Bowen: Celý týden jsem přemýšlel, jaké by to bylo vstřelit gól v poslední minutě

08.06.2023, 21:05
Aktuality
Jarrod Bowen (© AFP)

Střelec vítězné branky ve finále druhého ročníku Evropské konferenční ligy proti Fiorentině Jarrod Bowen byl nadšený, že jeho čeští spoluhráči Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem mohli s West Hamem oslavit zisk pohárové trofeje na stadionu někdejšího klubu v pražském Edenu.

Šestadvacetiletý útočník vtipkoval, že dvojice bývalých slávistů zabrala všechny vstupenky určené pro hráče "Kladivářů". Vítězný gól na 2:1 v 90. minutě označil Bowen za nejlepší moment kariéry.

"Jsem tak strašně šťastný za Tomáše a Vladiho. Bylo vidět, jak moc to pro ně znamená," řekl na tiskové konferenci Bowen. "Tihle kluci si před zápasem vzali zhruba 100 lístků, zabrali vstupenky přidělené našim hráčům. Všechno bylo připravené k tomu, abychom vyhráli. Dva čeští kluci se vracejí domů, to naše dlouhé čekání na evropskou trofej. Musíte si projít určitým procesem, aby se to povedlo," dodal Bowen.

Člen širšího kádru anglické reprezentace v poslední minutě základní hrací doby po úniku se štěstím překonal brankáře Fiorentiny Pietra Terracciana a nasměroval West Ham k první velké evropské trofeji po 58 letech. "Uděláte takový sprint desetkrát a možná jednou vám to vyjde. Měl jsem poměrně hodně času, když jsem viděl, jak to jde do brány, nevěděl jsem, co mám dělat," řekl Bowen.

"Celý týden jsem přemýšlel, jaké by to bylo vstřelit gól v poslední minutě finále. Myslel jsem, že budu brečet. Jsem kluk z Leominsteru, který by si nikdy nepomyslel, že tady jednou bude sedět," líčil v rozhovoru s novináři vítěz hlasování o nejlepšího hráče finále.

Připustil, že Fiorentina jeho týmu boj o trofej hodně ztížila. "Myslím, že jsme se v zápase hodně trápili. Ale pokud bude někdo mluvit o hře, nebudu ho poslouchat, protože jsme vyhráli trofej. A to je ve finále hlavní," řekl Bowen. "Teď budu slavit s tátou a bratrem. Já jsem ještě nebrečel, ale oni ano. To ukazuje, jak moc to znamená a jak dalekou cestu jsem ušel," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
db18

Moc heski pribjeh.

Reagovat
Thimpu25

tone ma hibu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele