikrát ocitl i v útoku, a pouze pár decimetrů ho dělilo od vstřeleného gólu. Systém VAR ho sice krátce po úspěšném blafáku rozesmutnil, ale fanoušci londýnského klubu rozhodně smutnit nemusí. Výkon šestadvacetiletého obránce, jenž exceloval v osobních soubojích a neúnavně podporoval útok, je musel potěšit.

Střední záložník: Sandro Tonali (Newcastle) - Chválu příznivců svého klubu si vysloužila i letní posila Magpies. Bývalý záložník AC Milán si proti Aston Ville podmanil střed pole, s lehkostí sobě vlastní rozdával jednu přesnou přihrávku za druhou, i pod tlakem soupeřů dokázal udržet míč, a navíc krátce po úvodním hvizdu otevřel skóre. Když v nastaveném čase střídal, beznadějně vyprodaný St. James‘ Park mu tleskal vestoje.

Střední záložník: Enzo Fernández (Chelsea) - Po lednovém stěhování z Lisabonu do Londýna se svezl s tragickou jarní formou Blues, ale ve šlágru s Liverpoolem argentinský "štírek" naznačil, že uplynulá sezona je minulostí a že potenciál být jedním z nejlepších dispečerů v soutěži rozhodně má. Mezi světovou extratřídou totiž na trávníku dominoval jak v přihrávkách, tak v držení míče.

Střední záložník: Rodri (Manchester City) - Role defenzivních "štítů", kteří jsou zároveň schopni kreativně rozehrát a případně i zakončit, v posledních letech roste, což nejlépe dokumentují letní extrémně nákladné přestupy Rice, Caiceda nebo výše zmíněného Tonaliho. Střelec vítězného zásahu z finále Champions League na Turf Moor opět ukázal, že v tomto ohledu ční nade všemi. Ve středu pole byl jako skála, zkompletoval 107 ze 110 přihrávek, a navrch přidal bilanci 1+1.

Pravý útočník: Bukayo Saka (Arsenal) - Jednadvacetiletý odchovanec Gunners prožil vysoce nadprůměrný loňský ročník a v nastoleném trendu pokračuje. V sobotním duelu s Nottinghamem byl zejména v prvním poločase stálou hrozbou pro defenzivu soupeře a ve 32. minutě se blýskl oku lahodící trefou, které můžete zatleskat v naší videorubrice. Sakův výkon se mimo jiné promítl v cenovce ve FPL, jež po víkendu vzrostla o desetinu na 8,6 milionu.

Střední útočník: Erling Haaland (Manchester City) - Norský snajpr v Burnley opět úřadoval a stejně jako loni zahájil sezonu dvěma brankami. Prvním dotekem s míčem uklidil Rodriho hlavičku do sítě a ve 36. minutě poslal Traffordovi další nechytatelnou navštívenku. Haaland sice není často zapojen v mezihře, ale jeho gólovou potenci to neovlivňuje. Dokáže posunout loňský rekord 36 "banánů" v sezoně? Schopnosti na to má.

Levý útočník: Alexander Isak (Newcastle) - O korunu pro krále střelců může směle usilovat také rodák ze Stockholmu, jenž v sobotu dvakrát překonal Martíneze. Zejména jeho druhá trefa ukázala jak sílu v osobním souboji, tak chladnokrevnost v zakončení. Krátce nato postupoval na světového šampiona zcela sám a flirtoval s hattrickem, ale na strážce svatyně Villans v tomto případě nevyzrál. Pokud by v 68. minutě nestřídal, pravděpodobně by na hattrick dosáhl.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Newcastle United
1
1
0
0
5 : 1
3
2
Brighton & Hove Albion
1
1
0
0
4 : 1
3
3
Manchester City
1
1
0
0
3 : 0
3
4
Arsenal FC
1
1
0
0
2 : 1
3
5
Fulham FC
1
1
0
0
1 : 0
3
Crystal Palace
1
1
0
0
1 : 0
3
Manchester United
1
1
0
0
1 : 0
3
8
Brentford FC
1
0
1
0
2 : 2
1
Tottenham Hotspur
1
0
1
0
2 : 2
1
10
West Ham United
1
0
1
0
1 : 1
1
AFC Bournemouth
1
0
1
0
1 : 1
1
Liverpool FC
1
0
1
0
1 : 1
1
Chelsea FC
1
0
1
0
1 : 1
1
14
Nottingham Forest
1
0
0
1
1 : 2
0
15
Sheffield United
1
0
0
1
0 : 1
0
Wolverhampton Wanderers
1
0
0
1
0 : 1
0
Everton FC
1
0
0
1
0 : 1
0
18
Luton Town
1
0
0
1
1 : 4
0
19
Burnley FC
1
0
0
1
0 : 3
0
20
Aston Villa
1
0
0
1
1 : 5
0

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (170)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Live, Wolves, WHU nějak moc, zbytek asi podle očekavání

Reagovat
Bowie

Neboj sa tmy, na konci burky je zlata obloha

Reagovat
Seydou Doumbia

no zrovna ve fotbale to neplatí, na konci bouřky může být pád do 4 ligy a nebo v horším případě zánik klubu...lyon taky směřuje stejným směrem jako ten everton

Reagovat
jk

Asi myslel burku, ten oděv. Everton koupí emiráty.

Reagovat
Mastný Chobot

A zlatu sprchu

Reagovat
dantetomas

Reagovat
Man__United

Ornstein

Harry Maguire will not be joining West Ham. Man Utd would have needed to replace + short on time. Ten Hag sees 30yo as important squad member & happy for him to fight for place. Defender did not agreed terms with #WHUFC & settled at #MUFC @TheAthleticFC

Důležitý hráč týmu na lavičku co dostane maximálně 3 kolo fa cupu, gratuluju mu k zabití kariéry

Reagovat
Seydou Doumbia

Při 60 zápasech v sezoně se neboj, zahraje si pořád dost. Ono odchod do WHU nebo sedět na lavičce v MU to už je k zabití kariéry podobně blízko/daleko.

Reagovat
Dawon

Loni s rekordnim poctem zapasu v sezone (coz asi jen tezkobudeme opakovat, kdyz hrajeme v LM - realne jich letos muze byt treba o 5-10 mene) odehral v zakladu 16 zapasu s tim, ze v zaveru sezony ho preskocil nejen Lindelof ale pak i Shaw, takze by me vubec neprekvapilo, kdyby to bylo letos jeste min. V tuhle chvili je defacto 4. nebo 5. stoper podle toho, jestli je fit Martinez.

Je to samozrejme jeho rozhodnuti, ma na to s platnym kontraktem plne pravo, ale je to za me totalni rezignace na zbytek svoji kariery, protoze u nas zkratka hrat nebude, to je zrejme uplne vsem. Ve WHU by mohl hrat zaklad v tymu ve stredu tabulky PL, to je za me porad teda vyrazne lepsi varianta nez nehrat vubec.

A pokud si teda mysli, ze realne muze opet vybojovat zaklad, no tak to ten clovek fakt musi zit v nejakem svem hodne zvlastnim svete.

Reagovat
Dawon

A to teda ani nemluvim o tom aspektu psychicke podoby, ktery by taky nemel hrat zrovna malou roli. V tuhle chvili ho vetsina fanousku jeho tymu nemuze vystat, vysmiva se mu, sikanuje ho na netu, a uz na nej dokonce obcas i realne buci na stadionu. Nevim jestli tohle je prostredi, kde bych chtel travit cas.

Reagovat
SunFells

tak určitě

Reagovat
Busby babes

to rikal i o DDG nebo Ronaldovi a za tyden byli pryc.

Reagovat
Wazza228

Čeká na Al Hilal nebo tak

Reagovat
MystycMac

Liverpoolu sa nikto neospravedlnil za neodpískanú Ruku Jacksona ? Raschfordova hlavička zblokovaná rukov tiež bez omluvy ? to je moralka...

Reagovat
VTID94

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
O.Giroud

To je síce pekné, ale teda si mohol odpustiť to ako sa vyjadroval o Číne ako o 7 mesačnej dovolenke s úsmevom na tvári.

Reagovat
Seydou Doumbia

No jo pravdu dnes málo kdo dokáže snést. Měl radši říct že v Číně je fotbal na vzestupu, že si zahrál proti kvalitním hráčům a jeho angažmá mu dodalo do života novou radost z fotbalu? Já vím že to je kruté, ale nemusí každý hráč podávat rozhovor jako by mu to napsal nějaký random kravatak aby si udržel image nebo něco.

Reagovat
O.Giroud

To není o pravde, ale o nejakom rešpekte, slušnosti. Svet nie je len čierna a biela, že buď povieš liga je dobrá alebo liga je sračka. Pravda je, že išiel do Číny kvôli peniazom a tam to mohlo skončiť nie? Miesto toho si robiť srandu, že išiel na platenú dovolenku. Tak neviem prečo vyťahuješ nejaké reči o tom aby hovoril o lige, že je nejaká dobrá alebo že si tam išiel užívať futbal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak si udělal z té ligy srandu, ale zas ani tohle bych nějak nehrotil. Potrolil a dostal zaplaceno, jako takový Ibra styl proč ne. Možná bez respektu v tuto chvílí, ale zas jeden kontroverzní výrok v ceé jeho kariéře asi nehral už roli.

Reagovat
andkoo

teraz neviem ci alebo

vazne mal problem zabezpecit rodinu po angazmanoch v united/city/juventuse?

napr. v city:

Over the course of his 5 year contract he was guaranteed a base salary of £50.3m - making him the highest paid player in the Premier League by some distance. Absolutely staggering amounts and there's more to come, with City including some achievable but hugely lucrative bonuses.

Tevez was supposedly given €1m for reaching the UEFA Champions League, €1m for being the Premier League's top goalscorer and €2m for winning the Premier League title. Alongside the performance based add-ons he was awarded signing on fees of £7.5m along with 'loyalty payments' which totalled to another £7.5m. And if that wasn't enough money for the Argentine he also had a clause inserted into his contract which promised that should any other player employed by the club join and be given a higher salary than him, City were were forced to match that figure.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tady se nebavíme přece o normální rodině pár lidí, ale jak zmínuje už 60 lidí? Nevíme kolik do té doby měl na učtě, kolik měl investováno, kolik dal do kurev, chlastu, lajny a chlebíčku, nevíme kde všude prachy rozházel. Zabezpečit 60 lidí do konce života a mít možnost jim kdykoli pomoci + aby ti ještě dost zbylo jako rezerva kdyby se něco posralo. Za mě to až tak k smíchu není. Smutný to být může, ale podle mě dost prachu utratil za pičoviny během své kariéry a ten svůj standart si samozřejmě chce udržet do konce svého života a to je nákladný standart. Za mě oka když chce pomoci tolika lidem a někdo mu ty peníze dá.

Reagovat
andkoo

tak pre kazdeho clena rodiny by mu vysiel nejaky ten milionik a skor to robil, len aby si udrzal svoj luxusny zivot...cize nejake lutostive komentare a palceky pre neho si mozeme odpustit

Reagovat
mistr129

Už jen za těch 5 let mohl dat každému z těch 60 lidi půl míče v librach a ještě mu 20 zbylo

Reagovat
Seydou Doumbia

Udržel si luxusní život a zároven pomohl k luxusnímu životu celé své rodině a nejblížším čili 60 lidem...a za to si respekt zaslouží, navíc k ním přišel morální cestou (neprodal drogy a podobně)...ano může to být na konci jen póza aby ho lidi měli rádi, ale pravdou je že všichni víme piču o tom kolik před přestupem do Číny měl peněz, když si vezmeme kurvy, chlast, drogy, baráky, auta, investice....pomohl? pomohl, zbytek jsou pičoviny...ale nebudu ti svůj názor cpát do tváře, každý at se na to kouká jak chce

Reagovat
andkoo

ale ved ja s tym co pises suhlasim, len hovorim ze spravit taky tendencny obrazok, ktory z neho robi svatca a palcovat mu to je uz mimo

Reagovat
Seydou Doumbia

oka šéfe

Reagovat
Keboto

Reagovat
VTID94

Boca Juniors 19yo left-back Valentin Barco is one step away from joining Brighton for €10m!

Reagovat
SunFells

Cucurella - Estupinan - Barco ...tleskám

Reagovat
Seydou Doumbia

za rok všichni v chelsea

Reagovat
icka

Reagovat
O.Giroud

toho som si chcel kúpiť do fanty ďalšiu sezónu, Brighton ale teda ten scouting má fakt inde

Reagovat
iamek

Roméo Lavia to Chelsea, here we go! Deal agreed between clubs on final fee short of £60m add-ons included — structure also agreed

Reagovat
Mastný Chobot

Nechcel Soton 50m?

Reagovat
FC Porto FC

Chelsea dala 60 s bonusy tak že bez bonusu to je tak 50-55

Reagovat
M0rb1D4S

Chelsea dala 53 a 5 v bonusech.

Reagovat
Mimalu

těžko říct co Soton chtěl, pořád to byly jenom spekulace novinářů. Ornstein píše že to je 53+5, taky to může být finančně rozložené méně výhodně. Tak či tak, je to zbytečný úlet

Reagovat
jk

Omg

Reagovat
Svatej

Reagovat
Front hell

A teď si vás kupim všecky

Reagovat
Error

Jdou rumours, ze spojeni Ziyech-PSG je zas ve hre.

Reagovat
Sandstorm

Harry remains settled at United, loves the club and believes he will get plenty of opportunities to play this season.

Reagovat
O.Giroud

Takže chce zrakvit Martineza?

Reagovat
SunFells

Guendouzi v 97. zavinil penaltu a tím poslal zápas o LM proti Panathinaikosu do prodloužení a pak k penaltám. Jediný nedal

Reagovat
VTID94

A to ešte nastúpil 20min pred koncom

Reagovat
Frony

Udělal mi celkem radost

Reagovat
Golasso

Reagovat
owny✨

Můžete dostat týpka z Arsenalu, ale nedokážete dostat Arsenal z týpka.

Reagovat
Masi

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
lofin9

za to teba dokáže Arsenal dostať z kanálu zaručene vždy

Reagovat
Nizzie

Reagovat
PP

Reagovat
Vopi11

ale jo, tohle je dobrá reakce

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Golasso

Btw hromada týmů shání záložníka a Guendouziho směrem se nikdo ani nepodívá . A to byly nějaký oceány slz, když ho Arteta odjebal.

Reagovat
SunFells

A to ani tak nebyl problém s jeho herním projevem

Reagovat
Mastný Chobot

Yep, tu to nakoniec vyzerá na celkom dobrý predaj z našej strany aj za tých okolností. Aj keď Guendouzi je dosť enigma, minulú zimu ho mala chcieť tuším Villa za nejakých 30m.

Reagovat
Golasso

Úplně nejlepší by bylo, kdybychom ukázali trochu víc předvídavosti a využili "hypu" po té první sezoně ještě za Emeryho, ale i tak vzhledem k okolnostem to dopadlo dobře.

U té Villy je otázka, jestli to nebyla jen z prstu vycucaná spekulace kvůli příchodu Emeryho. Na druhou stranu Emery s ním pracoval docela dobře, tak ho možná fakt chtěl.

Reagovat
fenixLFC

mnoho klubov zhana DM. a guendouzi je prinajlepsim priemerak. navyse hrozne problemovy

Reagovat
Golasso

Je pravda, že horké zboží jsou spíš DM, ale neříkej mi, že by se třeba Liverpoolu nehodil běhavý CM aspoň do rotace. Chelsea zase s nadsázkou kupuje všechno, co má nohy a nějaký talent. Přesto o Guendouziho ani nezavadili.

To, že je Guendouzi problémový průměrák, je pointa mého komentáře. Já naprosto chápu, proč ho nikdo nechce. Narážel jsem na to, že když od nás odcházel, tak část našich fans nadávala na Artetu, že odepsal velký talent.

Reagovat
fenixLFC

tvl, mat v time guendouziho tak fakt budem verit ze sme v upadku a budem chapat odchod salaha a alissona...

Reagovat
mistr129

Reagovat
Front hell

Reagovat
Trand

Guendouziho prodeje jsem ale nikdy ani nelitoval.

Reagovat
Infernoqt

Jako upřímně borci, tahle sezona může být opět naprosto hrozná. Fred odešel a bez něj už nemáme zálohu. Mount je na piču, za přípravu 30 % úspěšných přihrávek a nevyhrál snad jediný souboj ještě. Jako naplno se potvrdily moje obavy, proč neměl přijít. Ale prostě Eriksen na pohybu nepřidá a bez Freda v té záloze už není pohyb.

Vůbec jsme v létě neposílili, na rok jsme se vrátili do LM, ale po sezoně bych se nedivil klidně i osmému fleku. Prostě necítím, že bychom měli kvalitu v poli. Celá příprava byla alarmující a měla být signálem, že ten tým není v pořádku. A hned první zápas to ukázal. Takhle hodně málo jsem nám před vstupem do nové sezony snad ještě nevěřil.

Reagovat
Infernoqt

Myslím si, že až nás někdo brutálně vypráská, a že to nebude trvat dlouho, tak prostě ETH upustí od jakékoliv snahy o to hrát fotbal a vrátíme se k nakopávané, kdy poslepujeme sestavu a kdy Mount zmizí buďto minimálně ze zálohy, anebo ještě líp úplně ze hřiště. A Rash se bude muset smířit s tím, že na hrotu nemá šanci se prosadit.

Mourinho o Rashovi v roce 2019, líp to vystihnout nešlo. Na pozici devítky nemá šanci a ETH ho tam furt cpe.

https://twitter.com/centredevils/status/1691499464807374848?s=20

Reagovat
Busby babes

kdy jsme pod ETH hrali nakopavanou, sledujes ty zapasy vubec?

Reagovat
Busby babes

btw loni hral Rash na hrotu 19 zapasu, 31 na kridle. porad cpe.. ted tam hral, protoze nikdo jinej na hrot neni k dispozici

Reagovat
Registrujisejenproto

Neni potreba mit strach, var a sudi podrzi

Reagovat
Neutron

Reagovat
Busby babes

fred odesel a bez nej nemame zalohu.

prvni zapas a uz takova panika, nadhera.

Vubec jsme neposilili... ok no. Onana je asi vzduch, uz jen to nas posune o poradnej kus.

Reagovat
Jardin

Neber to zle, ale někdy mi dost připomínáš kiwiho trochu 2013 vibes.

Reagovat
Busby babes

tvl, tak jako ze jsem velkej fanousek Pastora Freda, ale tyhle kecy o tom, jak bez nej neni zaloha... smesny. vsichni jsme radi, ze konecne odesel a najednou po prvnim zapase, kterej se jeste navic vyhral, tu predvede tadyto: vsechno je na hovno, vsechny vyhodte, skoncime 8.

Reagovat
iamek

X let se píše něco ve stylu až mcfred vypadne a jak jeden vypadne, tak jsme najednou v hajzlu .

Reagovat
Busby babes

hroznej komik

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/HemmenKees/status/1691528840714092547

tohle mi prislo dobry/zajimavy.

I didn't say this in last night's episode because I hadn't rewatched the match yet.

I have now.

United were the better team in that first half by a wide margin in terms of tactical execution.

Why it was good:

- Press was good

- Rest defence was good

- Lots of energy from the forwards

Why it was bad:

- Bad performances with the ball from Shaw, Bruno, Garnacho, Antony and Casemiro

- Bad decision making with the ball

- Casemiro positional mistakes

- Lack of box threat

Why I'm not worried:

- Shaw, Bruno, and Garnacho will not be that bad on the ball again this season

- Casemiro might be physically declining but the main issue in the first half was /mental/ out of possession. That's not likely to continue

- Rashford hardly touched the ball

Why I'm not worried (cont.):

- Højlund will offer box threat

- The first 45 minutes were genuinely a very very good pressing performance, a marked upgrade on the end of last season

What I am worried about:

- Casemiro cannot be trusted to be a primary ball progressor in first phase buildup

- Varane and Wan-Bissaka cannot be trusted to contribute productively in first phase

- The team crumbled in the second half and that is becoming a trend

Reagovat
Jardin

Není to jen teď, taky bych to neviděl tak černě jako ostatní fanoušci MU. Ale prostě často v tobě vidím toho večného optimistu (někdy až za hranu, jako právě zmiňovaný kiwi v tom roce co přišel Moyes )

Reagovat
M0rb1D4S

Jooo, dneska už legendární věta ''inac som strasne rad, ze som sa v tomto nezmylil, bol si na 100% isty a veril clenom klubu, ze pojdu prave takouto cestou a o Mourinhovi ani nebudu rozmyslat...dami a pani, toto su hodnoty klubu Manchester United!!!''

Reagovat
Hlahart

Tak kiwwi byl taky jeden z nejlepších diskutérů tady

Reagovat
Mastný Chobot

Kým nebola téma o MU, tak určite

Reagovat
Hlahart

I o MU byl v pohodě v rámci fanouškovství. Jen trpěl na přehnanou kritiku a taky proto, že si nabíhal na vidle zbytečně. Kiwwi byl v podstatě Maguire starého eurofotbalu

Reagovat
avicii

Reagovat
Busby babes

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
J0EL

Reagovat
icka

Reagovat
Mato178178

on tu uz nechodi alebo co sa s nim stalo?

Reagovat
Mastný Chobot

Chodí, len je asi už moc starý na to, aby sa tu hádal o zbytočnostiach

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Trand

Aspoň někdo je rozumný, snad tam taky časem dojdu.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Nikikrew

Alebo mozno skor ze mu to male deti casovo jednoducho ,,nedovolia".

Reagovat
Ligter

Reagovat
O.Giroud

alebo sa prestalo ManUtd tak dariť no

Reagovat
LyEX

Čo plačeš, sudí aspoň v PL poťahajú, stále je vysoké zastúpenie fanbase medzi rozhodcami z rád United. V LM to bude asi na pi.u ako píšeš.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
LyEX

To ty si sa so mnou hádal, že netreba trestať rozhodcov po tom čo schválili prísnejšie tresty pre hráčov a trénerov nie? Už vtedy som písal, že je jasné prečo tomu tak je od fanúšika United (časy lietajúceho Rooneyho a 10 penált za sezónu si pamätame všetci) a hľa hneď prvé kolo a už ti ostal priestor len na smajlíky.

Reagovat
Busby babes

wtf?

Reagovat
LyEX

No si to ty, čo postoval ten nič nehovoriaci článok od H. Webba najväčšieho fanúšika United, že vlastne sudí sú kontrolovaní a trestaní? Či som si ťa s niekym zamenil?

Reagovat
Busby babes

Howard Webb neni fanousek United

o rozhodcich jsem tu postoval tohle: https://www.theguardian.com/football/2023/mar/21/inside-world-premier-league-football-referees-pgmol-howard-webb-andre-marriner-darren-england

je to skvelej clanek, kterej vyborne popisuje praci rozhodcich a co je problem. doporucuju precist. jen mam pochyby, ze to neco zmeni vzhledem k tem kecum, co tu vedes.

Reagovat
LyEX

Noo môže byť, preto sa sudí ospravedlnil, čo môže byť klubu v konečnom zúčtovaní na veľký ..., ak im bude chýbať na konci bod aby sa udržali, tréner príde o prácu a keď si k tomu niečo dovolí povedať, tak dištanc a pokuta niekoľko 10 tisíc, na druhej strane sudí, ktorý to spravil opakovane dostane dištanc na 2. kolo PL a pak jede dál. Čiže asi toľko k teórií v tom tvojom článku a praxi.

Reagovat
Busby babes

pokud jim na konci bude chybet bod, tak to nebude kvuli neodpiskane penalte, u ktere ani nevis, jestli by ji promenili. ale kvuli stovkam pripadu, kdy jejich obrance udela chybu a oni dostanou gol nebo jinym stovkam pripadu, kdy nepromeni svoje sance. svadet to na rozhodci je picovina

Reagovat
iamek

37 kol do konce, ale tenhle potencionalni bod bude chybět! Sice by Wolves penaltu nemuselo proměnit, ale co už .

Reagovat
Busby babes

lidi tu psali, jak jsme meli dostat bura, tak mozna meli promenit aspon jednu ze svych golovek no...

Reagovat
JohnnyBravo

Ty kráso slušnej výplod

Reagovat
LyEX

English referee Howard Webb admits he has celebrated a goal that was scored in a Match he was officiating but refused to mention the team he celebrated for.

"I didn't celebrate like how the lads and fans do.I celebrated in my heart.I was happy.I was in charge of the match so obviously i had to professional not celebrate like everybody else did.I pointed at the centre with joy inside me.

The team was under pressure but i was happy they scored."

Srdiečko, či uhádneš mužstvo

Reagovat
Busby babes

"The only United I have ever supported - hand on heart - is of the Rotherham variety.

More on Tribuna.com:

https://tribuna.com/en/news/manutd-2023-01-16-the-only-united-ive-ever-supported-howard-webb-clears-the-air-after-manchester-derby/?utm_source=copy

skoda, ze meles sracky no.

Reagovat
Benzema

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
martin.b

S klidem obhájíte třetí flek, otázka jestli vás letošní posily přiblížej City a Arsenalu... Onana je určitě pro Hagův systém upgrade jako kráva, s Mountem se uvidí, jaká pozice se mu najde, ale zatím to vypadá že to spíš velkej boost pro tým nebude, Hojlunda jsem v životě neviděl, ale už jen nemuset stavět Rashforda na hrot je posílení týmu :D

Reagovat
Neutron

tvl, kazdy je rad, ze Fredinho siel het, co on vedel vyvadzat na ihrisku...ufff

Reagovat
Mimalu

Tak dresy bez sponzora jdou do prodeje, buď je to jen zbavování se zásob nebo to zase na něčem selhalo

Reagovat
Miguel19

Hmm, ale zápasový ne, jenom ty repliky.

Reagovat
Busby babes

bud rad. hned bych si ho koupil.

Reagovat
Mimalu

Jako mně osobně tam ten sponzor nechybí, jenom je mi jasné, že současný stav není to, co by si klub představoval.

Ale v obecné rovině by bylo super se dohodnout napříč ligou a inspirovat se amíky. To, že jim sponzoři nehyzdí dresy vnímám jako velký benefit co se jejich vizuální stránky týče

Reagovat
Busby babes

jasne, ja chapu, jak to myslis. pro klub to problem je, jako fanousek bych cistej dres miloval.

sere me ze AS Rim neprodavalo loni ty jejich dresy s SPQR

Reagovat
icemike

Když tisknou jména na přání, nemůžou mi dopředu vytisknout samsung?

Reagovat
iamek

Manchester City accept offer from Al Nassr for Aymeric Laporte. 29yo Spain centre-back into final 2 years of contract + thought to be open to possibility. #MCFC willing to sell, with Saudi Pro League club #AlNassr pushing to get deal done @TheAthleticFC

Reagovat
Mato178178

preho ho pep posledne roky tak odpisal ? nie je kvalitnejsi ako Ake?

Reagovat
celeb

nie je

Reagovat
Kinky7

ne. zvlast rychlostne dost nestiha

Reagovat
andkoo

je dobry, ale Pep tam ma este lepsich

Reagovat
Mato178178

neviem no, obrana cancelo laporte dias walker mi prisla lepsia ako ake dias akanji sice prisiel aj gvardiol tak asi ho fakt nepotrebuju

Reagovat
Hachim Mastour

tak to su dva rozne systemy. do toho noveho sa Laporte moc nehodi, lebo je pomalý. jedine do stredu

Reagovat
VersaceChain

Ten Maguire at jde uplne do prdele, po tomhle si zaslouzi vsechen hate co dostava

Reagovat
Miguel19

Hakim Ziyech looking likely to leave Chelsea for Galatasaray. Heading to Turkey for a medical.

Gala taky dobře sbírá ty "odpadlíky". Tam budou mít útok Zaha-Icardi-Ziyech-Mertens...

Reagovat
Mastný Chobot

Predpokladám, že zaňho niečo dostanete, však?

Reagovat
Miguel19

Tam bude zázrak, že projde prohlídkou si myslím...

Reagovat
M0rb1D4S

Teď se ještě zbavit dalšího tuctu hráčů

Reagovat
blade115

Sarr, CHO, Lukaku ... Kdo další potřebujeme, aby vysmahnul? Pak už podle mě jen hostovačky.

Reagovat
M0rb1D4S

Tak ten bylo to myšleno spíš v nadsázce Ti co jsi vypsal + by měl nejspíš odejít Chalobah. Ještě bych byl rád, kdyby šel pryč Cucurella, ale asi se budu muset smířit s tím, že to nepůjde. No a potom právě těm mladíkům najít vhodná hostování.

Reagovat
mr.Silver

Tavares do Forrest, super snad za něj dostaneme alespoň 10m.

Reagovat
Mastný Chobot

100. pre hráča sezóny 23/24, Bukaya Saku

Reagovat
SunFells

Cool, další ACL.

Reagovat
Hachim Mastour

West Ham want Kostas Mavropanos as new centre back after Harry Maguire deal collapsed. Talks on

Mavropanos keen on PL return, deal being discussed as @ExWHUEmployee called.

Reagovat
Mastný Chobot

Tam má Arsenal nejaký dobrý sell-on, či?

Reagovat
Hachim Mastour

to neviem

Reagovat
Mastný Chobot

The Gunners will also reportedly receive 10% of the fee garnered from Mavropanos’ next sale. Tak nejakých pár drobákov možno.

Reagovat
SunFells

10 %, žádná sláva

Reagovat
Nikikrew

to by bola pecka

Reagovat
fff

Miguel Delaney

Liverpool are stepping up their efforts to sign Crystal Palace midfielder Cheick Doucoure.

Doucoure’s final price could come in at under £50 million, although Palace are wary of losing too many players this summer.

Rad by som tomuto veril ale tazko si predstavit, ze by siel za 50 ci menej.

Reagovat
fff

Akoze Doucore, Andre a nejaky LCB a som spokojny v ramci moznosti, no po minulom tyzdni sa bojim byt optimisticky o comkolvek ohladom LFC a prestupov.

Reagovat
Maresma

Ten bude stat urcite vic, nez Lavia…

Reagovat
LGT

Vůbec ho nemám nasledovaného, je dobrej?

Reagovat
fff

Twitter ma presvedcil, ze ano .

Ale jokes aside, tak za tie peniaze (ak by to naozaj bolo cca 50-60), tak je to podla mna pre nas aktualne dobra volba.

Lepsi nez by bol byval napr Lavia podla mna.

Reagovat
SCELO

Reagovat
Seydou Doumbia

je to mistr z ligue 1 takže musí být dobrý

Reagovat
O.Giroud

to boli aj Bakayoko, Ndombele

Reagovat
Seydou Doumbia

Ndombélé byl v Lyonu kombinace Kantého a Pogby, to že se potom už neprosadil asi zapřičinilo že neměl v hlavě vypredané

Reagovat
avicii

Ak by to bolo tak za mňa OK.. neviem ci ma na vysoky level ale aspoň typologicky vhodný hráč.

Reagovat
Hlahart

Mně teda 50mio přijde šíleně moc za něj

Reagovat
Busby babes

tak CP je bohatej klub, prodavat nemusi a vidi, ze letos zaloznici chodi za rakety no.

Reagovat
martin.b

jako squad player asi fajn, jen teda zas hráč co bude každej druhej rok měsíc+ v piči... snad ale za něj nejsme ochotni platit víc než 60, už to je úplnej bizár.

Reagovat
fenixLFC

As shown by his smarterscout ratings last season, Doucoure was particularly strong at breaking up play with a high volume of ball recoveries and interceptions (63 out of 99), while he would often look to get tight to his man by pressing aggressively to make a challenge (defending intensity: 63 out of 99).

In possession, Doucoure was tasked with getting the ball forward quickly (progressive passing: 63 out of 99), but the big question mark surrounds his ball retention ability (34 out of 99) — most likely as a consequence of playing in a low-possession Palace side where he is less likely to play short, intricate passes (link-up play volume: 21 out of 99).

podla profil ma k caicedovi ktoreho sme skusali, najblizsie rovella. toho by som bral, len ma jednu nevyhodu- je to talian...inak z toho co sa spaja tak fakt najradsej by som bral florentina luisa

Reagovat
Mato178178

to su spravne cisla ? ze vsade 63/99

Reagovat
fenixLFC

to su statistika zo smarterscout hodnotiace dane kategorie

Reagovat
Mato178178

63/99 prihravok je priemer na zapas?

Reagovat
Dawon

Je to percentil jak casto ten hrac dela tu danou cinnost

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hachim Mastour

talian hovoríš?

Reagovat
SunFells

Nottingham Forest looking to sign Nuno Tavares in permanent deal.

(@nottmtails/@TheAthleticFC)

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Camilos

open.spotify.com/show/6TGdKOxwttivOxm9TOpBlH

Preview sezóny - 7 top klubů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele