Úprk Arsenalu a smolař Faes: 18. kolo Premier League v kostce

02.01.2023, 22:09
Názory a komentáře
Bukayo Saka (© AFP)

Kolotoč zápasů Premier League nabral po mistrovství světa obrátek. Po tradičně nejsledovanějším Boxing Day se ve famózní formě opět ukázal Arsenal, který čtyřmi brankami zmrazil Amex Stadium v Brightonu. Jeho hlavní pronásledovatelé z Manchesteru naopak nečekaně ztratili doma s Evertonem, což Gunners zajistilo sedmibodový náskok v čele soutěže. Drama sledovali fanoušci na Anfieldu, kde si obránce Leicesteru Wout Faes vstřelil dva vlastní góly.

Arsenal se veze na vlně, v lize vyhrál popáté za sebou při skóre 15:3. V Brightonu se stejně jako proti West Hamu trefilo útočné trio Bukayo Saka - Eddie Nketiah - Gabriel Martinelli, jemuž zdatně sekundoval nejlepší hráč zápasu Martin Ødegaard. Před úterním šlágrem se třetím Newcastlem je klub ze severního Londýna v ideálním rozpoložení.

Druhou ztrátu z posledních tří zápasů naopak kousali obhájci titulu. Na 21. ligový zásah Erlinga Haalanda v sezoně totiž po změně stran odpověděl oku lahodící "raketou" Demarai Gray. Pokochat se jí můžete v naší tradiční videorubrice.

Zaváhání Citizens mohl k bodovému dorovnání potrestat Newcastle, ale opora Leedsu Illan Meslier zamkla v St. James‘ Parku branku a zahodila klíč.

Ještě hůř si před vlastními příznivci vedl Tottenham, který kousal porážku 0:2 s Aston Villou i odsun z pozice zaručující místenku v příštím ročníku Champions League.

Na čtvrté místo totiž poskočil Manchester United, jehož ve Wolverhamptonu spasil Marcus Rashford. Anglický reprezentant dle vlastních slov zaspal sraz a od trenéra Erika ten Haga schytal trest v podobě prvního poločasu na lavičce, ale ve druhé půli nastoupil a dal rekordní pátý vítězný gól v Premier League v roli náhradníka. Coby střídající hráč skóroval v soutěži dvanáctkrát, v dresu Red Devils byli lepší jen Ole Gunnar Solskjaer (17) a Javier Hernández (14).

Šestému Liverpoolu sice žádný z "žolíků" nepomohl, ale fanouškům na zaplněném Anfieldu to vadit nemuselo. Belgický stoper Foxes Faes je plnohodnotně zastoupil. Nejprve si nešťastně srazil do vlastní sítě centr Trenta Alexandera-Arnolda, v závěru první půle smolně (ne)zareagoval na odraz míče od tyče a stal se teprve čtvrtým fotbalistou, který v jednom utkání Premier League vstřelil dvě vlastní branky.

Sedmý už je Fulham po skalpu posledního Southamptonu, jenž nebodoval popáté za sebou. Osmá Chelsea nečekaně remizovala v Nottinghamu, nad pásmem sestupu balancující West Ham padl v londýnském derby s Brentfordem a Crystal Palace vyloupil útulnou arénu Bournemouthu.

TOP 3 góly

TOP 3 hráči dle WhoScored.com

1. Martin Ødegaard (Arsenal) - 8.57 / gól, asistence, 3 klíčové přihrávky.

2. Ivan Toney (Brentford) - 8.47 / gól, asistence, 5 úspěšných vzdušných soubojů.

3. João Palhinha (Fulham) - 8.43 / gól, 12 úspěšných soubojů, 4 zastavení ofenzivní akce soupeře.

TOP hráči dle Fantasy Premier League

1. Martin Ødegaard (Arsenal) - 13 bodů.

2. Ivan Toney (Brentford), Michael Olise (Crystal Palace) - oba 12 bodů.

3. Douglas Luiz (Aston Villa) - 11 bodů.

Sestava 18. kola

(©Marek Ustohal)

Brankář: Illan Meslier (Leeds) - Velmi dobře hrající Newcastle podruhé v sezoně doma neskóroval, a kromě nemohoucnosti jeho hráčů je nutné zmínit výkon rodáka z Lorientu. Zejména po změně stran byli hosté pod tlakem, ale pozorná defenzivní vozba odolávala. Když už se domácí dostali do zakončení, vystavil jim stopku Meslier. Včasným výběhem zneškodnil šanci Wooda a skvělým reflexem hlavičku Schära z bezprostřední blízkosti.

Pravý obránce: Trent Alexander-Arnold (Liverpool) - Na mistrovství světa si v dresu Albionu víceméně nezahrál, ale po návratu z Kataru odchovanec Reds ukazuje, že formu rozhodně má. Proti Leicesteru byl stoprocentní v defenzivních činnostech, a navíc přidal tradiční ofenzivní nadstavbu v podobě centru, který si ve 38. minutě smolně srazil do sítě Faes. Z dalších dvou finálních přihrávek už gólově "nezapršelo", ale fanoušci na zaplněném Anfieldu zoufat nemuseli.

Stoper: Ethan Pinnock (Brentford) - Bees vyloupili olympijský stadion v Londýně s čistým kontem v zádech, na čemž měl s brankářem Davidem Rayou lví podíl jamajský stoper. Hned čtrnáctkrát totiž včasným zákrokem zastavil ofenzivní akci Hammers, za cenu sebeobětování se vrhal do střel, byl nekompromisní v osobních soubojích a za zmínku stojí i nadprůměrné procento úspěšnosti v rozehrávce.

Stoper: Liam Cooper (Leeds) - Meslier v St. James‘ Parku chytil vše, ale pochvalu si zaslouží také kapitán Peacocks, který se statečně "pral" s důrazným Woodem. Podobně jako Pinnock perfektně četl hru a faktem je, že během celého utkání ho žádný ze soupeřů v čele s Almirónem v soubojích jeden na jednoho nepřelstil.

Levý obránce: Tyrell Malacia (Manchester United) - Od 10. prosince, kdy se třiadvacetiletý Nizozemec vrátil do základní sestavy, Red Devils jen vyhrávají. Pátý soutěžní úspěch v řadě přidali ve Wolverhamptonu, kde navíc udrželi nulu. Malacia přispěl svědomitou prací na levém kraji hřiště, kde hned sedmkrát zneutralizoval snahu domácích. Skvěle si vedl i v rychlostních měření sil s "namazaným" Traorem.

Střední záložník: Martin Ødegaard (Arsenal) - Letošnímu ročníku Premier League kraluje z individuálního pohledu norský ostrostřelec Haaland, ale vysoce nadprůměrné výkonnosti jeho krajana si nelze nevšimnout. V Brightonu přidal kapitán Gunners sedmý gól a pátou asistenci v sezoně, které snad museli zatleskat i fanoušci Seagulls. Kontrola míče, periferní vidění a cit pro finální přihrávku z něj dělají jednoho z nejlepších středopolařů v soutěži.

Střední záložník: Douglas Luiz (Aston Villa) - Spoluhráčem Ødegaarda se rodák z Ria de Janeiro navzdory spekulacím na konci letního přestupového okna nestal, ale v duelu s Tottenhamem se o pozornost opět hlasitě přihlásil. Záložník Villans nejprve štiplavou ranou zaskočil brankáře Llorise, z čehož profitoval dorážející Buendía, a razítko na senzační vítězství hostů dodal v 73. minutě sám po nezištném pasu McGinna.

Střední záložník: Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester) - Síť rozvlnil také odchovanec Foxes, když v 5. minutě chladnokrevně překonal Alissona, ale k bodovému zisku to v Liverpoolu nestačilo. Přesto jeho představení stálo za premiérovou nominaci v sestavě kola. Ve středu pole bojoval jako lev a s míčem na noze byl kreativní. Cenovka 4,9 milionu by navíc mohla oslovit nejednoho manažera ve Fantasy Premier League.

Pravý útočník: Michael Olise (Crystal Palace) - Jen o půl milionu dražší variantu představuje ve zmíněné hře jednadvacetiletý "šikula" Eagles, který v Bournemouthu zapsal dvě asistence, čímž zdvojnásobil jejich počet v letošním ročníku. Kromě nich na sebe upozornil driblinkem v maximální rychlosti a nadprůměrnou úspěšností přihrávek.

Střední útočník: Ivan Toney (Brentford) - Po hořkém zklamání v podobě vynechání v nominaci pro MS v Kataru je střelec Bees "on fire". Před šampionátem dvěma brankami sestřelil Manchester City, na Boxing Day skóroval proti Tottenhamu a v duelu s West Hamem přidal bilanci 1+1. Mimo jiné se stal teprve třetím hráčem s alespoň 20 trefami v Premier League v roce 2022. V této hvězdné společnosti už jsou jen Harry Kane (26) a Haaland (21).

Levý útočník: Gabriel Martinelli (Arsenal) - Dařilo se také brazilskému reprezentantovi, jenž podobně jako Toney navázal na přesný zásah z předchozího kola. Od úvodního hvizdu byl stálou hrozbou pro defenzivu Seagulls a za svou aktivitu byl odměněn. Nejprve jeho zblokovanou střelu usměrnil za Sánchezova záda Saka, poté těžil z jeho centru pohotový Nketiah a v 71. minutě už rozjásal hostující sektor sám po Ødegaardově asistenci, které můžete zatleskat v naší videorubrice.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
16
14
1
1
40 : 14
43
2
Manchester City
16
11
3
2
44 : 16
36
3
Newcastle United
17
9
7
1
32 : 11
34
4
Manchester United
16
10
2
4
24 : 20
32
5
Tottenham Hotspur
17
9
3
5
33 : 25
30
6
Liverpool FC
17
8
4
5
34 : 22
28
7
Brentford FC
18
6
8
4
30 : 28
26
8
Fulham FC
17
7
4
6
29 : 27
25
9
Chelsea FC
16
7
4
5
20 : 18
25
10
Brighton & Hove Albion
16
7
3
6
28 : 24
24
11
Crystal Palace
16
6
4
6
17 : 21
22
12
Aston Villa
17
6
3
8
19 : 25
21
13
Leicester City
17
5
2
10
26 : 30
17
14
Leeds United
16
4
4
8
23 : 29
16
15
AFC Bournemouth
17
4
4
9
18 : 36
16
16
Everton FC
17
3
6
8
13 : 20
15
17
West Ham United
17
4
2
11
13 : 22
14
18
Nottingham Forest
17
3
5
9
12 : 34
14
19
Wolverhampton Wanderers
17
3
4
10
10 : 26
13
20
Southampton FC
17
3
3
11
15 : 32
12

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (81)

Přidat komentář
VTID94

Douglas snáď zranenie nieje vážnejšie...

Reagovat
Mastný Chobot

Odegaard bude jeden z najlepsich prestupov v historii Arsenalu

Reagovat
SunFells

To je teda odvaha v 2023

Reagovat
Mastný Chobot

Však to je predpoved!

Reagovat
pesky passer-by

Obavam sa, ze Gabriel z City ho o kusok predčí.

Reagovat
Nikikrew

Akoze prekona Henryho?

Reagovat
Mastný Chobot

Musíš asi pozornejšie čítať

Reagovat
Nikikrew

Hej no jeden z najlepsich, neviem priradit ci to je top10 alebo top20, za aky casovy horizont atd

Reagovat
r.mrazik

Když ti je 10, tak asi jo...

Jinak Dennis, Henry, Pires, Vieira, Campbell a další brečí v koutě

Reagovat
Mastný Chobot

Tak až ti bude 10, tak snáď už budeš rozumieť, čo je predpoveď.

Reagovat
r.mrazik

Vzhledem k těm jmenum jsi extra špatná kněžna Libuše

Reagovat
Mastný Chobot

Akože Odegaard nemôže nikdy dosiahnuť úrovne Campbella alebo Pirésa?

Reagovat
masly008

Na Sola mít nemůže, protože ten přišel zadáčo

Reagovat
r.mrazik

ne

Reagovat
Mastný Chobot

... a za socializmu bolo všetko lepšie

Reagovat
r.mrazik

to nebylo...ale az Odegaard vyhraje v arsenalem dvakrat ligu a z toho jednou bez porazky,tak se zas nekdy stav

Reagovat
Mastný Chobot

Stavím sa, keď sa nebudeš chovať jak arogantný čurino

Reagovat
r.mrazik

tyvoe...tak nepis kraviny,pak nemusis brecet,kdyz ti to nekdo hodi zpatky

Reagovat
SunFells

Pepíkiáda

Reagovat
Nikikrew

Tak to zas moze ale to si popovidame tak v 2028

Reagovat
r.mrazik

na Pirese a Sola (kterej navic prisel zadarmo) mu staci jen dvakrat vyhrat ligu a z toho jednou bez prohry

Reagovat
Mastný Chobot

A Vardymu chýbajú tak 3 tituly, aby aspoň vyrovnal Andersona, nie?

Nemal som ťa za takého hlupáka.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

a teda nehlede na to,co tehdy Pires v PL predvadel za fotbal...

Reagovat
Nikikrew

Budme objektivny, vtedajsia PL bola kvalitativne nizsie ako sucasna. Ved vtedy bol azda len super United, timi ako Liverpool, Chelsea, City, Tottenham ani zdaleka neboli tak dobry ako dnes (mozno pri sucasnej Chelsea sa da polemizovat). Na druhej strane silnejsi United s urcitostou a aj my. But invicible je neuveritelna vec ktora sa asi uz v historii nikdy nezopakuje, ale pride mi ze sucasni hraci to maju narocnejsie ako v minulosti. Anglicky futbal sa vyrazne posunul vyssie, najma kvoli prilevu investicii a prakticky tu ligu hraju najlepsi hraci a dalsi iba pridu.

Pre mna titul nie je moc meritko, skor celkovy prinos pre tim. Tak isto goly a assists su overated, nerozumiem kto sa mozu upnut na takuto statistiku, iba hlupak

Reagovat
r.mrazik

v tom pripade uz pak nema smysl porovnavat Pirese a Odegaarda,protoze Pires je pro me lepsi a mel i vetsi impact na ten tym...

ale fakt mi prijde usmevny rict,ze Ode bude jeden z nejlepsich prestupu...vsak nehraje zatim lepe ani jak tehdejsi Ozil, nehlede na ty,co jsem jmenoval vyse

jinak loni prohral Liver jen dvakrat, City trikrat...takze i tehdy to bylo realne...ale tehdejsi arsenal mel proste kvalitu i "stesti",ze to udrzel celou sezonu

jinak 18/19 liver prohral jen jednou...

17/18 city jen dvakrat

urcite tymy proste svou kvalitou tu ligu prerostou a pak je to i o stesti

Reagovat
Nikikrew

Preto hovorim ze si pockajme dobre 4 roky, potom mozeme debatovat ci Ode bude jeden z najlepsich nakupov. Pre mna je to tiez usmevne pretoze tu vynasat taketo predpovede na zaklade 1.5 sezony (kedy minulu sezonu ani nejako extra nebol) je mimo. Uprimne sa mi nepaci az taky hype okolo neho, navyse v sucasnom kadri su podla mna hraci ktory tej hre davaju viac.

Invicibles je aj o stasti, ale pri tak kvalitnej a vyrovnanej lige naozaj nevidim tim, ktory by presiel sezonu bez vitazstva

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
xjert02

asi spise 'bez prohry', ne?

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Bakary3

A proč by jako nemohl být?

Je mu čerstvě 24, má pásku, hraje úžasně, přišel vzhledem k jeho kvalitám za drobný.

Zdá se mi jako loajální hráč, který s Arsenálem spojí dlouhou část svoji kariéry.

Když bude v takových výkonech pokračovat, tak ho to k tomu předurčuje.

Jo, siknul by se mu tam nějaký úspěch, na druhou stranu, i ty legendy vyhrály tu ligu asi dvakrát, možná někteří byli ještě u toho dřívějšího titulu, tak 3x - a to souhlasím, že teď je ta konkurence fakt veliká a řek bych, že větší než dřív.

Na jeho tvrzení nevidím při současných okolnostech vůbec nic k smíchu.

Reagovat
r.mrazik

on si mysli ze jo...ja rikam,ze ne...

neni tak kvalitni,nebude mit takove uspechy...

i letos se tu na nej prska,ze je obcas k hovnu

vsak se toho klidne drzte dal...ja si necham Pirese a ostatni

Reagovat
Bakary3

Věc názoru, ale dle nějakých předpokladu vůbec ne k výsměchu.

I na Pirese se určitě občas prskalo, že je k hovnu, na každýho.

Jinak někdy zahraje hůře, ale k hovnu fakt není.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme,ze to je srandovni,kdyz bylo v arsenalu tolik vic kvalitnich hracu,kteri i neco vyhrali

jasne,ze kazdy muze mit nazor,ze bude treba odegaard lepsi prestup nez pires za 6 mega nebo Sol zadarmo :))

a navic v historii arsenalu...nehlede na dalsi srovnatelny cazorly a podobne...(tyjo,i na Cesca jsem zapomnel...)

ale to je fuk, klidne dal pokracujte

Reagovat
Bakary3

Ty jsi hroznej morous

Tak ono tehdy mělo 6 mega jinou hodnotu než dnes...

Ano, může být lepší než sol zadarmo.

To teď nevíme, předpoklady tam jsou.

Ale vůbec netuším, proč by jako nemohl být lepší posila než třeba cazorla.

Může v Arsenalu udělat delší a lepší kariéru, i jako hráč zřejmě bude lepší.

Ale jo, budu si pokračovat, klidně.

Reagovat
r.mrazik

jasne, prisel jza 6 ako nahrada za overmarse (a mame tu dalsiho typka jako skvely prichod do arsenalu ),kterey odesel za 25...

jasny,a urcite vyhraje i zlaty mic

s cazorlou jsou tak podobne...v uzasnosti prichodu :))

pokracuj podle libosti...evidentne se nekteri fans arsenalu zblaznili z toho,ze vedou ligu

Reagovat
Bakary3

Jojo, já píšu o zlatým míči

A zrovna já se z toho zbláznil, jasný.

Jak se ti někdo netrefí do názoru, je to těžký, protože máš klapky na očích.

Reagovat
Frony

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
mistr129

Reagovat
Front hell

Reagovat
Mastný Chobot

ty si naozaj hlupák

Reagovat
r.mrazik

"Odegaard bude jeden z najlepsich prestupov v historii Arsenalu"...a ty jsi skryty inteligent...hodne skryty

Reagovat
Bakary3

I ten smajl na konci trošku napovídá, že to hodil hodně odvážně do placu - a přitom to prostě není blbost, jen nedokážeš asi pochopit, že to je jeho tip

Ale tak když si chceš kopnout, tak je asi zbytečný to vysvětlovat

Reagovat
r.mrazik

o co se tu ted snazis? ze je to jeho tip je jasny

ze je podle me jeho tip pitomost,kdyz si vezmes vsechny ty hrace z minulosti,je snad taky jasny ne?

a pak jeste zacne ubrecene nadavat,kdyz to nedava...

jo,prosim te, vysvetlovat mi to nemusis

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Remt

Pamatuju si dobre, ze on byl tehdy na hostovacce, docela se predvedl, pak ho koupil Arsenal za docela fajn cenu (nejakych 30?) a me tehdy prekvapilo to vseobecne rozcarovani a vubec ne radost vetsiny fans Arsenalu? Nebo jste ho privitali radi? Ja si pamatuju jak mi to tehdy prislo zvlastni. Cekal jsem obrovske nadseni a tak mi to vubec nepripadalo

Reagovat
SunFells

Panovalo nadšení, akorát pár kusů bylo zase v lese a dalších pár u zpráviček se zájmem o Maddisona.

Reagovat
J0EL

djourou a chobot prave nie?

Reagovat
Mastný Chobot

Ja som tu ospevoval Odegaardov nákup hádam najviac. Pomýliť sa je jedna vec, ale pomýliť si ma s Taigerom, to je už troška moc.

Reagovat
Remt

Hele mě přijdete všichni tak nějak stejní

Reagovat
SunFells

Ok, Dušane.

Reagovat
J0EL

sorry

Reagovat
Eichel

Reagovat
SunFells

¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
SunFells

Na Taigera si vzpomenu jako na příznivce Maddisona, protože toho to drží tuším ještě teď.

Reagovat
Bakary3

Jo...

Já nadšenej byl

Věřil jsem, že bude ještě lepší.

Ale obecně to bylo asi takový "ale tak dobrý" a spoustu fanoušků si víc přálo maddisona

Reagovat
Trand

Trand18.08.2021 09:59#

Super, ta částka vypadá hodně dobře. Loni ten konec měl trochu slabší, ale stejně z tohohle přestupu mám fakt radost, rozhodně lepší tohle než platit 70 nebo kolik za Maddisona. Tak vítej a snad se bude dařit.

Ale taky jsem pod stejnej článek napsal tohle

Trand18.08.2021 16:09#

Za mě je cokoliv přes 10 mega za Ramsdala zlodějina. Nechápu proč jsme na něj tak fixovani sakra, jestli je to jen kvůli tomu že je HG, tak fakt nevím. Mohli jsme mít Martineze ale místo toho budem kupovat blbyho Ramsdala za 25, to je fakt konec.

Reagovat
Front hell

Tak ramsdale to tady schytal od všech. Pro některé to byl doslova díra

Reagovat
SunFells

Ale zas je třeba po tom úvodním překvapení střízlivě hodnotit že jako shotstopper patří spíš k těm slabším v lize. Hlavně v LM to pro nás imo dlouhodobě bude problém, tam silné individuální výkony brankářů znamenají hodně.

Reagovat
Mastný Chobot

Mastný Chobot20.08.2021 13:58#

"Toto má potenciál byť náš najlepší prestup za veeeľmi dlhú dobu. Konečne po rokoch toho, čo sme dávali za pomerne starých hráčov také sumy, ktoré sa nám v nich nikdy nevrátili / nevrátia (Xhaka, Mustafi, Laca, asi aj Auba a Pepe, Partey), toto konečne vyzerá na rozumný prestup mladého kvalitného hráča za veľmi rozumnú sumu. Pekný pocit vedieť, že aj také prestupy vieme robiť.

... Keby sme to hneď potom nezabili Ramsdaleom za 30m."

Podobne

Reagovat
J0EL

J0EL29.07.2021 15:39#

Na PL.com ma 5 asistencii. Kazdopadne je to jedno. Ode bude lacnejsi, je mladsi o trochu a urcite nesklamal. Za mna v pomere cena vykon urcite lepsia posila ako prehypovany Anglican. To uz skor Grealish

Az na toho Grealisha teda

Btw presiel som tu debatu a este Nikki sa dost bil za Maddisona a aj keby mal byt za 60 mega

Reagovat
Nikikrew

Jo nemam problem s tymto vyrokom. Madisson je velmi kvalitny hrac a povedme si ze 60 mega v sucasnom trhu / Anglican je cena do pohody. Samozrejme ked si to zoberieme dnes tak Arteta si vybral spravne co sa tyka ceny a vykonov.

Reagovat
Hlahart

Malacia nebyl ani nejlepší levý bek v sestavě United v tom zápase, ale ok

Reagovat
ManUnited

Reagovat
Busby babes

presne. taky me to prekvapilo.

Reagovat
Gunner14

Tavares dalsi gol + redka

Reagovat
Mastný Chobot

5 golov a 0 asistencii v 16 zapasoch ako LWB. To je hrac dpc snad nam ho niekto kupi po sezone, lebo to je pre fanusikov-kardiakov smrtelny hrac

Reagovat
Gunner14

Udelal bych z nej kridlo

Uvidime po sezone, jestli to bude furt ten stejnej Nuno, talent v nem je, ale ocividne je to horka hlava a absolutni chaos na hristi

Reagovat
Nizzie

On je ztělesnění chaosu.

Reagovat
SunFells

To dobře znázorňuje jak špatně složený OM je, bez outletů včetně útočníka s nulovou prezencí ve vápně a poach schopností/návyků.

Reagovat
Hachim Mastour

sigma

Reagovat
Gedofrey

Ale tak debilní redka málem nás to stálo vyhraný zápas

Reagovat
VTID94

Aston Villa has been given the green light to expand Villa Park after England submitted a joint bid with Ireland to host the 2028 UEFA European Football Championship.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

OT: Prosím diskuze k MS U20? Dík

Reagovat
HalaMadrid_Flx

díky!

Reagovat
Maresma

OT: nevite nekdo o brigade, kterou by bylo mozne vykonavat z domova?

Reagovat
mistr129

Zkus tady týpka

GraceAlbers16.02.2022 08:43

Nyní bude Google platit 12 000 až 15 000 $ měsíčně za online práci z domova. Dostal jsem $ 13849 v mém posledním měsíčním online platu z PayPal účtu. Děkuji společnosti Google za tuto mimořádnou příležitost vydělávat peníze z domova. Tyto peníze navíc změnily můj život v mnoha ohledech, děkuji! Více se dozvíte na tomto webu...

.........................>>>>>>>>>>>>>>>>>> J­­­o­bzC­­a­­­­r­t.C­­OM

Reagovat
bakasa

Ztráta 2 bodů. Newcastle dopředu trapnej, zaparkovat to ale umí.

Reagovat
kissak

půjčili jsme si autobus od Leeds

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele