Další články

Watkins, "the Korean guy" a (ne)VAR: 7. kolo Premier League v kostce

Zdá se, že Ollie Watkins je zpět ve skvělé formě z loňského ročníku. Po rozhodujícím gólu do sítě Chelsea (1:0) se útočník Aston Villy obsadil do hlavní role také v bláznivém utkání s Brightonem (6:1), v němž zazářil hattrickem. Nedařilo se naopak Erlingu Haalandovi a jeho Manchesteru City, který kousal první porážku v sezoně, konkrétně 1:2 ve Wolverhamptonu. Šlágr mezi Tottenhamem a Liverpoolem (2:1) s sebou i nadále nese pachuť kontroverze.

West Ham podruhé utrácel, ze Southamptonu přichází Ward-Prowse

Southampton začátkem srpna vyhrál na půdě Sheffieldu Wednesday a jeho dres v tomto utkání minimálně na několik měsíců naposledy oblékl James Ward-Prowse. Symbol věrnosti Saints se ve svých 28 letech rozhodl pro první změnu dresu, jeho přestup dnes oznámil West Ham United.

Conteho tiskovka zastínila vše: 28. kolo Premier League v kostce

O čem se v Anglii po víkendu nejvíce diskutuje? O čtyřgólovém koncertu Arsenalu pod vedením dirigenta Bukaya Saky? O exkluzivním voleji Jonnyho Castra z Wolves nebo Alexandera Isaka z Newcastlu? Ne. Vše přebila tisková konference trenéra Tottenhamu Antonia Conteho, který těžce kousal bláznivou remízu 3:3 v Southamptonu, a bez okolků pálil do vlastních řad.

X faktor Ward-Prowse a nezastavitelný Rashford: 24. kolo Premier League v kostce

Už jen jeden gól z přímého kopu dělí Jamese Ward-Prowse od vyrovnání historického rekordu anglické ligy, který s 18 trefami drží legendární David Beckham. Kapitán Southamptonu v sobotu zmrazil Stamford Bridge a oživil záchranářské šance Saints. O víkendu opět zářil i Marcus Rashford, jenž dvakrát rozvlnil síť Leicesteru. Po mistrovství světa v Kataru vstřelil v 17 soutěžních zápasech 16 branek.

Arsenal March In On: 20. kolo Premier League v kostce

Fenomenální tažení Arsenalu pokračovalo v severolondýnském derby s Tottenhamem, na jehož stadionu zvítězil 2:0 a zvýšil náskok v čele soutěže na osm bodů. Obhájci titulu City totiž i kvůli nepochopitelnému selhání systému VAR prohráli v manchesterském derby s United 1:2. V Brightonu se zápas s Liverpoolem (3:0) obešel bez kontroverzí a životní formu v něm potvrdil záložník Solly March, který dvakrát skóroval a navrch přidal asistenci.

Úprk Arsenalu a smolař Faes: 18. kolo Premier League v kostce

Kolotoč zápasů Premier League nabral po mistrovství světa obrátek. Po tradičně nejsledovanějším Boxing Day se ve famózní formě opět ukázal Arsenal, který čtyřmi brankami zmrazil Amex Stadium v Brightonu. Jeho hlavní pronásledovatelé z Manchesteru naopak nečekaně ztratili doma s Evertonem, což Gunners zajistilo sedmibodový náskok v čele soutěže. Drama sledovali fanoušci na Anfieldu, kde si obránce Leicesteru Wout Faes vstřelil dva vlastní góly.

Jesusovy hody a samba v Newcastlu: 34. kolo Premier League v kostce

Tak ty zprávy o velikonočním vzkříšení nejsou jen pověry! Gabriel Jesus se poprvé od začátku loňského března trefil v jednom utkání víc než jednou - a hned čtyřmi fíky dal zavzpomínat na odkaz Sergia Agüera. Samba se ale tančila i v Norwichi, kde Joelinton s (tím lepším) Brunem snad definitivně uvrhli Kanárky do druhé ligy...

Eriksen a spol. zostudili Chelsea: 31. kolo Premier League v kostce

Zápas, na který hráči ani fanoušci Brentfordu nikdy nezapomenou, se v sobotu odehrál v anglické metropoli. Nováček soutěže totiž deklasoval úřadující vítěze Champions League v jeho chrámu na Stamford Bridge 4:1. Blues sice poslal do vedení fenomenálním gólem Antonio Rüdiger, ale kvarteto "žihadel" Bees stanovilo senzační výsledek. Vítěznou branku vstřelil Christian Eriksen...

Geniální Coutinho a loupež Southamptonu: 24. kolo Premier League v kostce

Po krátké zimní přestávce se kolotoč anglické nejvyšší soutěže opět roztočil a pozornost na sebe strhl zejména Coutinho. V bláznivém duelu s Leedsem (3:3) zazářil bilancí 1+2 a nutno podotknout, že u všech tří momentů dal vzpomenout na nadprůměrnou výkonnost z působení v Liverpoolu. Příznivce ve Villa Parku si okamžitě získal a v Barceloně možná už teď kroutí hlavou, proč nehrál Brazilec s podobnou lehkostí v jejich dresu.

Obalovačka De Bruyneho a návrat Coutinha: 22. kolo Premier League v kostce

Repríza loňského finále Champions League vyzněla lépe pro Manchester City, který po hubeném, ale zaslouženém vítězství 1:0 nad Chelsea mizí konkurentům na Ostrovech v prachu. Do hlavní role se obsadil Kevin De Bruyne, jehož oku lahodící střela rozvlnila síť, dostala vyprodaný stadion do varu a zvýšila náskok obhájců titulu v čele Premier League na 11 bodů.

Zostuzení Leedsu ve stínu covidu: 17. kolo Premier League v kostce

V Anglii se šíří nová varianta koronaviru a během posledních dnů tvrdě zasahuje i do harmonogramu nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Ve vloženém 17. kole se proto odehrálo jen sedm utkání, o víkendu jich bude ještě o dvě méně. Nejzajímavější viděli fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City nadělil sestupem ohroženému Leedsu sedmičku.

Ward-Prowse prodloužil v Southamptonu o pět let

Kapitán Southamptonu James Ward-Prowse spojil svou budoucnost s klubem na dalších pět let. Dnes podepsal nový kontrakt a pokud ho dodrží bude hrát za klub nepřetržitě 20 let.

Premier League v kostce (22. kolo)

Třetí kolo roku 2016 nejvíce potěšilo Manchester City, který rozdrtil Crystal Palace a posunul se pouhý bod od čela tabulky. Stáhl tak náskok vedoucího dua Arsenal - Leicester, oba tyto celky totiž o víkendu pouze remizovaly. V boji o Ligu mistrů neztratil Tottenham ani Manchester United, naopak West Ham je vysněnému cíli zase o kousek dál.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele