o udržení, 5. kolo
14.05.2022 18:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Jablonec našel spásu v osobě Ikauniekse. Severočeši remízou ve Zlíně odmítli baráž

Fotbalisté Jablonce zvládli záchranářské klání pátého kola skupiny o udržení ve Fortuna lize, když remizovali na půdě Zlína 1:1. Ozdobou celého duelu se stala vyrovnávací trefa Václava Procházky, jenž odpověděl na gól Lotyše Davise Ikauniekse. Severočeský celek se tak vyhnul baráži o setrvání v české nejvyšší soutěži, kde působí nepřetržitě od sezony 1994/95.

Zlín si v posledním zápase proti Pardubicím zajistil jistotu záchrany v české nejvyšší soutěži. To samé však neplatilo o Jablonci, který měl proti Bohemians záchranu na dosah ruky. V poslední minutě nastavení ale inkasoval, a stále mu tak hrozila baráž. Pokud se jí chtěl vyhnout, pak potřeboval získat alespoň bod. Vzájemná bilance v tomto ohledu hovořila jasně pro hosty, kteří Ševcům nepodlehli od dubna 2008. Pomyslný jazýček na vahách mohly hrát i zkušenosti Václava Pilaře, jenž v minulém klání vstřelil parádní gól.

Po úvodním hvizdu byli jablonečtí fotbalisté zastíněni aktivním přístupem žlutomodrých, kteří naskočili ve speciální sadě dresů, připomínající 700. výročí od první písemné zmínky zlínského města. Moravané dokonce vsítili úvodní branku zápasu, ta ale nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení Martina Filla. Zkušený krajní bek se objevil ve středu dění i v další akci, když našel Vukadina Vukadinoviče, jehož přízemní rána jen o kousek minula levou tyč. Naopak dosud nevýrazný Jablonec naložil se svou první příležitostí nejlépe jak mohl. Nebezpečný kontr do malého vápna našel Ikauniekse, který nezaváhal a vymetl pravý růžek soupeřovy branky.

Zelenobílí však po přestávce polevili. Volného prostoru v hloubi pole využil Procházka, jenž se blýskl výstavní ranou z voleje, která rozvlnila pravou šibenici. Hostům zatrnulo po chybě bránícího Jaroslava Zeleného, ten totiž dopřál hodně místa Vukadinovičovi, jehož zastavil až pohotovým zákrokem gólman Jan Hanuš. Jeho spoluhráči se v závěru nikam nehnali, jelikož si byli dobře vědomi cennosti dosavadního stavu utkání.

Zápas tedy vítěze nenabídl a oba celky se o body podělily. To znamená, že se Jablonec představí i v dalším ročníku Fortuna ligy. Baráž naopak čeká na Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

šokující remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele